Jabuk
Time Capsule - SiOL - problem
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.03.2011 10:33:34
Time Capsule - SiOL - problem
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Dragi Jabucki

Imam problem s Time Machine, ki ga preprosto ne znam resit. In sicer imam identično konfiguracijo na treh lokacijah (ista SIOL škatla, isto optika, isto dvojček, na isti dan kupljene 3 time machine).

Na dveh lokacijah dela BP ... in tudi na tretji je delalo BP do pred kakim dnem ko se je čez noč samo od sebe razštelalo (in samo jaz imam dostop v prostor tako da ni mogel nihče mi nič nastavljat)

Problem je v povezavi na internet. Nastavitev je Ethernet in potem Briged Mode ... ko pogledam v TCP/IP nastavitev če je nastavljeno na DHCP mi vrže ven neke čisto x IP-je ... in če dam potem manual nastavitev in sam vpišem pravilne IP-je (pogledal na obeh ostalih time macinih kako mora bit) mi pa noče delat ... lučka se sicer pobarva zeleno in piše NO PROBLEMS ... ampak internet preprosto ne delas
če pa pustim na DHCP in mi vrže ven one čudne IP-je pa potem piše no internet connection

Res mi ni jasno Sad

LP,
Miha

edit: Pa še to ... naredil sem tudi factory reset Time Machine in ga na novo nastavil ... in nič ne pomaga
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Horjul
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 17.03.2011 12:14:54
Re: Time Machine
mmatlw2k je napisal/a:
Dragi Jabucki

Imam problem s Time Machine, ki ga preprosto ne znam resit. In sicer imam identično konfiguracijo na treh lokacijah (ista SIOL škatla, isto optika, isto dvojček, na isti dan kupljene 3 time machine).

Na dveh lokacijah dela BP ... in tudi na tretji je delalo BP do pred kakim dnem ko se je čez noč samo od sebe razštelalo (in samo jaz imam dostop v prostor tako da ni mogel nihče mi nič nastavljat)

Problem je v povezavi na internet. Nastavitev je Ethernet in potem Briged Mode ... ko pogledam v TCP/IP nastavitev če je nastavljeno na DHCP mi vrže ven neke čisto x IP-je ... in če dam potem manual nastavitev in sam vpišem pravilne IP-je (pogledal na obeh ostalih time macinih kako mora bit) mi pa noče delat ... lučka se sicer pobarva zeleno in piše NO PROBLEMS ... ampak internet preprosto ne delas
če pa pustim na DHCP in mi vrže ven one čudne IP-je pa potem piše no internet connection

Res mi ni jasno Sad

LP,
Miha

edit: Pa še to ... naredil sem tudi factory reset Time Machine in ga na novo nastavil ... in nič ne pomaga

DNS-i? TM vse podatke, ki naj bi jih dobila od siola dejansko tudi dobi?

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.03.2011 20:44:14
potem poglej siolov ruter, lahko ta zajebava.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 24.03.2011 12:26:33
imel sem enak problem in sem rešil s tem da sem ponovno vpisal vsa potrebna SIOL gesla in wifi.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani