Jabuk
Net preko Wifi, IP TV na kablu hkrati
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 08.05.2011 11:37:57
Net preko Wifi, IP TV na kablu hkrati
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Na Macbooku imam na WiFiju dostop do spleta, na UTP kablu pa SIOL TV. Sedaj moram izklopit enega, da dela drugo. Kako lahko v network settings uštimam, da mi bo net delal generalno preko WiFi-ja, siol TV pa obenem preko kabla in da si ne bosta šla v zelje?

Smile

Hvala & LP
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 08.05.2011 12:24:04
Verjetno bi šlo, če bi dal vsakega na svoj SubNet nisem se s tem nič ubadal, sem imel drugi problem na T-2 in ga rešil. Ampak za probat je Google is your friend pravijo. Malo poguglaj imajo drugi podobne probleme oziroma želje pa nihče nima pravih izkušenj s tem od Appla naprej. Treba se je pač malo poigrat, da dela ena zadeva potem pa drugo vklopit.
LP
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 08.05.2011 12:33:25
najmoD je napisal/a:
Treba se je pač malo poigrat, da dela ena zadeva potem pa drugo vklopit.

Saj meni dela ena in druga zadeva ločeno, ne pa simultano, kar je nadležno. Vsaka naprava (WiFi in Lan) dobi svoj IP, ko vključim oboje mi internet (TCP/IP) hoče delat preko kabla prioritetno, čeprav bi moral delat z WiFijem.

Sem pa že googlal, verjetno ne dovolj. Najdem le linke o združevanju dveh mrež v eno, kar pa ni to.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 08.05.2011 12:41:43
Sicer ne vem kako je pri Siolu z serverji ampak mogoče bi šlo, če bi v Network nastavitvah malo prečekiral in nastavil kam naj se kaj poveže. Wifi na en server Network pa na drugo IP številko. Kot pravim je treba preverit kam se kaj povezuje in mogoče bi v tej smeri se dalo kaj dobit.
Ko bo kaj časa se bom malo na mojem sistemu igral in probalkako na T-2 deluje ločeno, če bo kaj ratalo, samo bo treba malo bližje žicam prit. Smo se navadili že čisto brez drotov delat..ja mobilnost to je to.
LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani