Imam vrašanje in sicer, kako se v os x nastavi, da ko zaprem pokrov mbp-ja, ta ne pade v sleep mode?
hvala

| Sleep mode!? | |||||
| 
 Imam vrašanje in sicer, kako se v os x nastavi, da ko zaprem pokrov mbp-ja, ta ne pade v sleep mode?
 hvala | |||||
|  | |||||
| 
 Mislim da obstaja hack za to,po defaultu IMO to ni omogočeno. | |||||
|  | |||||
| 
 Za to obstaja nekaj programov. Med njimi je npr. InsomniaX*.
 Tega ti pa vseeno ne priporočam. MacBook Pro je narejen, da se toplota sprošča čez celotno površino. Če je zaprt in v delujočem stanju in se slučajno malo bolj segreje lahko pride do kakšnih težav... *Nikjer ne najdem podatka, ali deluje na MacBook Pro ali ne (Priznam, da se nisem pretirano potrudil). | |||||
|  | |||||
| 
 Jah to bi mel samo pri gledanju filmov na tv
 Ampak vseno imaš prov raje ne bom eksperimentiral  | |||||
|  | |||||
| 
 Jaz na iBooku gledam filme na TVju tako, da enostavno zaprem računalnik (gre v sleep). Priključiš zunanjo miško in klikneš na miš da se računalnik prižge iz sleep mode. Če imaš OK zvezano s TVjem (ponavadi nastavim in potem poklopim monitor ter ponovno prižgem) mora delovat. To počnem kake enkrat na mesec že dve leti pa nisem imel nobenih težav. Mogoče je s iBooki drugače kakor MacBook Pro. | |||||
|  | |||||
| 
 Ja, drži. Nekatere naprave (USB miške, npr) lahko zbudijo računalnik, vendar moje opozorilo še vseeno velja - tudi za iBook. Najbrž ne bo nič škode ob gledanju filma, ampak ne vem kako je pametno npr. igranje kakšne bolj kompleksne igre na takšen način. | |||||
|  | |||||
| 
 insomania na novih intelovih masinah z 10.4.8 os ne deluje.
 kar se tiče mbp, pa ti zadevo močno odsvetujem. tisti štos s sleep modom in usb miško deluje, vendar če si podrobno ogledaš kje so hladilne reže na prenosniku boš ugotovil, da jih z zaprtim zaslonom pokriješ in se zrak nima kam dvigovat. preprosta alternativa je, da zmanjšaš osvetljenost zaslona na nič in potem se vidijo zgolj še obrisi, ki jih komaj zaznaš. lp | |||||
|  | |||||
| 

Poleg tega, da USB naprave zbudijo prenosnike, je znano tudi, da povzročijo na MB in MBP sedaj tudi neke vrste motnje, če odklopiš/priklopiš USB napravo med spanjem. Težave so v omejenem obsegu trajne, zato se tega le izogibajte. Pomaga pa menjava matične plošče. (Vir: Apple Disscussions) | |||||
|  | |||||
| 
 Jaz v te namene na iBooku G3 uporabljam SleepLess in sem zelo zadovoljen http://www.macupdate.com/info.php/id/10564 | |||||
|  | |||||
| 
 Pozdrav,
 da ne bom nove teme odpiral, bom kr tukaj napisal... A smem dat MacBooka v torbo, ko je v sleep mode? Hvala, Grega. | |||||
|  | |||||
| 
 Jst emm ga daju v sleep modu v torbo. Problem je da ko hodiš, se v računalniku vključijo senzorji, ki mu dajo mislit da bo padel in bo zamrznjen k ga boš spet odprl. | |||||
|  | |||||
| 

V tem primeru ga power button odmrzne. | |||||
|  | |||||
|  Gostovanje: 3fs.si | 
|  Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |  Kontakt  Domov  Na vrh strani |