Mreža skozi wireless in Prospero modem -kako? | |||
Rad bi nastavil delovanje lokalne mreže tako, da bi se lahko povezoval med G5, ki je vezan na modem in Mac Booki, ki se povezujejo breko routerja. Če G5 povežem na router, mreža dela, vendar hitrost povezave na internet pade z 20 na 4. (očitno router ne zmore več) Torej, a je možno povezati (kako?): G5 -ethernet - Prospero modem - ethernet- Linksys router -wireless-MacBookPro Prosim za nasvet. |
|||
![]() |
|||
Kakšna je pa hitorst na macbooku? |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Prej je bil tudi problem, ker sta modem, ki je deloval tudi kot router in wireless router imela enaka IP ja in vsak svojo lokalno mrežo. To bi se sicer dalo zrihtat, tako, da bi na modemu izklopil routing in vse priklopil na wireless router, ki ima tudi ethernet porte. Samo bi pol najbrž bli problemi s Siol Boxom itd. Teli na Siolu se mi ne zdijo baš neki High Tech kadri, zato rajši ne improviziram. Kadarkoli sem jih klical, so mi rekli, da če mi internet dela, da potem so oni naredili svoje. Niti malo zanimanja niso pokazali, da bi stranki do konca uredili delovanje. Vsaj v stanje pred prehodom na Siol. |
|||
![]() |
|||
hitrost se je po novem letu znižala na cca 3.5/ 5.0. Tudi Siolov serviser se je matral, pa kaj če ma tip še manj pojma o tehnologiji kot jaz. Veselje je bilo kratko. |
|||
![]() |
|||
Si mogoce probal ugasniti tv in potestirat hitrost? Preko cesa testiras hitrost interneta? |
|||
![]() |
|||
Testiram preko speedtest.net in arnesa - oboje kaže skoraj iste vrednosti. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |