Visok prenos podatkov NUJNO
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 26.01.2011 23:12:16 Visok prenos podatkov NUJNO |
|
Sicer sem nekje že zasledil ta problem, na tem forumu, pa vendarle bi prosil za pomoč.
Sem naročnik pri simobilu, zakupljenih imam 400mb prenosa podatkov.
Danes pa račun, ki je znašal okoli 130€.
25.12. 01:19 Prenos podatkov INTERNET.SIMOBIL.SI SVNSM 87,45MB 0,0000
01.01. 13:20 Prenos podatkov INTERNET.SIMOBIL.SI SVNSM 84,63MB 0,0000
05.01. 19:11 Prenos podatkov INTERNET.SIMOBIL.SI SVNSM 64,74MB 0,0000
S tem da 25.12 defenitivno nisem bil pokonci, sem bil doma kjer je vseskozi wlan omrežje.
Je možno da je to kakšna napaka?
Je kakorkoli simobilu možno dokazati napako?
Dobrodošla kakršnakoli ideja. Hvala!
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 26.01.2011 23:30:22 |
|
Premalo podatkov...
Imaš jailbreakan telefon?
Če ja, katere aplikacije imaš naložene?
Imaš neuradno aktiviran telefon?
Če ja, na kateri verziji si in kater SW si uporabil za aktivacijo?
Katere aplikacije imaš, ki uporabljajo spletne storitve?
Sicer pa... če je zaslon ugasnjen in ti v ozadju ne teče kak GPS, audio ali VoIP app, je telefon v sleep stanju. In v sleep stanju je WiFi izklopljen. Razen, če je telefon priklopljen na elektriko... takrat je WiFi vedno vklopljen.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 26.01.2011 23:34:56 |
|
Telefon ni jailbreakan, je odklenjen, uporablam zadnjo verzijo, torej 4.2.1.
Glede aplikaciji pa jih je nekaj.. toda ne gps aplikacije ( razen google maps, pa še to na wifiju).
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 26.01.2011 23:40:55 |
|
imaš mogoče push notifications na ON pa ti cel čas refreša določene appse?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 26.01.2011 23:45:29 |
|
Sicer sem imel kar pogosto na on, vendar sklepam da bi bil potem konstanten prenos, ne pa občutno povišan samo v teh 5 dneh, sploh pa ne za toliko.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 26.01.2011 23:52:31 |
|
Od simobila sem že doživel, da so računali neke storitve, ki jih sploh nisi uporabljal tako da...lahko se še vedno pritožiš. V mojem primeru je bla pritožba rešena pozitivno.
PS: treba jim je zagrozit. Z njimi ne gre na lep način.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 27.01.2011 07:49:53 |
|
meni so na Tušmobilu pred par meseci zaračunali 2x po nekih 60 MB prenosa, pa sem imel vse nastavitve za internet preko omrežja izklopljene...
sem se pritožil, naj mi pokažejo od kod sem snemal podatke, pa so gladko odgovorili da je to njihova tajnost.
potem sem dal pritožbo na Apek, pa bomo vidli, kaj bo... Sicer gre za nekih 30EUR, ne nek hud znesek, ampak princip je princip. 
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 27.01.2011 07:51:16 |
|
a kaj preverjaš števec podatkov na telefonu?
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 27.01.2011 11:14:15 |
|
O tej težavi sem tudi jaz že pisal na tem forumu http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=17503&highlight=poraba+podatkov vendar zadevi nismo prišli do konca, zato sem pogooglal vse kaj sem našel pod to temo in ugotovitve so zelo zanimive =)
Poraba je namreč totalno skregana z logiko, saj ljudem pokuri 140 Mb brez da bi sploh uporabljal safari ali kateri drugi app povezan z internetom, drugim po nekaj dnevnem zatišju porabi po več 100 Mb na enkrat, bil je pa tudi en primer, ko je uporabnik zapisal, da je prekoračil mesečni plan ob normalni uporabi za debelih 4 Gb!! Neverjetno je tudi to, da se podatki preko Edge pretakajo tudi takrat, ko so ljudje povezani na Wifi. Veliko jih je tudi zapisalo, da se prenosi dogajajo ponoči, ko spijo in tel. sploh ni v uporabi.
Nepojasnjena poraba podatkov po mojih ugotovitvah prav tako nima veze z operaterjem, saj imam jaz enake težave, pa sem pri Mobitelu, drugi jih recimo pri istem operaterju nimajo. Po poročanju po tujih forumih, blogih, etc. se po vsem svetu pritožujejo o t.i. "skrivnostni" porabi podatkov (Amerika, Avstralija...) in uporabljajo različne operaterje (AT&T, O2, T-Mobile..). Zadeva prav tako nima nobene veze s tem ali si lastite iPhone 3G, 3Gs, 4, ali je tel. tovarniško odklenjen, zaklenjen, jailbreakan, nejailbreakan, aktiviran, hacktiviran, saj se ta problem pojavlja pri enem kot pri drugem.
Meni je na začetku recimo v eni noči pokurilo 60 Mb (Dđabest - 100Mb), tako, da sem za vsak slučaj dokupil 500 Mb, a sem do zdaj porabil zgolj 35 Mb - Zakaj? Zato, ker imam prenos podatkov (E) večinoma izključen - vklopim ga le, ko ga potrebujem in to z razlogom, ker imam tel. večinoma ko sem od doma v žepu in v kolikor tel. konstantno iz minute v minuto pretaka podatke je (po mojem laičnem razmišljanju) tudi sevanje večje, kot če bi to počel po določenih intervalih, doma pa sem tako ali tako na Wifi.
REŠITEV?
edino kar sem opazil, da nam je vsem skupno je to, da uporabljamo firmware 4.x, saj pred tem (3.1.2, 3.1.3) ni bilo teh problemov. Prepričan sem tudi, da bi downgrade z iOS 4 na katerokoli nižjo verzijo to odpravil, s tem da potem pač vedno več app-ov ne bo delovalo - zaradi odvisnosti od novejšega firware-a.
nekaj prispevkov:
http://www.everythingicafe.com/iphone-users-experience-late-night-data-usage/2010/06/09/
http://consumerist.com/2010/09/watch-for-mysterious-data-usage-on-your-iphone.html
http://forums.macrumors.com/showthread.php?t=704990
|
 |
Jablanator
Kraj: Domžale |
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 27.01.2011 14:13:09 |
|
No za info to se ne pojavlja le na ios-u, tudi na androidu se pojavlja, po klicu na operaterja se samo izmikajo da oni zdej omogočajo osveževanje da si sam kriv itd... jaz sam nimam problem na 4.1, sodelavka na androidu ga ima, vse kar so rekli na operateru je bilo da lahko izklopijo prenos podatkov če nočemo tega imet... like what... zakaj imam potem pameten telefon zato da pošiljam mms-je pa smsje pa kličem.... zato si loh kupm 10 let star telefon...
Po moje je to še vedno na operaterju problem
|
 |
Stevie Jobs
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 27.01.2011 14:21:27 |
|
Ko sem bil jaz na Tušmobilu, sem tudi en mesec dobil račun za 100€, od tega je bilo 70€ samo za internet (paket 30€ ni imel vštetih količin podatkov). Skratka.. sem klical in mi niso znali pojasnit od kje tolikšna cifra in potem sam prišel do enega logičnega zaključka. Operterji zaokrožujejo podatke na sejo. Recimo, da je minimalna količina prenosa podatkov na sejo 10KB (toliko je pri Tušmobilu trenutno, če je v paketu vštet prenos) in da imaš vklopljen fetch mailov na 15 minut. Kljub temu, da iOS naprava na vsakih 15 minut porabi (recimo) 2KB, ti bo operater za to sejo računal celih 10KB in boš tako vsakih 15 minut za 5x preplačal prenos podatkov.. You do the math..
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 27.01.2011 14:42:25 |
|
Sem imel pred mesecom dni enkae izkušnje. Simobil mi je zaračunal 280EUR za prenos podatkov! V soboto in nedeljo sme naročil dnevni internet (prenos 1GB podatkov) in ok jaz veselo visim na netu soboto in nedeljo in evo ga... v torek grem slučajno na simobilovo stran in pogledam trenutno porabo. Ni velik mankal pa bi mi skor uči vn vrgl! Vse podatke so mi zaračunali za v petek, torej dan pred tistim ko sem naročil dnevni internet!!! Porazno! Sem napisal pritožbo in vse... Zbili so mi ceno za 40EUR in to je blo to. Nevem sicer zakaj so mi sploh zbili teh 40EUR če sem bil sam kriv?? No, zdej sme to plačal ampak grem stran os simobila, ker to je čista nategancija...
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 27.01.2011 14:47:02 |
|
fak, 240€ zaradi interneta  potem raje vsak mesec doplačaš 12€ in imaš 2GB prenosa podatkov.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 27.01.2011 15:01:59 |
|
Cavallo je napisal/a: | Sem imel pred mesecom dni enkae izkušnje. Simobil mi je zaračunal 280EUR za prenos podatkov! V soboto in nedeljo sme naročil dnevni internet (prenos 1GB podatkov) in ok jaz veselo visim na netu soboto in nedeljo in evo ga... v torek grem slučajno na simobilovo stran in pogledam trenutno porabo. Ni velik mankal pa bi mi skor uči vn vrgl! Vse podatke so mi zaračunali za v petek, torej dan pred tistim ko sem naročil dnevni internet!!! Porazno! Sem napisal pritožbo in vse... Zbili so mi ceno za 40EUR in to je blo to. Nevem sicer zakaj so mi sploh zbili teh 40EUR če sem bil sam kriv?? No, zdej sme to plačal ampak grem stran os simobila, ker to je čista nategancija... |
Ne me strasit, jas sem bil tedn nazaj 6dni z tem dnevnim netom. Zaenkrat na orto u nulo nic ne kaze da bi nlo kaj za placat, mam pa shranjene smse ki sem jih poslal in dobil za vklop.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 27.01.2011 17:28:53 |
|
Ok naj pojasni dokazano je da IPHONE in ostali Smartphoni Nenehno komunicirajo z master serverjem, ki beleži statistiko in način uporabe v Cupertinu, to predavanje sem poslušal na eni od EU univerz kaj kako in zakaj ne bom razlagal. Telefon v Idle statu in pri neveščem uporabniku hitro zajadra tja k nebi smel, najbrž se tudi vsi sprašujejo zakaj mi ne nadzirajo telefona preko WIFI, z eni preprostim razlogom ne, ker tako ne zabeležijo realnih in točnih podatkov kot so IMSI CID in podobne informacije in pa seveda BASEBAND State v kakem je stanju odklenjen patchan in vse in zato mi je blo tud prejšnič čudno, ko je eden od applovih razvojnikov imel govor o JB telefonih tip je operiral s številkami ne s procenti. Tk da vas lahko zelo enostavno imajo na verigi pa še veste ne.
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 27.01.2011 17:36:17 |
|
Če je point tvojega posta nekakšna teorija zarote potem se ne strinjam 
|
 |
Stevie Wozniak
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 27.01.2011 18:39:32 |
|
hehe jst sm meu stalno cca.5€ doplačila pri naročnini za internet... pa sem mel tudi vse izklopln ( jailbreakan tel. ) ... pa sem sedaj raje vzel paket z 1GB prenosa in sedaj ga tudi uporablam skos in je vse brezskrbi 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 27.01.2011 23:05:29 |
|
lakai je napisal/a: | Če je point tvojega posta nekakšna teorija zarote potem se ne strinjam  |
Ni teorija zarote žal je resnica. Pa to so enkrat celo objavili ob izhodu iphone2 da naceloma bi lahko apple sam preformatiral vse jb iphone kar na daljavo oz dodal ali odstanil kar bi hotu skratka ni teorija je resnica vsakega od nas nadzira poglejte si ono njihovo fail reklamo iz 84-86 l. Its happening ljudje ne vidijo vec resnice vsi so roboti pa da nebo pomote tudi to sporocilo kucam na 3GS.
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #19 Objavljeno 27.01.2011 23:47:48 |
|
alenbec je napisal/a: | Ko sem bil jaz na Tušmobilu, sem tudi en mesec dobil račun za 100€, od tega je bilo 70€ samo za internet (paket 30€ ni imel vštetih količin podatkov). Skratka.. sem klical in mi niso znali pojasnit od kje tolikšna cifra in potem sam prišel do enega logičnega zaključka. Operterji zaokrožujejo podatke na sejo. Recimo, da je minimalna količina prenosa podatkov na sejo 10KB (toliko je pri Tušmobilu trenutno, če je v paketu vštet prenos) in da imaš vklopljen fetch mailov na 15 minut. Kljub temu, da iOS naprava na vsakih 15 minut porabi (recimo) 2KB, ti bo operater za to sejo računal celih 10KB in boš tako vsakih 15 minut za 5x preplačal prenos podatkov.. You do the math.. |
To maš zlo prav. Jaz sem poleti v tujini na telefonu 14 dni uporabljal GPS. Da se mi hitreje skonekta na satelite, imam vklopljeno, da dobi podatke o bližnjih satelitih preko neta. Ker sem štel, da to ni skoraj nič prenosa, sem pustil vklopljeno ... se mi ni dal čakat.
Podatkov je res malo, nabral se je pa za 50 EUR. Ko sem pogledal izpisek, je blo točno to kat praviš. Vsak konekt ti ornk spalijo ... pomoje si 10KB kar mal pre mal napisal.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #20 Objavljeno 27.01.2011 23:55:36 |
|
Ja OK... v tujini so seje 100kB (ali več). Ampak to ti lepo piše v ceniku.
Tukaj se gre za en zelo čuden problem, ki se ne tiče notificationov, sej, vohunjenja ali česarkoli drugega.
To je lahko samo neko nepredvideno delovanje telefona... jaz bi predlagal restore + set up as new. Kaj več pa ne bi vedel.
|
 |