Posodobitev Gmail SYNC!
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 15.06.2011 21:55:55 Posodobitev Gmail SYNC! |
|
Kot že naslov pove, je google update-al svojo storitev, ki naj bi prišla v poštev tudi nam na iOS-u.
link o tem je tule:
http://googlemobile.blogspot.com/2011/06/three-new-updates-to-google-sync-for.html
konkretneje me zanima tale zadeva:
Send email from the address you want. We recognize that some of you manage multiple email addresses from a single Gmail account.Gmail’s “Send Mail as” feature lets you send messages with another email address listed as the sender instead of your Gmail address, e.g. joe@altostrat.com instead of joe@gmail.com. Now the iOS mail app will respect these settings.
ne dojamem, kako naj pošljem mail, ki ga imam že v osnovi linkanega na gmail?
Morda bo komu prav prišlo, vsaj kar se tiče SIOL-ovega maila, tisti, ki nimamo IMAPA na siolu.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 15.06.2011 22:31:00 |
|
ne vem kaj te muči. že dolgo lahko uporabljaš več mailov v gmailu. enostavno izbereš izkatereg želiš poslati
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 16.06.2011 05:43:57 |
|
Goran je napisal/a: | ne vem kaj te muči. že dolgo lahko uporabljaš več mailov v gmailu. enostavno izbereš izkatereg želiš poslati |
Ja pa jade:) a ti mene hecaš?
Ce gres na web v gmail mi je to kristalno jasno. Le da bi jaz to rad pocel na iphoneu z native mail aplikacijo...sem mislil da bo vprasanje razumljivo glede na zastavljeno vprasanje v iOS temi:)
Se kaksen predlog koga?
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 16.06.2011 05:58:18 |
|
Ravno včeraj sem preizkusil in nikjer ne najdem opcije izbire pošiljanja iz drugega mejla, čeprav imam nastavljenih več naslovov iz katerih lahko pošiljam (preko browserskega načina).
Opcije ni, ne glede na to ali nastavim Gmail račun preko "Google mail" ali "Exchange".
Tudi jaz ne razumem kako je to mišljeno 
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 16.06.2011 06:06:45 |
|
Še enkrat probaj. Imam tri acc-je naštimane, pošljem lahko po prosti izbiri iz kateregakoli.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 16.06.2011 06:35:48 |
|
rookie je napisal/a: | Še enkrat probaj. Imam tri acc-je naštimane, pošljem lahko po prosti izbiri iz kateregakoli. |
Če imam v Mail aplikaciji nastavljenih več accountov lahko določim iz katerega naj pošlje...ampak kot razumem iz teksta bi moralo to delovati z dodatnimi računi, ki jih imamo nastavljene za pošiljanje v browserskem načinu in nastavljene kot "Send mail as:"
"Send email from the address you want. We recognize that some of you manage multiple email addresses from a single Gmail account. Gmail’s “Send Mail as” feature lets you send messages with another email address listed as the sender instead of your Gmail address, e.g. joe@altostrat.com instead of joe@gmail.com. Now the iOS mail app will respect these settings."
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 16.06.2011 20:55:36 |
|
Ibros: e tudi jaz tako razumem, in tudi tako je misljeno. Dela mi pa ne. Imam sicer 4.1 iOS VERZIJO imas ti kaj novejso.
Upam, da ves da je potrebno najprej to fukcijo aktivirati, vendar men klub temu zadeva ne deluje.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 16.06.2011 21:07:25 |
|
agerg je napisal/a: | Ibros: e tudi jaz tako razumem, in tudi tako je misljeno. Dela mi pa ne. Imam sicer 4.1 iOS VERZIJO imas ti kaj novejso.
Upam, da ves da je potrebno najprej to fukcijo aktivirati, vendar men klub temu zadeva ne deluje. |
Aktivirati, kje? Pod nastavitvami gmaila v browserju?
Drugače imam zadnjo (4.3.3) verzijo.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 16.06.2011 22:21:16 |
|
iBros je napisal/a: | agerg je napisal/a: | Ibros: e tudi jaz tako razumem, in tudi tako je misljeno. Dela mi pa ne. Imam sicer 4.1 iOS VERZIJO imas ti kaj novejso.
Upam, da ves da je potrebno najprej to fukcijo aktivirati, vendar men klub temu zadeva ne deluje. |
Drugače imam zadnjo (4.3.3) verzijo. |
Tule imas napisano:
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&topic=14252
Klikni na modri link kjer pise:
Google Apps users: Learn how to enable "Send Mail As"
Se namig, ce ti bo pri linku javljalo da stran ne obstaja imas verjetno izbrano slovenscino, kjer te opcije ni mozno vklopit. Izberi eng jezik.
No, pa porocaj, ce je keč morda v tem, da jest nimam zadnji ios.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 17.06.2011 07:29:35 |
|
agerg je napisal/a: | iBros je napisal/a: | agerg je napisal/a: | Ibros: e tudi jaz tako razumem, in tudi tako je misljeno. Dela mi pa ne. Imam sicer 4.1 iOS VERZIJO imas ti kaj novejso.
Drugače imam zadnjo (4.3.3) verzijo. |
Tule imas napisano:
http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&topic=14252
Klikni na modri link kjer pise:
Google Apps users: Learn how to enable "Send Mail As"
Se namig, ce ti bo pri linku javljalo da stran ne obstaja imas verjetno izbrano slovenscino, kjer te opcije ni mozno vklopit. Izberi eng jezik.
No, pa porocaj, ce je keč morda v tem, da jest nimam zadnji ios. |
Sem aktiviral "Send Mail As" tudi za mobilno napravo (prej nisem imel)...ampak je stvar enaka, še vedno ne ponudi možnosti pošiljanja iz mejlov, ki jih imam nastavljene v browserskem načinu (možno je samo iz accountov, ki jih imam kreirane na telefonu)
Gmail imama kreiran preko exchangea.
Očitno ni kriva starejša verzija iOSa.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velika Nedelja |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 17.06.2011 10:43:43 |
|
Kot se mi je že po branju novice zdelo sumljio, iOS takega načina še ne podpira.
Google je na Google Sync stran v sekciji z odgovori in vprašanji o "Send Mail As" funkciji zapisal naslednje:
Citiram: |
You can only use the default "Send mail as" email address that's configured in the Gmail web interface.
For example, if you want to send one email from user@gmail.com, and a second email from matt@solarmora.com from your iOS device, you would first need to change your default email address in your Gmail settings using a web browser. Because (as noted above) changing your Send Mail As address on your iOS device can take up to 24 hours, we recommend that if you need to send mail from multiple email addresses, to use Gmail in your web browser.
|
_________________ --
Mac Pro (Early 2009) 8-Core 2,26GHz s 1 TB WD Caviar Black diska in ATI Radeon HD 4870
MacBook Pro (april 2010) 17'' z i7 procesorjem
iPhone 4
Focusrite Saffire, FireWire zvočna kartica in ostali audio pripomočki
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 17.06.2011 10:45:44 |
|
Ali mi lahko en napiše kako si lahko iz iPhone shranim kontakte na gmail in jih lahko potem uvozim nazaj(imel bi samo tel. številke brez mail naslovov)
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 17.06.2011 14:09:46 |
|
Narediš si microsoft exchange račun in sync-aš.
|
 |