Macbook PRO za video edit ( Adobe Premiere CS 6 ) | |||||
Sem dolgoletni PC uporabnik in obenem na Adobe CS6 platformi po novem. Bolj natancno Adobe Premiere CS6 & After Effects CS6. Ker sem na zasledil da imajo Macbook Pro-ji dosti problemov z graficnimi karticami in kompatibilnostmi glede njihovih INTEL HD GPU kartic ki so za prešibke za Adobe Premiere CS6. Sedaj se poraja vprašanje: - Je mogoče kdo tukaj ki uporablja MCP 13.3 ali 15.4 z in aktivno uporablja Adobe Premiere CS6 in kakšno ima grafično kartico. saj koliko berem je potrebno odšteti zajeten kupček denarja za dobro grafično ( 512MB ali 1Gb ) ki bi vse skupaj delovalo na MCP + CS6... Ker ze nekaj časa uporabljam PC ( HP PROBOOK - 512 MB grafiko ) in deluje brez problema bi sedaj rad prestavil na OS X platformo saj ponujam nekaj več možnosti pri editu a še vedno na CS6 softweru. Vsekakor pa bom preizkusil Final Cut PRO X. Hvala vam ze vnaprej |
|||||
![]() |
|||||
Mi je pa bolj ušec Final cut 7 za resnejse delo _________________ iMac 21,5" 2011 iPhone 4S 16GB iPad mini 16GB |
|||||
![]() |
|||||
Nekako so malce predragi retina. Ras bi nasel MCP z 512mb grafiko ali vec do 1000 eur. |
|||||
![]() |
|||||
Sam sem pred 2 mesecoma kupil MacBook Pro-ja prav z namenom video obdelave. Prej sem imel HP EliteBooka z 512MB grafike, ... . Rezultat: renderiranje 30 minut FullHD video posnetka je Mac opravil v 10 minutah, HP pa v 1 uri. Delal sem z istim programom "Adobe Premiere CS6", s final cut-om se še nisem poigral, dobil sem zdraven mac-a paket ilife ki vključuje imovie; le ta je zelo enostaven in uporaben za hitro obdelavo, če pa želiš kaj več, moraš pa poseči po zmoglivejših programih. Mislim da, če boš našel Pro-ja z 512MB grafike boš imel zagotovo boljše rezultate kot z enakim oz. primerljivim windows računalom. Sam sem namreč zelo navdušen, .... Če te še kaj zanima napiši _________________ MacBook Pro iPad Pro |
|||||
![]() |
|||||
Mi lahko samo poves kater model in kaksne specifikacije imas jabučeka. Sem bil ze danes 1mm stran od nakupa enega od HP Probooka z 2GB grafiko. Ampak bolj kot vidim bolj ljudje resnicno posegajo po MCP kar se tice grafike. Mi lahko zaupas katero grafiko imas in kater model MBP ima, da bom vedel tocno tega nabavi saj me moti da stare graficne znajo ne dobro delat. Hvala ti se enkrat |
|||||
![]() |
|||||
****** Procesor 2.7GHz quad-core Intel Core i7 with 6MB shared L3 cache Pomnilnik 16 GB Kapaciteta 512 GB Ločljivost 2880 x 1800 Grafika GeForce GT 650M 1GB ****** Je skoraj najdražji, bi ti pa rekel, da boš tudi z malo manj zmogljivim mogoče ne retina dosegel zelo dobre rezultate. Point (moje mnenje) je skoraj optimalni izkoristek hardwara s sistemom, tega v windowsih ni. ****** Baje, da so ta novi z Air-i, ki imajo Intel HD Graphics 5000 tudi kar vredu, bi bilo za preverit. _________________ MacBook Pro iPad Pro |
|||||
![]() |
|||||
Mbp 15' do 1000eur je iluzija. Mogoce kaksn rabljen, pa se rabljenga starega manj kot 2 leti ne vrjamem da bos najdu, ker ti noben ne bo prodal mbp za katerga je odstel okol 2 jurja ne bo prodal za jurja po dveh letih uporabe. |
|||||
![]() |
|||||
http://www.ebay.co.uk/itm/Apple-MacBook-Pro-15-4-Laptop-with-Retina-Display-MC975B-A-June-2012-/290946982777?pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item43bdcaa379 Mislim da je to malce cez 1100eur. Pri nas na Bolhi jih cenijo okoli 1500eur. Tako da bi rekel da za 1000funtov dobis retino dokaj dober MBP |
|||||
![]() |
|||||
_________________ MacBook Pro iPad Pro |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|