Jabuk
Problem z externimi monitorji
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 17.05.2016 15:29:12
Problem z externimi monitorji
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Že nekaj časa imam Dell 2412, kateri ima super barve in vse. Včeraj sem pa na maca priključil projektor, kateri pa je imel zelo čudne barve (preveč rumene) zato sem v settingsih nastavil barvo tako, da je bila bela bela. Ko sem pa danes priključil monitor pa vidim da so barve čudne. In sicer bela je preveč modrikasta. Sem poizkušal kalibracija pa je brez uspeha. Kaj naj še preverim?
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 17.05.2016 15:45:56
Re: Problem z externimi monitorji
Bi se pridružil vprašanju v smislu, kako naredit najbolj optimalno kalibracijo, da bi bile barve pravilne, tako na mac zaslonu, kot na zunanjem. Obstaja kak program za to, pa da ne rabim ravno preko kakšne zunanje mašine tega delat.
Hvala za pomoč.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 17.05.2016 17:05:07
DJ_Cloud je napisal/a:
Že nekaj časa imam Dell 2412, kateri ima super barve in vse. Včeraj sem pa na maca priključil projektor, kateri pa je imel zelo čudne barve (preveč rumene) zato sem v settingsih nastavil barvo tako, da je bila bela bela. Ko sem pa danes priključil monitor pa vidim da so barve čudne. In sicer bela je preveč modrikasta. Sem poizkušal kalibracija pa je brez uspeha. Kaj naj še preverim?

Kolikor vem imajo dellovi monitorji "preset modes", torej prednastavljene nastavitve in nekatere barvne profile. Vsaj pri P (proffessional) seriji vem da je tako, ker sem jih dal že ene par skozi.
Skratka tam v nastavitvah nastavi na warm ali na game ali kako drugo, ki ti mogoče bolj ustreza. Če imaš tudi boljši monitor, kolikor vem imaš tudi opcijo nastavljati vsako barvo posebej. Zato recimo poženeš na macu calibration in potem tudi na monitorju nastaviš barve kot ti pašejo. Zdaj boljši dellovi monitorji so že tudi tovarniško kalibrirani in ponavadi imajo dokaj ok barve.
Zdaj meni osebno je so najboljše barve nekje 65000k - 70000k, torej majčkeno bolj tople barve kot sicer, ampak drugače pa probam RGB nastavitve uporabiti iz samega profila od dellovega monitorja, da je rdeča res rdeča itd...

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 17.05.2016 17:37:30
Sem ugotovil, kaj je narobe. Včeraj ko sem priključil projektor sem poizkušal popraviti barvo v meniju projector. Vendar sem imel nastavljen profil od P2412H. Danes sem potem še enkrat priključil projektor in to nastavitev popravil in sedaj so zopet normalne barve.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Lendava
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 26.05.2016 11:50:18
Nummy je napisal/a:
Zdaj meni osebno je so najboljše barve nekje 65000k - 70000k, torej majčkeno bolj tople barve kot sicer, ampak drugače pa probam RGB nastavitve uporabiti iz samega profila od dellovega monitorja, da je rdeča res rdeča itd...

Falil si eno nulo. Wink

Drugače pa ja, se strinjam z napisanim. Like

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 26.05.2016 14:52:37
opeter je napisal/a:
Falil si eno nulo. Wink

Drugače pa ja, se strinjam z napisanim. Like

Ja pa res. Očitno se prehitro staram Smile

Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani