Jabuk
GREENWEB - ogled
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 02.01.2011 15:12:26
GREENWEB - ogled
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdrav!

Jaz pa imam eno nenavadno prošnjo Very Happy

Zelo vesel bi bil, če bi lahko pogledali spletno stran in morda dodali kaj pripomb kaj bi bilo še potrebno spremeniti ali dodati ali odstraniti. Lotevam se namreč grafičnega dizajna in izdelave spletnih strani in bi rad, da stran prepriča človeka že takoj na začetku. Naslov:
www.greenweb.si

p.s.: Vabljeni vsi z znanjem s tega področja, da skupaj naredimo kakšno spletno stran - več glav več idej Smile Morda pa bi lahko izdelali nekaj novega na slovenskem področju - kak nov portal (ideje zaželjene).

LP
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 02.01.2011 15:36:40
Pa se ni bolje držati minimalističnih načel? Ne vem... govorim zase in povem lahko, da me tista melodija takoj odvrne do brskanja... Tudi tisto sneženje je minus. Tista navigacija na vrhu je absolutna prevelika (moraš upoštevati, da nimajo vsi 24 colskih monitorjev in s tem v mislih oblikovati, namreč ob resizeanju pride do napak).
Pa ne zdaj mislit, da kritiziram, ker mi pač je. Vem, da je za pejđ potrebno ogrooomno dela... sem se sam enkrat lotil tega. Ampak čisto na roke (html) - dlje potem niti nisem prišel (čas, čas, čas).
Sicer pa je tole moje mnenje, ker pač preferiram minimalistični slog.... Marsikomu je tak dizajn všeč Wink
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 02.01.2011 15:39:34
Hvala za odgovor. Sneženje je zgolj malo testiranja. Sam sem bil mnenja, da je na področju grafičnega oblikovanja potrebno narediti nasprotno od minimalistične strani. Ampak to je pač moj pogled. FLASH oziroma zgornja navigacija se prilagaja velikosti ekrana vendar je pa problem, da bi jo spremenil, ker sem uporabil template (flash se šele učim).

Drugače pa res hvala za pripombe Smile

A imaš kakšno idejo za spletno stran (forum) katerega še ni pa bi bil koristen? za SLO seveda
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 02.01.2011 15:44:09
Dejansko se okusi razlikujejo. Sej je prav tako... v kakšnem svetu pa bi živeli, če bi imeli vsi enak okus Very Happy

Flasha sploh nimam rad, moram pa povedati, da sem stran prečekiral na 13ki, in je tista navigacija zavzela cel zaslon, ob zoomiranju ven, pa je prišlo do napak v okvirjih (so se začeli prekrivati).

Glede forumov pa je tako... prav zaradi pomanjkanja kvalitetnega (free) materiala sem stvar opustil... pa tudi zaradi tega, ker se mi ni več ni dalo iskati Smile Mislim, da je kr nekaj ljudi na forumu, ki bi ti znali pomagati glede tega.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 02.01.2011 15:46:19
zanimiva spletna stran.
Mene je barvno takoj pritegnila. Tudi oblikovno mi je zelo všeč razen tiste velike navigacije. Jaz bi jo malenkost zmenjšal. Aja pa glasbena špica me zelo zmoti (ne samo tukaj ampak na vseh straneh ki so tako narejene)
Drugače pa mi deluje stran zelo lepo.
Čestitam Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 02.01.2011 15:55:43
Saj bo, samo bo še prej minilo kakšno novo leto. Le tako naprej!
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 02.01.2011 15:58:53
Hvala za komentarje. Tudi meni gre muzika že na živce, bo potrebno spremenit. Smile

ZELO VESEL BI BIL, ČE BI SE NAŠEL KDO Z IDEJO ZA SPLETNO STRAN KI BI JO SKUPAJ USTVARILI
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 02.01.2011 16:01:07
AJA....vidim da sem tam napisal forum....
MIslim sem na PORTAL

Pardon za napako....

Tako da lakai...na plan z idejami Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 02.01.2011 16:01:21
Tukaj ni kaj dosti za odkrivat tople vode.
Imaš to že narejeno predlogo v Joomli al si jo sam naredil?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 02.01.2011 16:06:17
Delno že narejena...delno sem pa sam oblikoval določene zadevce....zakaj?

lp
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 03.01.2011 09:19:02
Takole izgleda na iMac 24"

...takole pa na MacBook Pro 13"

Tako, da se meni defitivno ne prilagaja velikosti zaslona Smile ... pa meni gre tudi tisti zvocni efekt pri vsakem nalaganju menija ze po tretjem kliku na zivce Smile ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 03.01.2011 09:20:48
Mah... meni je preveč template.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 03.01.2011 14:56:13
Črn rob zgoraj je nepotreben. Mislim da smo tolk organizirani da vemo kolk je ura in katerga smo, sploh pa se spletno stran ponavad gleda na računalniku kjer je par cm višje na monitrju ura in datum. Ikonci za FB in twiter sta nepotrebni.

Snežinke po nepotrebnem iščejo bralčevo pozornost, poleg tega jih preden pristanejo na dnu malo čudno zategne v levo ali desno. Tudi da se spodaj nabira snežna odeja je nesmisel.

Vremenska napoved za en XYZ kraj mene, niti potencialnega obiskovalca ponavadi nič ne briga oz. nas že tko bombardirajo na vsakem koraku s tem vremenom.

Flash in podobne animacije so pomoje nepotrebne in v 99% primerov izpadejo bedne in dolgočasne. Razdelitev strani je brez repa in glave. Glede na to da promoviraš nek dizajn je to porazno. Malo si poglej delitve prostora na 1/2, 1/3, fibonacijeva števila in zlati rez. Dejansko so te delitve strani bistveno boljše.

Glavni meni je zgubljen spodaj in se ga sploh ne opazi ker vso pozornost vzame nepotrebna animacija. Podobno kot za vremensko napoved velja tudi za tisto anketo.

Spodaj ko so informacije v temnem pravokotniku je vse skupaj preveliko in potlačeno preveč v levo.

Glede barv si izberi samo 2. Naj bo recimo samo siva in svetlo zelena. Dobro je tudi če imaš samo 3 različne pisave in ne poplavo fontov.

Pod čro zgleda res kot nek neposrečen template.

Samo moje mnenje.

Very Happy
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 03.01.2011 17:26:34
uuuu.....kruto Sad

Vseeno hvala Smile
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 03.01.2011 17:58:36
Cannondale ni krut, on je strokoven in realen. Res je lepo, da sprejmeš kritiko,... to ti da motiv in energijo za pridobivanjem znanja, ki ga pa RESNIČNO potrebuješ. Pa še na nekaj sem pozabil, na TALENT. Če ni talenta ni designa. Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 03.01.2011 19:20:47
Men stran ni kej full vsec zaradi animacij in ker je kakor je ze nekdo zgoraj omenil brez repa in glave.
mogoce bi bilo lepse ce bi opustil vse animacije, barvo strani (tudi travo) in stranskega menija spremenil v neprevec temno modro (ali pa se odlocil za crno-belo varjanto) ceprav se potem barva nesklada z naslovom strani in v stranskem meniju naredil razmake med posameznimi podmeniji in jih odmaknil od osrednje slike.
Seveda je treba zaradi napak pri manjsih monitorjih meni tudi malo zmanjsati.
Ce ze hoces imeti vreme ga raje prestavi pod iskanje in anketo pod glavni meni.
Drugace pa vredu Very Happy
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 03.01.2011 19:26:12
TilenH je napisal/a:
Delno že narejena...delno sem pa sam oblikoval določene zadevce....zakaj?

lp

Ravno zato sprašujem, ker folk res misli, da če zna osnove joomle, da je pa kar oblikovalec in izdelovalec spletnih strani.

Da ne bo pomote. Joomla je super orodje, samo treba je zadevo obvladat, narest svoj template itd. Najlažje je vzet al pa celo ukrast template in furat pejđ.

Oprosti ampak na tem pejđu je za pol a4 formata texta, niti ne veš kaj bi predstavil. skratka men osebno kot je že nekdo omenil preveč template, kar tudi je.

resno, zakaj rabiš vreme?, datum? snežinke, ....grrrr.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani