MacBook Pro se ob zagonu resetira | |||||
imam težavo, ob zagonu se mi je že trikrat zgodilo, da se mi je mac začel ugašati ob zagonu sistema, pokaže se jabuk in siva vrstica, ki začne utripati nato se ugasne, edina rešitev je bila, da sem na novo nasnel OSX. Poizkusil sem vse možne opcije, ki sem jih našel na forumih vendar ni nič pomagalo. Prvič se je to zgodilo ob updejtanju iWork-a, med resetiranjem po updejtu sem imel vklopljen USB disk NTFS format. Drugič se mi niti ne sanja kaj je bilo, računalnik sem resetiral in se ni več prižgal. Tretjič se je to zgodilo danes, ko sem želel na novo nasneti safari, ker sem ga po pomoti izbrisal ob čiščenju računalnika, nasnel sem ga iz USB ključka formatiranega v NTFS, vendar sem tokrat pred zagonom USB odstranil. Mac je star 3 leta in v 3 letih ni bilo niti ene težave, približno 2 meseca nazaj pa sem kupil SSD Kingston V100, sprva je računalnik deloval brez težav pohitritev računalnika je bila neverjetna, po enem mesecu uporabe pa so se mi začele pojavljati te težave (vse zgoraj opisano se mi je zgodilo v roku 1 meseca! :S ). Zanima me če je kdo imel/ima podobne težave oz. če kdo ve kaj bi bila lahko težava? Ali bi bil lahko krivec SSD? Ali USB-ji, ki so bili formatirani na NTFS? LP, za vsako pomoč se v naprej zahvaljujem. |
|||||
![]() |
|||||
Stari disk daj nazaj noter, pa bos videl, ce je v SSDju problem... USB tukaj nima veze, IMO. |
|||||
![]() |
|||||
Tud to mam u planu v kratkem, bom poročal, če bodo kakšne spremembe. |
|||||
![]() |
|||||
EDIT: Na netu sm najdu neke obrazložitve da se to zgodi, če ne počakaš z zapiranjem zaslona, dokler se računalnik popolnoma ne ugasne, ampak si ne upam stastirat. ![]() |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |