Macbook kot WiFi router za iPhone | |||
po teh navodilih http://www.askdavetaylor.com/how_to_turn_macbook_into_wireless_hotel_wifi_hotspot.html sem MacBooka spremenil v Wifi Router za iPhone, da ne uporabljam brezveze v stanovanju zakupljenih podatkov pri Mobitelovem telefonskem paketu. Macbook je na net povezan preko ZTE USB modema. Vse gre ok, iPhone se poveže na MacBook, ampak na net pa ne gre. Ravno tak problem je z Nokio E72. Ima kdo kakšno idejo? Hvala! |
|||
![]() |
|||
Use kar moraš narediti je (na Macbooku) System Preferences Sharing Internet sharing Desno imaš opcijo: Share your connection from: izbereš tvoj USB modem Odkljukaš AirPort in spet v orodni vrstici levo potrdiš Internet sharing .. Svojemu omrežju daš ime, ustrezno zaščitiš in VOILA! Ikona pri Airportu mora biti PUŠČICA na GOR - kokr da "oddaja"! ![]() |
|||
![]() |
|||
Malo sporoči, da bodo tudi drugi znali rešiti težavo .. |
|||
![]() |
|||
... v kolikor z MBP-jem dostopaš do neta preko WiFi-ja mi je logično, da je WiFi kartica "zasedena" z povezavo MBP-ja in ne more ene kartice uporabljat za več dostopov. Jaz sem hotel "podaljšat" WiFi preko iMac-a pa nekako ni šlo ... kao, da je iMac že imel WiFi za svoj dostop. Ko sem ga pa priklopil na "žico", sem pa lahko sharal WiFi brez težav. |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
![]() |
|||
http://gigaom.com/apple/create-a-wifi-hotspot-share-your-internet-connection-in-leopard/ Moja težava je bila v izbiri modema. Dropdown meni je ponujal vse sorte opcije, med drugim ZTE Modem in ZTE Modem2, pa ZTE USB port 1 in 2, pa Nokia E72-1 (moj prejšnji telefon), poskusil sem vse z besedo ZTE. Nič interneta, mreža pa delala. Pa sem klical Luko na Mobitel (HVALA, če to berete), on je od mafninih svetovalcev strokovnjak za jabolčne zadeve, in mi je rekel, naj preverim, od kod dobivam net. V System Preferences => Network. In, zanimivo, ni bilo prižgano zeleno ob nobenem ZTE, ampak ob E72-1. Čeprav dejansko je priklopljen ZTE. Se pravi napačno ime. Zakaj in kdaj in kako za božjo voljo se je to preimenovalo, ne vem, ampak zdaj dela. LP vsem |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |