iPhone 4,IOS4.3.2 in kontakti
|
Stevie Jabuk
Kraj: Veržej |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 01.05.2011 10:18:59 iPhone 4,IOS4.3.2 in kontakti |
|
Zanima me, ali obstaja kakšen način kje v nastavitvah, da ko me kdo kliče, mi poleg imena kontakta prikaže tudi ime podjetja (prikaže recimo ime in priimek, poleg pa še mobile ali work, ne prikaže pa recimo naziva podjetja)??? Namreč, imam veliko kontaktov, ki so lepo urejeni v OUTLOOKu. Velikokrat se mi zgodi, da me nekdo kliče iz nekega podjetja, a mi napiše samo ime in priimek kontakta, čeprav je v vizitki tudi podatek o podjetju tega kontakta. Totalno glupo se mi zdi, da bi imel kontakt shranjen v obliki "ime in priimek - podjetje", ko pa imaš in v IOSu in v OUTLOOKu dodatno polje za vnos podjetja določenega kontakta. Torej, ali je možno, da se poleg imena kontakta prikaže tudi ime podjetja, ko me kdo kliče, v samih nastavitvah??? Ali obstaja kakšen dodaten program za to???
Upam, da sem dovolj podrobno napisal mojo težavo. Naj še povem, da ima to pomanjkljivost veliko dobrih telefonov, ne smo iphone...
Pa, da ne odpiram še ene nove teme...
Ali se da kje v nastavitvah nastaviti, da mi sliko osebe (ko me kdo kliče) pokaže čez cel zaslon, ne samo v desnem zgornjem kotu?
tnx...
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 01.05.2011 10:24:56 |
|
Glede prikaza podjetja... ne poiznam nacina, kako bi to lahko uredil... zato lahko recem, da je 95% moznosti, da se ne da... vsaj na nejailbreakanih ne ...
Glede slikce pa... Ce jo preneses s pomocjo sinhronizacije iz recimo Outlooka, se prikaze mala slikica, ce pa jo dodas direktno v iPhone-u, pa se prikaze cez cel ekran ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 01.05.2011 10:26:37 |
|
Z uradnim SW-jem se tega ne da nastaviti... mogoče pa obstaja kaj za JB telefone.
Sliko čez cel zaslon pokaže, če jo nastaviš na iPhonu. Če je prenešena iz starih telefonov preko sinhronizacije, je samo v kotu.
Edit: Evo... nekaj obstaja: http://hackstor.blogspot.com/2010/07/call-infofields-01.html
Ampak je samo za iOS 4.0... nič ne piše za novejše verzije. Mogoče dela, če ročno inštaliraš.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 01.05.2011 10:51:00 |
|
ok. tnx. bom poskusil.... ja, itak, zdaj naj nekaj sto kontaktom dodam slike preko iphonea...če je veliko lažje preko outlooka, bolj pregledno pa še veliko, veliko hitreje...
...poleg tega, pa še jih ob vsaki naslenji posodobitvi oz. restoreu telefona izgubim in potem na novo?!?....
Zakaj ne morejo teh stvari urediti kot se spodobi?
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 01.05.2011 10:54:52 |
|
ja, nekaj takega kot je to: Call InfoFields 1.1 , a žal spet za jailbreakan telefon.... A obstaja kaj takega za ne-jailbreakan telefon???
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 01.05.2011 10:55:28 |
|
Verjetno je slika, ki se sinhronizira preko outlooka v premajhni resoluciji, da bi lahko šla čez cel zaslon.
Mislim pa, da ko enkrat nastaviš preko iPhona in potem sinhroniziraš z outlookom, bo vedno v velikem formatu (čeprav glede tega nisem prepričan... mogoče je problem z velikostjo slike v samem protokolu sinhronizacije). Vem pa, da ti za vedno ostanejo velike slike, če uporabiš backup preko iTunesa.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 01.05.2011 10:56:14 |
|
ggrizliv je napisal/a: | ja, nekaj takega kot je to: Call InfoFields 1.1 , a žal spet za jailbreakan telefon.... A obstaja kaj takega za ne-jailbreakan telefon??? |
Nemogoče... to je izven dosega App Store aplikacij.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 01.05.2011 10:57:18 |
|
V app store sem našel neki CALLERINFO... Bom preizkusil....
Slike v outlooku so v veliki rezoluciji, tako, da tu ne bi smel biti problem..>
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 01.05.2011 11:03:05 |
|
Pazi... callerinfo izkorišča sistem slik konaktov in tako kljub omejitvam App Store aplikacij lahko prikaže dodatne informacije ob klicu.
Kaj to pomeni? Vsem konaktom bo spremenilo sliko s tako, ki prikazuje dodatne informacije, ki tebe zanimajo. Mogoče imajo možnost ročne izbira kontaktov... ampak to težko rečem, ker nimam aplikacije.
Sicer sem pa že rekel... mogoče je problem v sinhronizacijskem protokolu in se dejansko prenesejo samo slike v majhni resoluciji (čeprav so v računalniku velike).
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 01.05.2011 11:10:16 |
|
ja, imaš popolnoma prav. nisem si pozorno prebral....
Mogoče sem pikolovski, a telefoni čez 500€+ (taki so itak kao vsi poslovni telefoni) bi lahko take stvari imeli že v osnovi dodelane....pa če je to iphone, nokia, se ali pa samsung, htc ...
Nazadnje urejal/a ggrizliv Ned 01. Maj 2011 11:11; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 01.05.2011 11:14:44 |
|
Takih malenkosti je polno... nekomu je pomembno to, drugemu ono, itd...
Lahko bi naredili vse "na pol" in bi bili vsi "na pol" zadovoljni. Lahko pa naredijo tako kot apple, da zadeve izdajo v štartu z manj funkcijam, ampak te delujejo relativno popolno. Potem se pa čez čas dodaja in dodaja... ampak spet po eni prioritetni lestvici, ki nam ni poznana.
Druga rešitev je odprti sistem tipa Android, kjer lahko take stvari dodajo 3rd party developerji brez jailbreaka. Ampak tisto prinaša spet druge težave. Apple se tako odprtega sistema gotovo ne bo šel... če pa čisto možno, da bo enkrat dovolil developerjem izpisovati informacije na lock screenu... ampak še takrat dvomim, da bodo lahko to informacije o klicu.
Pač... popolnega telefona ni in ga tudi verjetno nikoli ne bo.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 01.05.2011 11:22:08 |
|
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 01.05.2011 13:04:37 |
|
Hja, tako pa sem ga jailbreakal....
Tale call infofields deluje odlično. ravno to sem iskal....
|
 |