Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
iPhone Avstrija
Jabuček

Jabuček

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 29.11.2009 15:21:33
iPhone Avstrija
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Lp vsem skupaj,

Najprej lepo prosim, da ne skočite vsi do stropa, ker si drznem odpirat takšno temo, ker sem po intenzivnem branju tega foruma ugotovil, da se nekateri ZElooOOoo neradi ponavljajo pri odgovarjanu na že 1000x zastavljena vprašanja - veliko sem preiskal ta forum, in res nisem nikjer dobil 100% konkretnih odgovorov na to kar me zanima...

Ok - gremo na bistvo:

Kupit nameravam avstrijski iPhone 3GS 16GB, ki je seveda zaklenjen. Na tem forumu nekako velja splošno mnenje , da vsak pametn raj kup ITA verzijo, zato me zanima sledeče:

Ko bom kupil telefon, ga bom dal temu človeku, da mi ga odklene ter jailbreaka, pa še navigacijo nalož, pa 3.1.2. verzijo gor nalož:
http://www.bolha.com/oglas383532217/iphone-3g-3gs-odklep-3-1-2-in-posodobitev-gps-navigacija-in-slo-paket-novo-

To sedaj pomeni, da imam odklenjen telefon ter Jailbreakan.
gremo dalje: ali bom lahko s takšnim telefonom normalno dostopal do iTunesa? (razen updatanja seveda)?
Kakšna konkretna je nevarnost, da se mi telefon nepreklicno zaklene?
Ali bom imel dostop do vseh aplikacij in ga lahko uporabljal kot italijanskega?
Ali mi bo veljala Avstrijska garancija, glede na to da ga bom odklenil? Ali je dejansko kaj konkretnega, za kar bom (razen updejtanja prek iTunesov) za razliko od lastnikov ITA verzije prikrajšan?

Pa še ena malenkost - na svojem laptopu imam Windows VISTA, ki pa jo nameravam zamenjati z Win 7 - ali je res, da se iphone in Win7 ne razumeta?

Hvala za pomoč, pa prosim brez pene, če je kje to morda že napisano - kot rečeno, našel nekaj podobnih tem, vendar sami enostavčni in nekonkretni odgovori, pa še to nekateri pravijo tako, drugi drugače.

Lep pozdrav vsem Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 29.11.2009 15:25:33
V čem pa je avstrijski bolši od italijanskega? Nekomu ga boš dal odklenit in jailbreakat. In ko ga boš nadgradil boš spet tekel k njemu, ker sam očitno ne znaš. Če pa kupiš italijanskega imaš odklenjenega tudi če ga restoraš in četudi se ti kaj zjebe ga lahko sam porihtaš s parimi kliki in ga ko imaš čas odneseš jailbreakat.
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 29.11.2009 15:33:20
Re: iPhone Avstrija
FloydFreak je napisal/a:
Lp vsem skupaj,

Najprej lepo prosim, da ne skočite vsi do stropa, ker si drznem odpirat takšno temo, ker sem po intenzivnem branju tega foruma ugotovil, da se nekateri ZElooOOoo neradi ponavljajo pri odgovarjanu na že 1000x zastavljena vprašanja - veliko sem preiskal ta forum, in res nisem nikjer dobil 100% konkretnih odgovorov na to kar me zanima...

Ocitno se premalo Very Happy

FloydFreak je napisal/a:
Ok - gremo na bistvo:

Kupit nameravam avstrijski iPhone 3GS 16GB, ki je seveda zaklenjen. Na tem forumu nekako velja splošno mnenje , da vsak pametn raj kup ITA verzijo, zato me zanima sledeče:

Ko bom kupil telefon, ga bom dal temu človeku, da mi ga odklene ter jailbreaka, pa še navigacijo nalož, pa 3.1.2. verzijo gor nalož:
http://www.bolha.com/oglas383532217/iphone-3g-3gs-odklep-3-1-2-in-posodobitev-gps-navigacija-in-slo-paket-novo-

Malo "moraliziranja" ... To kar tale na bolhi ponuja je kriminalno dejanje... Prodaja namrec ukradeno programsko opremo ... sicer to tebe trenutno verjetno prav malo briga... vendar se mi zdi, da si takile kar dovolj upajo... Ce nekdo to isce za sebe, se nekako razumem... da pa nekdo celo javno oglasuje, da prodaja "ukradene" zadeve pa mi ni povsem jasno... Ampak OK... mi je drugace vseeno, ne zdi se mi prav ...

FloydFreak je napisal/a:
To sedaj pomeni, da imam odklenjen telefon ter Jailbreakan.
gremo dalje: ali bom lahko s takšnim telefonom normalno dostopal do iTunesa? (razen updatanja seveda)?
Kakšna konkretna je nevarnost, da se mi telefon nepreklicno zaklene?
Ali bom imel dostop do vseh aplikacij in ga lahko uporabljal kot italijanskega?
Ali mi bo veljala Avstrijska garancija, glede na to da ga bom odklenil? Ali je dejansko kaj konkretnega, za kar bom (razen updejtanja prek iTunesov) za razliko od lastnikov ITA verzije prikrajšan?

Ce si ze toliko prebrskal forum, bi skoraj gotovo moral opaziti, kaksne probleme imajo nekateri z softversko odklenjenimi iPhone-i ... (problemi pri GPS, nakljucna neodsegljivost, problemi z WiFi... problemi z nepoplnim jailbreakom na novejsih iPhone-ih/iPod Touch-ih ... Poleg bojazni, da bi ga kdaj "po nesreci" nadgradil in se iPhone v parih minutkah spremeni v dokaj drag podstavek za kozarec ali obtezilnik za papir Smile ...

FloydFreak je napisal/a:
Pa še ena malenkost - na svojem laptopu imam Windows VISTA, ki pa jo nameravam zamenjati z Win 7 - ali je res, da se iphone in Win7 ne razumeta?

Na Windows 7 deluje enako dobro (ce ne celo boljse) kot na Windows Vista ...

FloydFreak je napisal/a:
Hvala za pomoč, pa prosim brez pene, če je kje to morda že napisano - kot rečeno, našel nekaj podobnih tem, vendar sami enostavčni in nekonkretni odgovori, pa še to nekateri pravijo tako, drugi drugače.

Lep pozdrav vsem Very Happy

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 29.11.2009 15:35:40
Goran je napisal/a:
V čem pa je avstrijski bolši od italijanskega? Nekomu ga boš dal odklenit in jailbreakat. In ko ga boš nadgradil boš spet tekel k njemu, ker sam očitno ne znaš. Če pa kupiš italijanskega imaš odklenjenega tudi če ga restoraš in četudi se ti kaj zjebe ga lahko sam porihtaš s parimi kliki in ga ko imaš čas odneseš jailbreakat.

Ni boljsi... je pa verjetno par € cenejsi Very Happy

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 30.11.2009 23:01:25
tako kot ti sem jaz imel namen kupitit industrijsko zaklenjen telefon (Hrvaški) toda vsak dan sem malo brskal po forumu in se na koncu odločil da bolje da za iPhone dam malo več denarja (kajti bolje malo več denarja kot pa da ga zaklenem-kajti sam se še vse učim na telefonu). Kupil sem v Grčiji iPhone 3Gs za 569€ in lahko rečem, da sem se prav odločil, velika zahvala pa je tudi uporabnikom jabuk.si, ki so mi dosti pomagali Wink
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 01.12.2009 17:04:46
mufko je napisal/a:
tako kot ti sem jaz imel namen kupitit industrijsko zaklenjen telefon (Hrvaški) toda vsak dan sem malo brskal po forumu in se na koncu odločil da bolje da za iPhone dam malo več denarja (kajti bolje malo več denarja kot pa da ga zaklenem-kajti sam se še vse učim na telefonu). Kupil sem v Grčiji iPhone 3Gs za 569€ in lahko rečem, da sem se prav odločil, velika zahvala pa je tudi uporabnikom jabuk.si, ki so mi dosti pomagali Wink

Ja sej mene ste tud uspel prepričat - že javu kolegu, da ne bom vzel avstrijskega - bom rj dal 100EUR več, pa bo potem mir Cool Tnx vsem, ko ste me uspeli spravit s stranpoti Very Happy
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 05.12.2009 14:03:50
Prijatelj mi je povedal, da je videl, da v mediamarktu prodajajo iphone brez vezave, ali to pomeni, da je tovarniško odklenjen ali pa je samo pač v prodaji brez vezave, ampak vseeno zaklenjen?
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 05.12.2009 14:05:25
dugy je napisal/a:
Prijatelj mi je povedal, da je videl, da v mediamarktu prodajajo iphone brez vezave, ali to pomeni, da je tovarniško odklenjen ali pa je samo pač v prodaji brez vezave, ampak vseeno zaklenjen?

vseeno zaklenjen ampak pac brez vezave..
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Kraj: iMB
Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 05.12.2009 14:56:58
Res je ze brezveze razlagat zakaj, ampak dajte si probat to nekako zapomnit:

NIKAR NE KUPUJTE ZAKLENJENIH IPHONOV. ODKLENJEN IPHONE NI ENAKO UPORABEN KOT NEZAKLENJEN! (Push anybody?)

Praktično:
Ce nimas uradno odklenjenega ali nezaklenjenega iPhona, potem tak iPhone na Applovih serverjih ni registriran, torej ne obstaja. To pomeni, da s taksnim iPhonom ne mores koristiti Push Notifications, ki so srce vseh instant messengerjev, results tickerjev, raznoraznih reminderjev (push mail, birthdays in ostali). Brez te funkcionalnosti je iPhone bolj modni dodatek.

Tezave kot je nedelovanje WiFija, GPSa in obcasna nedosegljivost sicer res obstajajo, ampak so bolj posledica kaksnih bugov pri odklepanju. Taksne napake ponavadi hackerji odpravijo, ko izdelek izpilijo. Za zgoraj opisano PN funkcionalnosti pa pravega nadomestila ni (obstajajo workaroundi, da prelesicis Applove serverje z identifikacijsko stevilko ze registriranega iPhona, a prakticne velajve to nima, ker potem dobivas notificationse, ki so v bistvu namenjeni tistemu iPhonu.)

Kaj smo se naucili? PRSTE VSTRAN OD ZAKLENJENIH IPHONOV! Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 05.12.2009 19:35:40
Se povsem strinjam s tem, kar je napisal MaTiCeK!
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 07.12.2009 21:20:07
Kakorkoli, dosti znancev je kupilo zaklenjen Iphone 3GS(avstrija, hrvaška) in so si ga odklenali oz. že kupili odklenjenega(odklenil ga je prodajalec) pa ni nobenih problemov, če pa želiš uveljavljati garancijo pa naj bi ga samo nazaj zaklenil in ne bi smelo biti problemov...any comments?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 07.12.2009 21:33:15
Ni ravno res. Če iPhone ni nikoli uradno aktiviran ti sam Steve ne bo priznal garancije.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 07.12.2009 22:28:56
alenbec je napisal/a:
Ni ravno res. Če iPhone ni nikoli uradno aktiviran ti sam Steve ne bo priznal garancije.

bi se strinjala
nekateri premalo veste o teh zadevah in preveč pametujete(ne uzet za slabo)
če večina ljudi ki dobro poznajo iPhone to trdijo potem je nekaj na tem kaj?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 08.12.2009 08:22:43
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=11956

Pa ne bom komentiral ... in še bi lahko linkov nalimal!

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 08.12.2009 09:01:13
Saj je ze skoraj brez veze razlagat svoja stalisca... Vsak naj naredi po svoje...Tisti, ki ima namen kupiti zaklenjen iPhone, ker je nekaj cenejsi, bo tako tudi naredil... Redkokdo se na podlagi tega odloci za to, da kupi nezaklenjenega, predvsem, ker je tak iPhone drazji... Vcasih nekdo celo tako "nasanka", da potem zaradi tega, ker je zelel kuptii cimcenejsi iPhone 3GS, ostane z dolgim nosom in kitajskim ponaredkom v roki... s katerim je prikrajsan za vse "cukrcke", ki jih iPhone nudi... In tak kitajski ponaredek ga je recimo kostal 300€ ... je pa slabsi kot iPhone prve generacije, ki bi ga dobil lahko ze za 200€ ali celo manj (odvisno od ohranjenosti) ... Rolling Eyes

Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 08.12.2009 18:09:02
Hvala, ste me prepričali.
Ker pa sem res nov v vsem skupaj bi še enkrat prosil za pojasnilo. Torej, ko na Bolhi iščem Iphone, mora obvezno pisati, da je TOVARNIŠKO odklenjen in ne samo odklenjen za vsa omrežja ali?

Hvala za odgovor in potrprežljivost, če pa kdo prodaja novega 3gs pa se priporočam...
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 08.12.2009 18:14:55
Dajarra je napisal/a:
Hvala, ste me prepričali.
Ker pa sem res nov v vsem skupaj bi še enkrat prosil za pojasnilo. Torej, ko na Bolhi iščem Iphone, mora obvezno pisati, da je TOVARNIŠKO odklenjen in ne samo odklenjen za vsa omrežja ali?

Hvala za odgovor in potrprežljivost, če pa kdo prodaja novega 3gs pa se priporočam...

najboljše da piše, da je iz italije Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #18   Objavljeno 08.12.2009 18:16:57
P.S. In če ima še kdo kakršen koli drug predlog kje bi probal kupiti Iphone(Da grem v Italijo ne pride v poštev =/)
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 08.12.2009 18:23:29
Dajarra je napisal/a:
P.S. In če ima še kdo kakršen koli drug predlog kje bi probal kupiti Iphone(Da grem v Italijo ne pride v poštev =/)

katerega pa namrevaš kupit?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 08.12.2009 18:24:33
MaTiCeK je napisal/a:
Res je ze brezveze razlagat zakaj, ampak dajte si probat to nekako zapomnit:

NIKAR NE KUPUJTE ZAKLENJENIH IPHONOV. ODKLENJEN IPHONE NI ENAKO UPORABEN KOT NEZAKLENJEN! (Push anybody?)

Praktično:
Ce nimas uradno odklenjenega ali nezaklenjenega iPhona, potem tak iPhone na Applovih serverjih ni registriran, torej ne obstaja. To pomeni, da s taksnim iPhonom ne mores koristiti Push Notifications, ki so srce vseh instant messengerjev, results tickerjev, raznoraznih reminderjev (push mail, birthdays in ostali). Brez te funkcionalnosti je iPhone bolj modni dodatek.

Tezave kot je nedelovanje WiFija, GPSa in obcasna nedosegljivost sicer res obstajajo, ampak so bolj posledica kaksnih bugov pri odklepanju. Taksne napake ponavadi hackerji odpravijo, ko izdelek izpilijo. Za zgoraj opisano PN funkcionalnosti pa pravega nadomestila ni (obstajajo workaroundi, da prelesicis Applove serverje z identifikacijsko stevilko ze registriranega iPhona, a prakticne velajve to nima, ker potem dobivas notificationse, ki so v bistvu namenjeni tistemu iPhonu.)

Kaj smo se naucili? PRSTE VSTRAN OD ZAKLENJENIH IPHONOV!

Very Happy

To pa ni cisto res, sam imam zaklenjen telefon pa sem ga updejtou z itunes in potem odklenil in jailbreakov z blacra1n in mi vse dela. tudi push mi dela za tiste aplikacije ki jih potrebujem.. tako da ne vem, jaz nimam problemov. tudi z youtube nisem imel nobenih problemou, se restorat mi ga ni bilo potrebno! dela tako kot je treba!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani