Jabuk
IPhone 4 vs. Htc Desire HD vs. Samsung Galaxy S2
Jablanator

Jablanator

Kraj: Mengeš
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.02.2011 23:24:13
IPhone 4 vs. Htc Desire HD vs. Samsung Galaxy S2
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lep večer vsem skupaj! Very Happy

Ker čez dan nimam časa sem sedaj malo prebiral glede trenutno najboljših telefonov in prejšnjega leta. Laughing
Trenutno se odločam za nakup telefona do zneska 1000eur, ker sem pa velik fan Apple, sem bolje nagnjen k nakupu 4-ke. Veliko sem prebiral in vse povsod naletim da iPhone 4 proti vsem trenutno najblojšim telefonom zgublja, ali se meni zdi ali je tudi res sam vsi skupaj so podkupljeni.
Sem prebiral o Iphonu proti Desire HD in Galaxy S2 in vse povsod zgubljan, ali je spoh kaj takega mogoče??

kjer sem malo čakiral:

- http://bigphonefight.com/apple-iphone-4-vs-htc-desire-hd-review
- http://bigphonefight.com/samsung-galaxy-s-ii-32gb-vs-apple-iphone-4-review
- http://blog.suroboy.com/iphone-4-samsung-galaxy-s2-superior.htm

Kaj vi pravite, saj vem da ste vsi privženci Apple, sam prosim rabil bi nepristranske odgovore.

LP vsem skupaj Catipy69 Smile
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 22.02.2011 23:33:06
Jaz bom takole rekel.
Jaz osebno sem mahnjen na telefone in imel sem jih ze zelo veliko.. Ko imas enkrat iPhone je pa takole. Ce pogledas imajo mogoce res drugi boljse specifikacije ampak ce bi imel vse tri telefone vsake za recimo 2 tedna bi se na koncu sigurno odlocil za apple. Enostavno ugotovis, da ni pomembno da imas 4.3" zaslon in nevem kok RAM-a ipd.. Pac pri iphonu je tako da dela vse, veliko appov, zelo dobra izdelava in materiali, super OS.. uglaunem vse je perfect.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 22.02.2011 23:34:33
ne ni. sam android ma vecji basecamp in pol majo komplekse...

Sm delu s Samsung Wave S8500, pa ti lahk povem da je 800x480 na istem ekranu kot je iphone ze slabsi, Amoled je pa tut over-rated..

HTC je krava. pa ze iPhone 4 ni majhen.
Megapixli nimajo nobene veze... so ble primerjave slik iPhone 4 in Nokia N8 ki ma whopping 12mpx, pa se je pri enaki svetlobi nokia slabse odrezala ker ma pac zanic image processing (v temi je itak iphone spusil, ker ma nokia vecji senzor in boljso optiko)
tako da vsi teli geniji ki primerjajo po MPX kamere so boleki... stari DSLR majo tut sam 8mpx pa bi po tej logiki nokia N8 mela boljsi fotic?

Galaxy SII glede na to da se ni zunaj je pa bol iPhone5 competitor.

OS je zgodba zase Smile

poleg tega je tale applov 960x640 display neki tako lepega za pogledat da noben telefon blizu ne pride. Smile

tud barve so ful bolj prijetne kot na SUPER AMOLED od samsunga, ceprav ma tist mal boljsi kontrast je tut bolj eye-sore.

nevem. Smile surova moc pri applu nima vec taksne veljave, ker je programiranje toliko bolj "effective" ker gre za zaprt sistem.

+kar je rekel GPC, super povedal.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 22.02.2011 23:43:07
zakaj pa misliš da se vsi mobiteli primerjajo prav z iphonom ker je pač št1 in to bo ostal še dolgo dolgo sam se izprobal htc desire hd ni slab vendar je iphone zakon lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 23.02.2011 00:06:34
Apple je poglavje zase.
Ne vem kako ti naj razložim ampak najlažje bo z avtomobili, če imaš nekaj pojma.
Mercedez ali Seat. Oba TDi, limuzine in seveda z podobno opremo.
Mercedez je res dražji, ampak kaj več nudi za takšen denar? Hmm...
Dobro vprašanje, ki je meja med zaželenim, znamko in kvaliteto, je to res?
Podobno vprašanje se ti poraja med iPhonom in Androidom.
Android je za razliko od iPhona obče dostopen in nudi ne glede na razmere, kar pač mora splošnemu uporabniku, da ga uporablja, ni važna cena, izgled, ali pa karkoli drugega, skratka kvantiteta, kvaliteta pride s časom, če.
Apple s svojo politiko in odnosom dokazuje, zdaj ko je še Jobs Rolling Eyes , da ciljajo na publiko, ki si želi telefon, ki ga bo kupil in uporabljal, ampak zgolj samo slednje, celo tako precizni so, da nočejo vsiljevati niti menjave baterije, problemov z posodabljanjem os-a, nakupu aplikacij in podobno, Jailbreak je poglavje zase. Google se ne ubada s takšnimi stvari, ampak samo zadovoljujejo na drugačni ravni, se pravi širši, kaj to pomeni? Hm, če si dober v računalništvu in si želiš še kakšen poseg v OS te nemara Applova politika zmoti, če pa si človek, ki ima rad stvari, ki delujejo, stvari ki so samoumevne in boš kupil, ter ne boš trpel, je iPhone prava izbira.
V OSu je na videz majhna razlika, ampak Apple je s svojimi izkušnjami in tradicijo pripeljal iOS do te mere, da lahko rečeš, da je perfekten, medtem, ko se Android v določenih zadevah še lovi (fregrementacija, leseni preskoki, boga ve ali bo telefon delal kul ali ne, čeprav tile tanovi so solidni).
Bom takole rekel. Android je dobra alternativa za tiste, ki jih ne zanima okus, naprednost, minimalističnost in perfekcioznost, ampak samo, da dela, če dela, nikjer ne piše da pri Androidu bo, medtem ko Apple dokazuje, da tega ni. Torej odločitev je tvoja. Je pa res, da je Android veliko bolj dostopen v Sloveniji.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 23.02.2011 00:30:56
jah, tud tako vprašanje spraševat na jabučnem forumu je dost pristransko, pejd na android forum vprašat enako vprašanje, pa sem 100% prepričan, da odgovori ne bodo v prid iphona.
če pa uporabljaš še kšn drug jabučn aparat razn ipod, bi pa lahko tud sam vedu, kako zadeve stojijo Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 23.02.2011 00:42:25
To je res , ampak se mi zdi da so tu ljudje dosti bolj racionalni, kot pri androidu, tam sem bil nekaj časa.
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 23.02.2011 01:14:50
dejstvo je, da iPhone takšne teste ponavadi "izgubi" na podlagi hardwara, kar pa pri uporabniški izkušnji ne pomaga ravno veliko. Ravno iOS je tisti, ki tehtnico prevesi na stran iPhona, saj 3GS še vedno lahko pomete z večino konkurence, štirica je pa res špica. Je pa stvar posameznika, kateri OS mu bolj odgovarja. Mene še vedno prepriča samo iOS.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 23.02.2011 07:13:17
Se priključujem mnenju GPC17 in Sussi Cool
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 23.02.2011 07:38:28
Android je veliko bolj dostopen predvsem na racun "nizkocenovnih" modelov... Vendar pa ti poceni modeli niso ravno tisto, cemur bi rekel, da je to "top of the top"... sicer jih poganja enak oz. podoben OS... imajo pa hardver tak, da marsikatera zadeva bolj pokasljuje ... So pa cenovno dostopni vecji mnozici ... Poleg tega ima Android se to hibo, da je na voljo toliko razlicnega hardvera (predvsem velikost zaslona je zelo problematicna), da vsi programi ne delujejo na vseh napravah, ceprav jih poganja ista razlicica operacijskega sistema. Taki primeri so recimo HTC Tattoo, HTC Wildfire, Samsung Galaxy 5.... Sem probal recimo Angry Birds na Galaxy 5... in to je dalec od odlicne uproabniske izkusnje. Pri Angry Birds Seasons (novoletna varianta) je tam, kjer v ozadju snezi igranje prakticno nemogoce... ker se vse tako zelo zatika, da je bolje, da tega za tak podhranjen model sploh ne bi dovolili namestiti. Pri iOS so zadeve jasne. Zadeve, ki potrebujejo mocnesji procesor, enostavno na starejsih iOS napravah niso omogocene. Sicer se da vecino omogocit s pomocjo jailbreaka... vendar je to dalec od tega, da bi bilo uporabno. Ravno omejen nabor modelov je privedel do taksnega uspeha iOS. Podobna zgodba je znana ze iz sveta namiznih in prenosnih racunalnikov MAC. Ti imajo tudi omejen nabor hardvera in OS je pisan tocno za ta skrbno izbran hardver. Tako so maksimalno omejili moznost napak zaradi slabih gonilnikov, zaradi podhranjenosti,... Ima pa to seveda svojo ceno Smile ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 23.02.2011 10:03:42
hec, Samsung S8500 Wave poganja identicen CPU kot iPhone 4, pa zadeva dela tako bolj storasto da skoraj ne mors verjet... Smile pa ni podhranjen.
zaprt sistem je tisto kar apple dviguje nad povprecje.
pa ta diktatura pri appstore policy...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 23.02.2011 10:11:17
Tole je iz prvega linka, zaključek
Citiram:
That was a close one, but the Desire HD battles back to take the victory (3-4). Controversial? The Desire HD obviously has the highest-spec camera and the bigger of the two screens. But it also boasts great battery life (apparently) and has an OS that has dramatically improved since it first launched.

highest-spec camera? Več mpix še ne pomeni boljših slik, prej obratno.
Great battery life Laughing Laughing Kje je to dobil ne vem... mal preberi komentarje po android forumih o tem "great battery life"... Ima večji zaslon kot navadni desire in manjšo baterijo in meni iphone drži precej dlje kot mi je navadni desire Smile
No zadnji stavek pa drži...na mojem desire je bil ob nakupu naložen 2.1 in napredek na 2.2 je zelo očiten, 2.3 (neuradni Smile) pa je še korak naprej. Še vedno pa z nobeno verzijo ni delal tako hitro in gladko kot iPhone 4 in po videih sodeč tudi na novih telefonih še zmer ne dela kot bi pričakoval glede na strojno opremo.
V glavnem tale teh telefonov niti ni držal v roki, specifikacije primerjat pa nima smisla, ker kot se napisal, strojno močnejši galaxy s dela precej slabše kot iPhone 4.

Pa da naštejem še, kaj me je najbl motlo pri androidu:
- Uradno nisem imel nikjer svojega seznama aplikacij, kjer bi npr po restoru telefona obkljukal kaj bi imel na telefonu in bi se mi potem samo namestilo. Obstajajo neuradne (npr appbrain) sam se to niti približno ne primerja z itunes. In market so komaj pred kratkim spravli na net, do takrat si lahko brskal samo prek telefona Confused Še vedno pa ne morem na netu poklukat aplikacij, ki bi jih rad posyncal v telefon.
- Nadgradnje. Android 2.3 je že 3 mesece zunaj, pa ga ima samo googlov nexus s... oziroma danes so na twitterju objavli, da je na voljo OTA tudi za nexus one. V glavnem, ko pride nova verzija androida ven, rabijo prizvajalci vsaj 2-3 mesece, da naserjeno čez svoje vmesnike, če se jim sploh da, ker v tem času itak predstavijo nov telefon. Na srečo lahko za najbolj popularne telefone dobiš na xda neuradne verzije.
- Kot je že Jest napisal, je na androidu tolk različnih telefonov in potem ti lahko aplikacija dela al pa ne. Pa nasploh se mi zdi kvaliteta aplikacij precej nižja kot na iOS. Navigon npr. je precej okrnjen proti iOS verziji, iGO je bil dost časa na voljo samo v najmanjši resoluciji in sem ga imel v eni četrtini ekrana Very Happy

Ima android seveda tudi svoje prednosti, predvsem v prilagodljivosti ampak to pri meni niti slučajno ne odtehta tistih minusov. Imam raje telefon s kako funkcijo manj pa da vse dela kot mora, ne pa da imam ziljon stvari pa vse nekej na pol dela.

V glavnem, če boš kupoval androida, kupi takega, ki že ima 2.3 gor, ker je precej izboljšan glede na 2.2 in obljube o nadgradnjah vzemi s precej rezerve Wink
Jablanator

Jablanator

Kraj: Mengeš
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 23.02.2011 21:07:43
Fanjte ste me prepričal, sam sem se tudi nagibal k nakupu iPhone 4, sam sedaj defitnitvno pade.
Hvala lepa in lahko noč Very Happy
LP vsem skupaj Catipy69 Wink
Jablanator

Jablanator

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 23.02.2011 21:14:32
Ploki je napisal/a:
zaprt sistem je tisto kar apple dviguje nad povprecje.
pa ta diktatura pri appstore policy...

+1
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 23.02.2011 22:07:39
Dilema je podobna tisti med Linuxom in OSX.
OSX je zanesljiv zaradi omejenega hardwera s katerim upravlja (kot že zgoraj rečeno) in če lastnik točno ve kaj bo z njim počel ter mu je več do uporabe kot do neprestanega raziskovanja in mučenja OSa - deluje suvereno.
Na drugi strani so zdaj že zelo znane Linux distribucije, ki ob enaki predpostavki delujejo zelo stabilno. Res pa je, da je nabor programja iz repozitorijev ali stora funkcionalno šibkejši, predvsem zaradi drugačnih principov razvijanja in trženja. Če bi se na Linux sceni obrnilo toliko denarja kot se v Applu bi bila popolnoma primerljiva. Edina bistvena razlika je v tem, da korporativni OS diktirajo kaj in kako bomo uporabljali, medtem ko Linux omogoča vso svobodo pa čeprav včasih na račun slabše funkcionalnosti. Svobode se eni ustrašijo. Andoid je pa itak poskus korporativne ukrotitve svobodnega duha in kovanje dobičkov na osnovi minulega dela tisočev in tisočev razvijalcev.
Torej za delo vedno OSX in za prosti čas vedno Linux.
Minister WINDOWS pa nič.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Pivka
Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 23.02.2011 22:13:01
catipy69 je napisal/a:
Fanjte ste me prepričal, sam sem se tudi nagibal k nakupu iPhone 4, sam sedaj defitnitvno pade.
Hvala lepa in lahko noč Very Happy
LP vsem skupaj Catipy69 Wink

Welcome to the club. Cool
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 24.02.2011 00:52:29
Sam sem danes kupil Desire HD in mi zaenkrat ni žal Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 24.02.2011 07:26:34
Tak tim reko...prvo kot prvo, naj ti dobro služi, pa da boš ti osebno zadovoljen. Jaz osebno, če bi ga moral kupit prek Mobitel na podaljšanje Đabest...ne bi dal 440€. Tolko skratka glede o tem, da je iPhone 4 štiri drag Confused
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 24.02.2011 07:43:04
za moje pojme je htc desire malo prebikast pravi cigl drugače pa ni slab vsekakor pa je iphone zakon in če bi se mogel odločati med tema dvema bi se odločil absolutno za iphona 4g
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 24.02.2011 08:21:34
Tudi jaz sem imel jabuka, ampak sem zaradi same zaprtosti sistema prestopil na stran androida. Jabuk je fajen telefonček, zadeva dela brez problema, vendar se je pri meni zatikalo, ker sem potreboval specifične aplikacije, s tem sem ga moral jailbrejkat s tem pa je sistem začel lagati in to me je zelo motilo. Drugače pa je tako, če nebi potreboval specifičnih aplikacij bi se odločil za nakup 4 ke, tako sem pa se obrnil na stran androdida, kateri pa po trenutnih izkušnah dela zadovoljivo, pustimo času čas.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani