Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Nenormalno velik prenos podatkov?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 24.05.2011 07:36:31
Nenormalno velik prenos podatkov?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Včeraj me je poklical poslovni partner, ki se mu je zgodilo nekaj nenavadnega. iPhone (3GS) uporablja že skorajda leto dni, tako da je dokaj seznanjen s telefonom. V petek popoldan mu je iPhone prenesel toliko podatkov, da je bil včeraj iz strani Mobitela opozorjen o nenavadno visokem znesku porabe prenesenih podatkov, ki znaša za 380€. Sporočili so mu, da se je vse skupaj dogajalo v petek od 16h do 21h, torej dobrih 5 ur.
iPhone je imel doma, saj se je ukvarjal z otroki, živi pa centru Slovenije, tako da kakšen roaming s tujim omrežjem ne pride v poštev. Se je že komu zgodilo, da bi znala katera izmed native aplikacij zaštekati in posledično pokuriti toliko podatkov? Kakšnih posebnih aplikacij namreč nima nameščenih, wireless-a pa doma nima.

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 24.05.2011 07:44:18
Kakšen paket pa ima? Da si lahko izračunamo, koliko podatkov se je preneslo za teh 380€... sicer pa ne poznam nobenega takega primera.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 24.05.2011 07:55:54
Gre za Povezani 44, kjer je vključenih 1GB podatkov.

Spodaj pa še izpis iz Monitorja:

...torej vse skupaj se je pričelo ob 16h in končalo malo pred 23h.

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 24.05.2011 07:58:24
primer ni ravno osamljen. tudi sam uporabljam iphone od prvega modela dalje. do nedavnega nisem imel nobenega problema. sem pa v marcu 2011 dol potegnu eno aplikacijo (se ne spomnim imena zdejle), vem pa, da sem na njej gledal victoria secret fashion show live preko mreže.

naslednji dan, ko sem šel v službo sem ob ene 08:30 dobil mail da sem prekoračil mejo 100mb (jabest paket), takrat nisem bil najbolj pozoren, kako to, da se mi je do drugega v mesecu pokurlo 100 mb. dodatno sem za 4,5 eur dokupil 500 mb in cez uro al dve ponovno dobil sms da sem pokuril 500mb v celoti. dodatno mi je racun nabil se za cca 25 eur.

sedaj deluje ze dva meseca spet ok. seveda tiste aplikacije na mojem namizju ni več.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 24.05.2011 08:09:41
jaz imam podobno tezavo. na Iphonu nimam nastavljenih nastavitev za dostop na internet, tako da ga niti ne morem uporabljat. imam pa na racunu za prejsni mesec kar velik znesek za prenos podatkov(razporejen cez cel mesec). kako je lahko prislo do tega?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 24.05.2011 08:17:58
Hm, zelo čudno. iPhone pretežno uporablja za klicat in e-maile, tako da tudi nima nameščenih prav veliko dodatnih aplikacij - prav tako nobena izmed njih nima kakšnega streaminga videov itd., tako da je tudi meni čudno, pa bi rekel, da imam iPhone do potankosti naštudiran. Seveda je telefon originalen, nobenega jailbrake-a itd.

Jablanator

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 24.05.2011 08:18:34
Hulio je napisal/a:
jaz imam podobno tezavo. na Iphonu nimam nastavljenih nastavitev za dostop na internet, tako da ga niti ne morem uporabljat. imam pa na racunu za prejsni mesec kar velik znesek za prenos podatkov(razporejen cez cel mesec). kako je lahko prislo do tega?

Če imaš simobil potem nastavitev sploh nerabiš za internet. Tako da je lahko to. Za mobitel pa mislim da tega še ni.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 24.05.2011 08:30:18
Če dobro pogledaš se točni isti zneski in količine podatkov ponavljajo!!!! Men se je en cajt nazaj na simobilu naredilo isto, pa so mi rekli, da sem najbrž dajal kakšen programček dol??? Rolling Eyes kukr da sm neumn Very Happy ampak so mi dal potem,50% popusta na prenos podatkov...
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 24.05.2011 08:51:00
Mene je tut simobil upalil za 260EUR brez tehtnega razloga. Še isti mesec sem šel na Tušmobil.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 24.05.2011 09:01:16
ne morem verjet, da popolna iNaprava lahko počne nekaj takega.. Cool

p.s.: in pa seveda popolni operater simobil Cool, že vedo zakaj bodo prodajali iphone Very Happy Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 24.05.2011 09:03:55
popolni operater ja Smile
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 24.05.2011 09:35:07
ja imam simobil, ja.
samo ne morem it recimo na net brez wirelessa. se pravi da lahko doloceni programi klub temu prenasajo podatke? kak lahko ugotovim kateri so to in kak to preprecit?
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 24.05.2011 09:35:09
ja imam simobil, ja.
samo ne morem it recimo na net brez wirelessa. se pravi da lahko doloceni programi klub temu prenasajo podatke? kak lahko ugotovim kateri so to in kak to preprecit?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 24.05.2011 10:06:57
tudi meni se je isto zgodilo na simobilu, brez pojasnila prav tako na iPhone ter na Nokia N97 mini pro. Ker to niso osamljeni primeri, pejt preverit na simobil zahtevaj naj ti dajo izpisek za konkretne podatke. Meni so rekli da ni možno da mi definirajo na kateri naslov se je povezal telefon oz. katere podatke je prenesel in so me zaključli s tem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 24.05.2011 10:08:43
Enako trdijo na Mobitel-u - torej da nimajo vpogleda iz katere strani/IP-ja so prihajali podatki.

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 24.05.2011 10:35:50
Stvari se lotis sistematicno... Pogledas katere aplikacije imas, kata posilja in prejema podatke iz inteneta, katera lahko v tako kratkem casu poslje ali prejme taksn kolicino podatkov in najdes tako krivca.

Iz spiska se vidi da si bile kar velike kolicine podatkov prenesene...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 24.05.2011 10:37:06
haroker je napisal/a:
Stvari se lotis sistematicno... Pogledas katere aplikacije imas, kata posilja in prejema podatke iz inteneta, katera lahko v tako kratkem casu poslje ali prejme taksn kolicino podatkov in najdes tako krivca.

Iz spiska se vidi da si bile kar velike kolicine podatkov prenesene...

seveda, samo kaj če teh podatkov ni na telefonu in zahtevaš naj povedo kateri so se prenesli...
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 24.05.2011 10:42:01
Saj ne rabis vedeti kateri podatki so se prenesli. Katera aplikacije je taksna, da posilja ali prejema taksn kolicino podatkov... Gres skozi aplikacije in iz tistih ki se povezujejo na net, pregledas katera ko komunicira z netom posilja ali prejema veliko kolicino podatkov.

Kaksen twitter, foursquare, FB ali Kaj podobnega ne more biti... Kaksen youtube ali kaj podobnega je ze vecja verjetnost... Ker prenasajo vecjo kolicino podatkov.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 24.05.2011 11:15:57
a ni mozno kje generalno izklopit prenasanja podatkov? da bi me moralo vedno vprasat?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 24.05.2011 11:20:24
Lahko v nastavitvah... Sam se k sreci v stirih letih te tezave nisem imel. Upam da je tudi ne bom.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani