ipad 2 za starše | |||||||
Staršema sem podaril iPad 2. Cilj je da prenehata uporabljati prenosnik in da jima bo ipad služil za vse online potrebe. -Klik NLB preverjeno deluje -kako najlažje nalagati fotografije na ipada? torej ko jima želiš poslati več fotografij na enkrat (dropbox, picasa, ???) -ker ima vsak svoj gmail račun me zanima ali je možno ločiti dostop do dveh različnih računov na način da se jima maili ne mešajo med sabo -katere so še druge aplikacije primerne za penzioniste z delnim znanjem tujih jezikov? Kakšnih nasvetov bom vesel. Hvala... |
|||||||
![]() |
|||||||
Kar se tiče fotografij, bi jaz nareril tako: naročš si MobileMe (ZASE), na njun iPad naložil aplikacijo Gallery, ki se poveže z MobileMe galerijo in imajo vedno up to date fotke. Druga varianta je, da se naročiš na MobileMe in jim po mailu pošiljaš vabila za albume (v bistvu link do albuma), ki juh uploadaš na MobileMe Gallery. Tako si lahko ogledujejo on line up to date fotke, če pa dovoliš, da jih downloadajo pa si jih spravijo na iPad. http://www.apple.com/mobileme/features/gallery.html Glede pošte, pa mislim, da ne bo šlo tako lahko. V Mail aplikaciji odpreš dva predala in si jih ogleduješ posebej namesto v skupnem mailboxu ... drugače mislim, da ne bo šlo. LP, M _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||||
![]() |
|||||||
Pri meni SKBnet brezhibno deluje, mogoče je malo malo delovne površine, ko je na delu virt. tipkovnica + konstantna uporaba očal (tega problema ne morem pripisati Applu )))) Sam vse svoje aktualne fotografije sinhroniziram čez iTunes iMac in se mi prav zato zdi nepogršljiv kot hišni mama računalnik. Drugače pa potrebuješ SD kartica vmesnik in kot že veš DropBox, ki ga tudi sam z veseljem uporabljam. Za Gmail bi se lotil tako, da bi v appstoru naložil dve različni brezplačni aplikaciji za poganjanje Gmaila in v enemu namestil račun od ata v drugem pa od mame, reku naj si zapomne prijavne podatke in je urejeno. Ne vem s čem se starša ukvarjata, namestita naj si enake aplikacije kot delovno aktivni ljudje. ![]() ![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||||
![]() |
|||||||
Kaj se ne da v mail aplikaciji narest dveh personalitijev, potem pa maile s filtri razporejat v dva predala (mama/ata)? |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
![]() _________________ Gotterdammerung |
|||||||
![]() |
|||||||
Pa saj skoraj vsi mail klienti podpirajo filrtiranje dohodnih mailov. Pa tudi več accountov znajo skoraj vsi brat. Narediš en filter, ki gleda če je naslovnik ata@gmail.com in te maile sortira v folder Ata, drugi filter pa išče naslovnika mama@gmail.com in to meče v folder Mama. Za outgoing mail pa tudi ob odpošiljanju izbereš kateri personality/account naj uporabi. --- Sem mal zmeden, ker sem mislil, da to ni problem. |
|||||||
![]() |
|||||||
Rešitev z gmail ločenima aplikacijama se mi zdi še najbolj posrečena. Rešitev v okviru ene aplikacije se mi zdi preveč komplicirana in zmedena. Pozabil sem še omeniti video klice da lahko vidijo vnuke; facetime in skype. Smugmug.com ima fajn ipad aplikacijo, moram malo razmislit v tej smeri. Mogoče sem bil pri vprašanju o ostalih aplikacija malo nenatančen. Katere so SLO aplikacije, ki znajo biti zanimivi. Odpiralni časti, tv in kino spored, Promet, Delo, Dnevnik, 24ur, žurnal. Je še kaj? |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Moja mati ima iMac-a in ima vseskozi neke težavice (vsakič, ko poskoči kakšna ikona v docku me kliče in mi bere sporočilo v polomljeni angleščini), potem sem ji naročil nek HP laptop z SLo W7 (da bi razumela kaj računalnik hpče, ker Angleško ne zna) in ... nič bolje. Ravno prej me je klicala IZ TEČAJA RAČUNALNIŠTVA ZA UPOKOJNECE(!!!!) kako naj mi en mail forvardira .... !!!! Kar se pa tiče video klicev .... raje ne bom izgubljal besed kako smo na klic vsi mogli pred računalnik, drugače je bi lpa dolgi nos! Malo heca mora bit ... ! _________________ Ma ja, sej bo, sej bo... če ne danes pa kdaj drugič! iMac 20''; iMac 21,5''; iPhone XR, iPad Air 4G CELL, ATV 4K, Watch series 7, AirPods Pro http://sitemile.com/ref/faganel |
|||||||
![]() |
|||||||
![]() Jutri ga predam v funkcijo pa da vidimo... |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Jest od babice dobim vsak dan halo tehnična podpora klic in pol morm takoj h nej letet da ji use razložim ker po telefonu ji negre k me da umes na čakanje pa telefon ji pade itd.. No pa sporoči kako bo šlo... _________________ Jailbreak navodila: http://www.iclarified.com/jailbreak/ Unlock navodila: http://www.iclarified.com/unlock/ |
|||||||
![]() |
|||||||
Kaj vse si morajo babice izmislit, da lahko vidijo svoje vnuke. )))) _________________ Gotterdammerung |
|||||||
![]() |
|||||||
Zaradi nesigurnosti in delno motoričnih težav se je mama odločila da bo na njem gledala slike in uporabljala skype in facetime. Oče je bolj padel not in pravi da prenosnika več ne rabi. |
|||||||
![]() |
|||||||
Super da sta vredu sprejela. Sam resno razmisljam o iPadu za babico. Pred pol leta se je odlocila da bo imela racunalnik. Pred tem je vse pisala na pisalni stroj in ko sem ji racunalnik prinesel je z misko po zraku opletala. Skratka bila je popoln noob. Zdaj po, dvakrat na teden instrukcijah, se kr znajde in zna posiljat in odpirat maile ter delat osnovno z Wordom. Vseeno ji na case delajo probleme osnovne stvari ter nepotrebna kompleksnost sistema za njeno uporabo, saj samo rabi email ter en word procesor(je amaterska pisateljica/pesnica). Mislim da bi en iPad z Pages bil za njo preko dovolj. _________________ Sent from my iPod shuffle |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |