Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone 4 v DFU loop
Jabuček

Jabuček

Kraj: Ljubljana-Bezigrad
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.05.2011 00:49:43
iPhone 4 v DFU loop
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

imam iPhone 4, odklenjen, kupljen v VB, z papirji. Tezava je v tem, da mi pri restoru na 4.3.3 fw ostane v DFUju(black screen and stuff)....Telefon ni nov in sem ga tudi dobil v takem stanju. Telefon iTunes zazna v Recovery modu, dejansko pa je v DFUju ( iReb ga je zaznal in ga spravil v pwned dfu, ne da bi ga bilo meni potrebno spraviti v dfu kot je sicer postopek - ga je avtomaticno zaznal v dfuju)

Skratka na noben nacin ga ne znam spravit is DFUja, poizkusil sem iReb, Fixrecovery, custom fw z snowbreezom sedaj pa mi je zmanjkalo idej. ....Vedno se mi v iTunesih zatakne pri "preparing iPhone for restore" in mi cez cas javi napako 1601....

Ali mi prestane se kaj drugega kot to da ga nesem pod garancijo na servis....

Tu na forumu sem zasledil da sta servisa E.P.L. in Pro Service... kam moram po vasem mnenju telefon nesti, da stvar poravijo/zamenjajo cim prej. (pa se opravicujem za off topic glede servisov)....

Hvala v naprej!

Confused help!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 08.05.2011 01:51:59
A si slučajno kupil ta telefon -> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=21003
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 08.05.2011 06:30:40
Nevem kaj mutite s temi fixrecovery , ireb blabla.. Če je telefon UK se mora restorati preko iTunes-a..
Zdej pa, ali imaš hosts datoteko spremenjeno ali pa nimaš zadnjega iTunesa.. Najbrž si ga že čisto zmedel s temi ireb-i ipd.. Probaj naredit custom 4.3.3...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 08.05.2011 12:30:04
gpc17 je napisal/a:
Nevem kaj mutite s temi fixrecovery , ireb blabla.. Če je telefon UK se mora restorati preko iTunes-a..
Zdej pa, ali imaš hosts datoteko spremenjeno ali pa nimaš zadnjega iTunesa.. Najbrž si ga že čisto zmedel s temi ireb-i ipd.. Probaj naredit custom 4.3.3...

Hvala za hiter odgovor... ja, vem da je to precej slabo za software, sploh če ti ne uspe tisto karsi hotel doseč....
Anyway, hosts datoteko imam res spremenjeno, probam pa sporočim.... sicer pa sem probal custom 433 in ni bilo nič drugače... (imel pa sem spremenjene hoste)
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 08.05.2011 12:33:16
No probaj pobrisati vse kar spada z applom in restorati preko itunes...
Pa daj ga ven iz tega pwned dfu.. To storiš tako da držiš oba gumba... In potem pojdi še enkrat v dfu ali pa v recovery(itunes + usb kabel ) ...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 08.05.2011 12:36:31
lost1 je napisal/a:
A si slučajno kupil ta telefon -> http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=21003

Ja, zgleda bo res to to.... nisem videl thread-a ker frajer ne zna narest naslova.... sm članek prebral, ne razumem sicer zakaj ga ni nesel na servis... v vodi ni bil, sem ga odprl in idikator ni obarvan, tko da gre v tem tednu na garancijo, če mi ne uspe v parih urah...Wink
Zdej me je kr malo sram, frajer se je dobro "naredil budalo", sam JBG, v najhujšem primeru bo draga šola..... šola bo pa vseeno Wink
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 08.05.2011 12:38:10
upaj da ti ga bodo vzeli na servis, če ti ne bo uspelo Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 08.05.2011 13:27:56
sussi je napisal/a:
upaj da ti ga bodo vzeli na servis, če ti ne bo uspelo Smile

aaaam... ves/slutis/predvidevas kaj cesar jaz se ne vem? Very Happy

Kam ga nesem, E.P.L. ali Pro servis ... ali je se kaj drugega...?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 08.05.2011 13:36:59
ciao.mafia je napisal/a:

Hvala za hiter odgovor... ja, vem da je to precej slabo za software, sploh če ti ne uspe tisto karsi hotel doseč....
Anyway, hosts datoteko imam res spremenjeno, probam pa sporočim.... sicer pa sem probal custom 433 in ni bilo nič drugače... (imel pa sem spremenjene hoste)

Ce imas nezaklenjen iPhone in ce nalagas gor trenutno aktualno verzijo, potem ne rabis nic prckat po hosts datoteki... ce bo tam notri kaksen zapis, ki preusmerja gs.apple.com kam drugam, ne bo slo skozi ...

Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 08.05.2011 13:50:45
B
Jest je napisal/a:
ciao.mafia je napisal/a:

Ce imas nezaklenjen iPhone in ce nalagas gor trenutno aktualno verzijo, potem ne rabis nic prckat po hosts datoteki... ce bo tam notri kaksen zapis, ki preusmerja gs.apple.com kam drugam, ne bo slo skozi ...

Spremenjen hosts file je ostal še od prejšnjih iPhonov ki so bili zaklenjeni.....
Kot sem rekel, da bom sporočil kako bo.... tudi brez gs.apple ... ne dela isti 1601 error... imam možnost poizkusiti še na Mac-u, ampak ve verjamem da bo kaj drugače....

Glede na 1601 error sem nekje zasledil da je bil problem kabel.... tudi to sem zamenjal ... ampak hočem povedati nekaj drugega... če bi bila težavaa v kablu bi to pomenilo da ni povezave med iPhonom in računalnikom.... kar pa v mojem primeru, kjer je kabel OK, lahko pomeni tudi hardware-sko napako...( ni povezave z kompom ) ... ampak če bi bila zadeva "scvrta" potem ga niti v DFU nebi metalo... i guess? Ali je možno da je iPhone samo "napol skurjen" ?!
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 08.05.2011 13:57:11
Ve kdo za kako "biblijo" kjer bi bili obrazloženi iTunes errori... konkretno me zanimata 1602 in 1601.... pa ne zdaj google is your friednd ker je na spletu polno how to fix... nihče pa ne objasni kaj ta error dejansko predstavlja....

Anyone? Confused
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 08.05.2011 13:59:28
Po 2min brskanja, drugi zadetek...

Citiram:
as far as I know there is no simple fix for this...apart from a new mother board. apple support only has the same advice you've already taken. I've had same error, and tried all sorts of downgrades/restores/jailbreaks to no avail.

there is one idea on a site which says to restore phone to earliest known iOS for your phone, which worked for them for a similar error. worth a try

Yeah, you have to replace the logic board. 1601 means it refuses to transition from DFU mode to recovery mode.

bushing, Nov 2 2010 @ 2:34 AM

Aja, probal pa je tole (ce je ze omenjeno zgoraj):

Citiram:
Google tells me error 1601 is solved by:

Uninstalling/install itunes

Restart computer

Try different USB-cable

Try different USB connector

Try another computer with iTunes

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 08.05.2011 14:11:39
Tega iPhona sm jz hotu kupt tip je pršu do mene doma sem probal vse živo ni šans da ga boš spedenal pa še neki telefon je ameriški pa še nekaj škatla telefona ni od tega telefona on ga je kupil od nekega celjana v takem stanju in ga lepo porinil istega naprej tko da nateg preveri na uradni strani če ima to še kaj garancije pa točno od kje je uglavnem jz sm probal vse živo pa no way ni mu pomočiSad Servis dvomim da ti ga bojo vzeli aja bil je že na tleh stolčen je mislm da levo zgoraj tko da Sad
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 08.05.2011 14:22:49
lakai je napisal/a:
Po 2min brskanja, drugi zadetek...

Citiram:
as far as I know there is no simple fix for this...apart from a new mother board. apple support only has the same advice you've already taken. I've had same error, and tried all sorts of downgrades/restores/jailbreaks to no avail.

there is one idea on a site which says to restore phone to earliest known iOS for your phone, which worked for them for a similar error. worth a try

Yeah, you have to replace the logic board. 1601 means it refuses to transition from DFU mode to recovery mode.

bushing, Nov 2 2010 @ 2:34 AM

Aja, probal pa je tole (ce je ze omenjeno zgoraj):

Citiram:
Google tells me error 1601 is solved by:

Uninstalling/install itunes

Restart computer

Try different USB-cable

Try different USB connector

Try another computer with iTunes

Hja, sposobnosti brskanja po netu se razlikujejo med posamezniki Very Happy
tudi moj pomislek je bil motherboard... ampak sem se nekako probal izogniti tej misli ker mi nekako ne disi... Wink...

Sicer pa je vse zgoraj ze preizkuseno.... v skrajnem primeru sem se pac obrnil na vas, fante ki dejansko nekaj znate... (sem bil preprican da sem prevelik baksuz... pa vidim de ni problem v meni..na zalost )
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 08.05.2011 14:34:48
DeJc0 je napisal/a:
Tega iPhona sm jz hotu kupt tip je pršu do mene doma sem probal vse živo ni šans da ga boš spedenal pa še neki telefon je ameriški pa še nekaj škatla telefona ni od tega telefona on ga je kupil od nekega celjana v takem stanju in ga lepo porinil istega naprej tko da nateg preveri na uradni strani če ima to še kaj garancije pa točno od kje je uglavnem jz sm probal vse živo pa no way ni mu pomočiSad Servis dvomim da ti ga bojo vzeli aja bil je že na tleh stolčen je mislm da levo zgoraj tko da Sad

Pomoje da tvoj opis drzi... ceprav par stvari bi preveril, ce gre res za isto revscino... telefon ima sicer malo odrgnino, levo zgoraj , ce gledas iz zadnje smerii.... se pravi tam kjer je kamera (na robu seveda)....ampak zaradi nje nebi smel crknit motherboard... tko kot smo dognali kot kaze

Racun, ki ga imam je se ujema z serijsko stevilko na SIM trayu... (ki ga seveda ni problem zamenjati)... ali je serijsko stevilko mogoce se kako drugace preveriti, ce je telefon v DFUju?
Pa omenil si, da preverim na apple.com glede tega telefona... potrebujem samo serijsko stevilko? ker ta ki jo imam na SIM trayu, je angleska, tako kot tudi racun...

jao jao... kaj use clovek zve, samo pozanimat se mora...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 08.05.2011 14:50:41
ciao.mafia je napisal/a:
DeJc0 je napisal/a:

Pomoje da tvoj opis drzi... ceprav par stvari bi preveril, ce gre res za isto revscino... telefon ima sicer malo odrgnino, levo zgoraj , ce gledas iz zadnje smerii.... se pravi tam kjer je kamera (na robu seveda)....ampak zaradi nje nebi smel crknit motherboard... tko kot smo dognali kot kaze

Racun, ki ga imam je se ujema z serijsko stevilko na SIM trayu... (ki ga seveda ni problem zamenjati)... ali je serijsko stevilko mogoce se kako drugace preveriti, ce je telefon v DFUju?
Pa omenil si, da preverim na apple.com glede tega telefona... potrebujem samo serijsko stevilko? ker ta ki jo imam na SIM trayu, je angleska, tako kot tudi racun...

jao jao... kaj use clovek zve, samo pozanimat se mora...

OK, na to serijsko stevilko, ki jo imam na racunu, skatli in SIM trayu velja garancija do 8. avgusta 2011... nisem pa nasel na applovi strani kje je bil kupljen vendar je racun Irski in serijska stevilka se ujema z njim... (kot pravim, v iTunes mi je pa ne izpise, ker je v DFUju...

Mislite da bodo te tri (ujemajoce se) serjiske dovolj za uveljavitev garencije... glede na to da sicer telefon ni bil (no vsaj kaze ne znakov) podvrzen kaksnim dejavnikom ki bi krsili garancijo?
(kar je zopet off topic... in se zoper opravicujem)

sicer ma pa zanima se vedno: ali je mogoce serijsko st. pri telefonu se kako preveriti razen prek SIM traya
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: ThePirateBay....
Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 08.05.2011 15:13:00
Če ni skrivnost koliko si dal za njega pa mal sm jezn na tipa čist tko k je vedu kva je pa je šu naprej nategnt WTF!!! to se ne dela!!!!!! Jz sm mu hotu dat 150-200€ maksimalno pa še to sm reku reskiram pa kar bo bo dobr da nism jaooo:(
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 08.05.2011 15:29:58
Slučajno je bil ta model z tem telefonom pri meni. Nikakor ne gre iz DFU. Telefon pozabi, da ti ga bodo vzeli v garancijsko popravilo, ker ga je odpiral ali pa je takega kupil. V notranjoskti manjkajo vijaki, poškodovan SIM tray (kot bi ga nekdo z zobmi grizel), poškodovani so vsi kovinski pokrovčki od elektronike, verjetno je bilo probano gretje elektronike, ker je vse zalito z pasto za lotanje, skratka telefon je samo za rezervne dele (zaslon in zadnji del). Ko ga je prišel iskat je v vrečki prinesel še 3gs v vrečki (poskus zamenjave zadnjega dela ohišja) tako, da je verjetno sam nekaj poskušal delat na njem.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 08.05.2011 15:36:21
frogstar je napisal/a:
Slučajno je bil ta model z tem telefonom pri meni. Nikakor ne gre iz DFU. Telefon pozabi, da ti ga bodo vzeli v garancijsko popravilo, ker ga je odpiral ali pa je takega kupil. V notranjoskti manjkajo vijaki, poškodovan SIM tray (kot bi ga nekdo z zobmi grizel), poškodovani so vsi kovinski pokrovčki od elektronike, verjetno je bilo probano gretje elektronike, ker je vse zalito z pasto za lotanje, skratka telefon je samo za rezervne dele (zaslon in zadnji del). Ko ga je prišel iskat je v vrečki prinesel še 3gs v vrečki (poskus zamenjave zadnjega dela ohišja) tako, da je verjetno sam nekaj poskušal delat na njem.

NE NE... to pa ne bo drzalo.. to ni moj telefon.... moj ima nedotaknjen sim tray in tudi notri je zelo lep.. (sam se odprl ze vec iPhonov in je bil ta med snaznejsimi kar sem jih videl)... Bil je sicer ze odpiran, tudi sam sem ga (zanimal me je indikator vlage)...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 08.05.2011 15:38:19
DeJc0 je napisal/a:
Če ni skrivnost koliko si dal za njega pa mal sm jezn na tipa čist tko k je vedu kva je pa je šu naprej nategnt WTF!!! to se ne dela!!!!!! Jz sm mu hotu dat 150-200€ maksimalno pa še to sm reku reskiram pa kar bo bo dobr da nism jaooo:(

Po pravici bi najraje obdrzal zase... ce di se dalo bi se udrl v zemljo od sramu... dal sem mu 290eu...

DeJc0, mogoce ves kako preveriti serijsko drugace kot na racunu/sim trayu/skatli... iTunes pac odpade ker je v DFUju?
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani