Firefox 4 je zunaj | |||||
V štirici se je sedaj marsikaj spremenilo - predvsem pozitivno. Med drugim mi je všeč novi izgled, možnost tabov na vrhu ali spodaj, predvsem pa gromozanska razlika v sami hitrosti (že v betah me je razveselila občutna razlika na tem področju). Sedaj Firefox končno hitro odpira in loada strani - praktično je občutek enak kot v Safariju. Žal se po hitrosti še vedno ne more kosati s Chromom, a sem vseeno zadovoljen. Vidi se sicer, da so se pri izgledu precej zgledovali po slednjem, kar pa nimam nič proti. Všeč mi je, da sedaj v levem spodnjem kotu prikaže link, na katerega boš kliknil, kakor to pokaže tudi Chrome in tako prihraniš nekaj vertikalnega prostora. Tudi odpre se sedaj Firefox veliko hitreje kot prej. Edina zadeva, ki me še vedno moti je ta, da so fonti na nekaterih straneh majhni/ozki in nekoliko nejasni na zunanjem monitorju, ki ga imam priključenega na prenosnika, medtem ko fonti na teh istih straneh izgledajo kristalno čisti in normalne velikosti v Chromu ali Safariju. Ne vem, kaj jih matra na tem področju. Drugače pa lahko rečem le: KONČNO. Mislim, da bom tako zamenjal Safari s Firefoxom - saj ima slednji bolj pameten/praktičen "Awesome Bar", poleg tega pa ima tudi favicons v le-tem, kar vsaj zame osebno bistveno poenostavi iskanje že obiskanih strani oz. bookmarkov, kot pa sivina v Safarijevem URL baru, ki me že od nekdaj moti. Da ne omenjam ostalih uporabnih Add-onov na Firefoxu. _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Zdaj dela res dobro.. Ni tako hiter kot chrome ampak vseeno navajen sem na vse kar ponuja firefox ![]() Ne menjam! |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Igral sem se z različnimi fonti v extensionu Stylish, ampak nikakor ne morem najti kompromisa med zahodnimi fonti in kitajskimi pismenkami - da bi oboje prikazovalo tako kot treba. V Safariju in Chromu jih lepo prikazuje, v Firefoxu pa bolj ne. Za primer sem uploadal screen shote: Firefox: ![]() Safari: ![]() Chrome: ![]() _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Sicer pa probaj v Preferences/Advanced izklopiti "Use hardware acceleration when available". |
|||||
![]() |
|||||
Znam ja in kar pogosto operiram s takimi stranmi, zato je malo nadležno... Drugače pa nič ni drugače, če izklopim hardware acceleration. ![]() _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
_________________ Gotterdammerung |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Poskusil sem tri variante: 1. Zagnati Firefox v Safe Mode (z Add-oni izklopljenimi), ampak ni bilo razlike. 2. Zagnati Firefox brez Hardware Acceleration - ni bilo razlike. 3. Zagnati Firefox v Safe Mode brez Hardware Acceleration - tudi ni bilo razlike. Še zmeraj so kitajske pismenke v TABIH ene bolj odebeljene kot druge. Pa tudi sam tekst na nekaterih straneh (v naši pisavi) je na nekaterih straneh manjši in malo bolj zabrisan/spacan kot v Chromu ali Safariju. Primer take strani je: http://sports.yahoo.com/nba;_ylt=AgnmioZz2.fB6Y7DM_wdv0A5nYcB (Opazno predvsem pri belem tekstu na črni podlagi). Kaj bi se tu dalo sploh storiti? _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Meni je najbolj vsec integracija 1password v safari. V firefoxu je zelo potratna: cel toolbar.v chromeu pa ima eno pomankljivost. Ker se ne integrira tudi v right-click menu, mi 1password ne dela na stranek, ki kot popup odprejo novo stran v keri ni toolbara. Imam ene tri take primerke. Ves mogoce kak workaround v chrome-u? |
|||||
![]() |
|||||
_________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Vendar mi je zelo všeč integracija v Chrome. Mali ključek na desni strani in simpatičen vmesnik. |
|||||
![]() |
|||||
po 4 urah uporabe pri 3 odprtih zavihkih je na 350mb... pa tudi po ventilatorih ki so zadnje tri ure nekoliko glasnejši se pozna da je sistem bol obremenjen... ![]() |
|||||
![]() |
|||||
_________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
|||||
Za vse, ki bi jih zanimalo, je rešitev ta, da je treba v Firefoxovem user.chromu oz. preko add-ona Stylish dodati sledečo kodo, ki bo spremenila font za kitajske pismenke v tabih v font Heiti SC (medtem ko ostali fonti bodo v default Lucida Grande):
Sedaj so vse pismenke lepe enake, kot v Safariju oz. Chromu. _________________ 14.2" MacBook Pro (late-2024), M4 Pro, 24 GB RAM 1 TB SSD iPad Air 32 GB Space Gray iPhone 15 Pro 256 GB Black Titanium |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |