zunanji trdi disk - problemi | |||
Danes sem kupil WD-jev Mybook essentials - 1,5tb disk. Imam še dva druga s katerima nimam problemov, s tem pa se kar nekaj pojavlja. Prvo kaj sem opazil je to da ko sem dal okoli 120gb podatkov iz enega na drug disk kopirat mi je nekje pri 20gb nekje zaštekalo in vrglo ven napako "error code -36". Ker je to kao napaka pri kopiranju, pravi da ne more .. .bi bilo boljše da kar reklamiram disk ali poizkušam kopirat manjše količine? Količine po par GB nisem imel problemov. |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Jaz sem imel precej podobnih težav, dokler sem uporabljal mrežni disk, na katerega sem dostopal kot SMB. |
|||
![]() |
|||
Opažam da se mi včasih disk ustavi, za mgoče deset sekund in pol dalje kopira, včasih pa tudi izjavi ta error in disk unmount-a. ni mi jasno, da sem lahko iz starega 500gb diska skopiral 120gb na disk od iMac-a, ampak na nov disk pa moram po 4,6, mogoče celo 8 gb, kak je kaj več pa problemi. |
|||
![]() |
|||
še to.. kako lahko uninstaliram oz. kaj moram naredit da mi ne mounta kvazi navideznega CD-ja WD smartware? |
|||
![]() |
|||
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=12401&highlight=zunanji+disk Pred časom je bilo na tem forumu precej debat o podobnih problemih, ki jih imaš ti in WD diski. --- Moje mnenje je, da se elektronika v ohišju (ne disk) pregreje in se resetira. Jaz imam še zdaj eno stero WD ohišje, v katerem se je to dogajalo. Ker je bilo ohišje za v kontejner, sem sa štos izrezal vanj luknjo in nanjo pritrdil ventilator. Od takrat dela brez težav (že več kot 5 let). ![]() |
|||
![]() |
|||
disk sem na novo formatiral in ga formatiral v MAC OSX Extended, zdaj mi kopira 3x hitreje pa čist tih je, prej ko je bil NTFS je pa ružil kot nor in delal pač, precej počasneje - nekje 10mb/sekundo. je to ok? mi dejansko kopira ali v čem je finta tega osx extended? |
|||
![]() |
|||
Pri formatiranju diska se nalagajo tudi neki driverji. Meni se je pojavila v disk utilityju med diski neka čudna zadeva WDSmartWare_Mac_Disk_Image_PPCRR2A_1_4_1_1.dmg ki je stalno prisotna, čeprav nimam diska niti priklopljenega. ![]() |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |