Ipada imam ze nekaj casa in vse je delovalo normalno. Po updateu na 4.2 pa ne morem vec pisat sumnikov. Katere nastavqitve bi moral nastavit da bi spet slo. Sem probaval vec variant pa mi nekak ni slo.
Pomoc, anyonie?
| iPad in slovenska tipkovnica | |||||
Ipada imam ze nekaj casa in vse je delovalo normalno. Po updateu na 4.2 pa ne morem vec pisat sumnikov. Katere nastavqitve bi moral nastavit da bi spet slo. Sem probaval vec variant pa mi nekak ni slo.
Pomoc, anyonie? |
|||||
Serbian (latin)
|
|||||
Hvala, sem pa ze to prej preizkusil pa ni delalo, sem moral anglezko odstranit pa samo srbsko imet oznaceno.
|
|||||
tudi taki deluje... le preklopit moras... s simobolom na levi strani preslednice ... (globus) ...
![]() |
|||||
Če še kdo ni opazil, se bo mogoče razveselil, kot sem se jaz.
Danes kupim applovovo wireless keyboard in jo uparim z ipadom, da malo sprobam kako deluje. In ko sem začel pisati v notes sem za foro stisnil še š, č in ž. In vse dela! Tudi v pages so šumniki na pravem mestu, kot na tipkovnici. Ne vem, če je bilo to že prej, ampak koliko sem bral, naj bi bila ravno ta stvar največji feler, in sem se prqv razveselil, da so porihtali zadevo. Uporabljam pa 4.2.1 na iPadu in srbsko tipkovnico. |
|||||
Imam tezavo! Danes sem za Miklavza dobil Apple Wireless keyboard. zelo sem se razveselil, toda:
y in z ima zamenjana ter, nima podpore slovenskih znakov (sumnikov in vsi ostali znaki so razporejeni amerisko) Uporabljam pa 5.0.1 (iPad 2) P.S. upam, da sem zadel temo in da bi mi kdo znal pomagati... |
|||||
Primarno tipkovnico moraš imeti nastavljeno na hrvaško ali serbian latin in na istem mestu tudi hardware keyboard layout nastavljen enako.
S tem boš pridobil slovensko (balkansko) mac tipkovnico, ki pa ima še vedno svoje finte (QWERTY, @ = shift+alt+2, itd...). |
|||||
Hvala!
P.S. Se mogoče kdo zavzema za umestitev SLO tipkovnice na seznam? |
|||||
V beta verzijah je slovenska tipkovnica že bila dodana. V samem sistemu se nahaja še sedaj (tisti, ki so si jo nastavili v beta verziji, jo imajo še sedaj). Apple jo je pa naknadno odstranil iz seznama, tako da je ni možno več izbrati (nihče ne ve, zakaj).
|
|||||
Mene pa zanima sledeče - lahko šumnike tipkam, če imam na iPadu nastavljeno hrvaško tipkovnico z vsako bluetooth tipkovnico? Gledam na amazonu namreč te angleške tipkovnice, narejene prav za iPada (slovenskega uradnega Apple dock+tipkovnica z našim layoutom nisem našel - ali obstaja?), so bistveno ceneje od bigbang cen oz. od Applove brezžične slovenske tipkovnice (nekje čez 70€)... Ne želim plačat 30+ evrov (v bigbangu je tak dock z angleškim layoutom nekje okrog 50€ od neke no-name firme), na koncu pa ostanem brez šumnikov - želim pa iPada izkoristit za "resno" (tj. daljše) pisanje v Pages, ker mi pisanje predstavlja eno pomembnejših opravil na računalniku + vir honorarnega zasluška. Hvala za odgovore! |
|||||
Lahko, pac nastimas HR layout, fizicni layout v vecini primerov nima veze ce znas slepo tipkat |
|||||
Mislim, matra me predvsem to, ker kot vidim iz slik teh tipkovnic ima angleški layout od črke p še tri tipke (slovenski/hrvaški pa dve - š in đ), od črke l levo ima angleški layout dve tipki (slovenski pa tri - č,ć,ž); ima kdo izkušnjo iz prve roke, da črko ž nadomesti (sklepam) tretja črka od p na angleškem layoutu? Oz. kako (če) deluje zadeva, ker je fizični layout drugačen. Edit: fizični layout je isti kot nemški - najbrž bom preko nemškega ebaya naročil enkrat v prihodnosti. |
|||||
Mene pa zanima tole... Na iphone imam british tipkovnico in ko držim s,c,z... se mi pojavijo šumniki na ipadu pa se mi to ne zgodi. Moram nastavit na srbsko ali pa hrvaško tipkovnico. To mi ni problem ampak me moti ker potem piše tam kjer je enter: vrati ali pa novi red.
Ve kdo kako bi imel tam napisano return in šumnike hkrati? Hvala |
|||||
Updejtaj na najnovejšo verzijo pa more vse špilat
|
|||||
iOS misliš? Imam 5.1.1 in ne bi rad updejtal ker imam sedaj JB.
|
|||||
Pol pa ne jamrej! Samo dve moznosti mas. Update ali pa se sprijazi z "vrati" Sej pocas boste tut ostali dojel, da jb ne prinasa samo dobrih stvari. Ma jest sploh pravim, da nic dobrega ne prinasa. |
|||||
Uf kolko denarja mi prišpara JB. Sprašujem zgolj zato ker ne vem če ma JB veze s tem da ne znam zrihtati tipkovnice. |
|||||
pomoje ti JB prišpara ravno toliko denarja kot ti vzame potem časa, dobre izkušnje in pa živcev z drugimi failerji
_________________ MacBook Pro iPhone Apple Watch |
|||||
Seveda prišparaš, ce pa kradeš! Narobe razmišljaš. JB nima veze s tem, da ne moreš zrihtat tipkovnice. Žal pa ima veze s tem iOS 5, kjer delajo šumniki samo če imaš nastavljen na serbian, kar pa tebi ni všeč! Na ios 6 pa delajo šumniki tudi na english tipkovnici. |
|||||
+1 s Se cist strinjam s teboj. Samo eni ta cas bodisi neznajo izkoristit produktivno ali pa ga vsaj zenkrat se ne morejo (beri ne morejo sluzit na ta racun). |
|||||
| « Poglej prejšnjo temo - iPad, Watch, ... - Poglej naslednjo temo » | Pojdi na stran 1, 2 Naslednja |
Gostovanje: 3fs.si |
Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si |
Kontakt Domov Na vrh strani |