Jabuk
Skb.net - kalkulator
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 11.11.2013 08:10:27
Skb.net - kalkulator
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ok, tisti ki uporabljate spletno banko skb.net poznate actividentity kalkulator.

Me pa zanima ce se je ze kdo ubadal z ios aplikacijo ActivIdentity?

https://itunes.apple.com/us/app/actividentity-4tress-soft/id437723198?mt=8

Meni bi vcasih prav prisla, ker nimam kalkulatorja vedno s seboj. Samo nevem kako to polinkat z skb, ce se sploh da?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 11.11.2013 08:19:58
Re: Skb.net - kalkulator
Sem enkrat pred leti (junija 2009) poslal vprasanje na SKB... in sem dobil tak odgovor, da sem mislis ze, da me obravnavajo kot hackerja... da kaj se grem... da je pri njih varnost na prvem mestu ... Wink Laughing

Citiram:

From: webmaster@skb.si [mailto:webmaster@skb.si] On Behalf Of thomas@XXXXXX.si
Sent: Tuesday, June 23, 2009 1:30 PM
To: SKB Net
Subject: SKB NET Kontakt

SKB NET kontakt

Pošiljatelj: Thomas Bergant
E-mail: thomas@XXXXXX.si
Vprašanje se nanaša na: Uporaba identifikacijske kartice
Sporočilo: Pozdravljeni, imam vprasanje v zvezi z identifikacijsko kartico. Ali SKB.net identifikacijska kartica uproablja RSA SecureID storitev? Sprasujem zato, ker je za Apple iPhone na voljo aplikacija od podjetja RSA, ki omogoca izracunavanje gesla >> http://www.rsa.com/node.aspx?id=3651. Pise pa, da je potrebno od ponudnika dobiti zeton (token), pa me zanima, ce bi lahko na tak nacin uporabljal svoj mobilnik namesto identifikacijske kartice. Mobilnik imam vedno s seboj, identifikacijske kartice pa ne vedno, zato bi bil tak nacin avtentikacije zelo dobrodosel... V upanju na hiter (in pozitiven Smile ) odgovor vas lepo pozdravljam, Thomas Bergant

Citiram:
Spoštovani,

v skladu s Splošnimi pogoji za uporabo Sodobnih bančnih poti za fizične osebe, banka uporabniku ob odobritvi določi vse potrebne elemente prepoznave za nemoteno uporabo Sodobnih bančnih poti. Za varno in nemoteno uporabo produktov elektronskega bančništva je torej potrebno uporabljati elemente prepoznave, ki so s strani banke preverjeni in ustrezno testirani. Element prepoznave, ki v tem kontekstu ustreza zahtevam banke, je Identifikacijska kartica, ki generira enkratna časovno odvisna gesla. Nedopustnost uporabe uporabnikovih lastnih elementov prepoznave izhaja tudi iz dejstva, da je Identifikacijska kartica last banke, saj jo je uporabnik dolžan na zahtevo banke tudi vrniti.

Za razumevanje se vam zahvaljujemo in vas lepo pozdravljamo,

XXXX XXXXXX
Domači in Mednarodni Plačilni promet
Elektronsko bančništvo

SKB d.d., Ajdovščina 4, 1513 Ljubljana
T: (01) 471 53-03
F: (01) 471 58-76
www.skb.si

Lepo vas je videti.

Lahko pa proba se kdo... Sedaj so na voljo ze drugacne resitve... in mogoce so sedaj ze kaj manj "leseni" kar se tega tice ...

Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 11.11.2013 08:26:25
Matr so frajerji!
To da je kalkulator njihova last se naj pa kar nekam kavsnejo!
2x mi je ze crknil kalkulator (ne samo baterija) in sem obakrat moral kupit nov kalkulator. Da ne govorim o tem da so dragi (skb na sploh) a to ni predmet te debate.

Skoda, men bi tut tole zelo zelo prav prislo!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 11.11.2013 08:32:02
Togost monopolistov v Sloveniji bi bila lahko svetovni referenčni primer, niti pri enem primeru pri katerem sem se srečeval s podobnimi institucijami, vse so kao tržno naravnane, nikjer nisem dobil občutka, da jim je vsaj malo mar za posamezno stranko ali kupca.
Matr nam gre dobr Smile
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 11.11.2013 08:36:54
Jaz sem ravnokar se enkrat poslal vprasanje na SKB.net ... ce se je v teh etih mogoce ze kaj spremenilo ... Sicer je upanje za pozitiven odgovor minimalno... ampak upanje umre zadnje pravijo Smile ...

Sporocim, ko dobim kaksen odgovor... lahko pa se kdo drug poslje povprasevanje... Mogoce se bodo zganili, ce se nas bo vec javilo s podobnim vprasanjem Smile

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 11.11.2013 08:40:25
milans je napisal/a:
Togost monopolistov v Sloveniji bi bila lahko svetovni referenčni primer, niti pri enem primeru pri katerem sem se srečeval s podobnimi institucijami, vse so kao tržno naravnane, nikjer nisem dobil občutka, da jim je vsaj malo mar za posamezno stranko ali kupca.
Matr nam gre dobr Smile

Pojem "monopol" verjetno ves kaj pomeni... primeru bank tezko govorimo o monopolu... ker bank je res veliko in moznost izbire prav tako Smile .... Tudi menjava banke dandanes ni noben velik bavbav... tako kot recimo menjava ponudnika mobilne ali fiksne telefonije Smile ... >> http://www.zps.si/osebne-finance/brosure/zamenjava-banke.html?Itemid=674

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 11.11.2013 08:59:28
Dobil expresno hiter odgovor Smile ... Ampak ocitno niso razumeli, kaj bi sploh rad... Smile

Citiram:
From: spletni.obrazec@parsek.net [mailto:spletni.obrazec@parsek.net]
Sent: Monday, November 11, 2013 8:36 AM
To: EB Pomoč
Subject: SKB NET Pomoč uporabnikom - spletni obrazec

Ime: Thomas

Priimek: Bergant

Vprašanje se nanaša na: idcard

E-naslov: thomas@XXXXX.si

Sporočilo: Pozdravljeni,

pred leti sem vam ze enkrat pisal glede moznosti, da bi lahko za identifikacijo uporabljal pametni mobilnik (v mojem konkretnem primeru Apple iPhone) namesto SKB.net kalkulatorja. Glede na to, da je sedaj na voljo prav ActivIdentity Soft Token aplikacija >> http://goo.gl/DVADi4 , me zanima, ce se je v zadnjem casu mogoce pri vas ze kaj spremenilo in bi bilo mozno mogoce uporabiti tudi mobilnik za avtentikacijo ob vstopu v SKB.net. Problem je se vedno enak, kot pred leti... in sicer ta, da recimo SKB.net kalkulatorja ponavadi nimam s seboj, mobilnik imam pa skoraj vedno pri roki... V opisu aplikacije je navedeno, da naj se uporabniki obrnemo na svojo banko >> Users should contact their on-line banking, on-line Application Service Provider or IT administrator for further instructions on activation and use.

V upanju na pozitiven odgovor vas pozdravljam.

Thomas Bergant

Citiram:

From: SKB Net <skb.net@skb.si>
Subject: RE: SKB NET Pomoč uporabnikom - spletni obrazec
Date: 11. november 2013 08:54:35 GMT+1
To: "'thomas@XXXXXXX.si'" <thomas@XXXXXXXX.si>

Posredujemo odgovor.

Spoštovani,

Razvoj in podpora mobilnega bančništva zahteva specifičen pristop, saj mora zagotoviti uporabnost tako na telefonskih napravah kot tudi ostalih mobilnih napravah (tablice).
Elektronsko bančništvo za potrošnike (SKB Net) je možno uporabljati tudi na tabličnih - mobilnih napravah v obsegu in na način, ki je prilagojen za delo z internetnimi brskalniki.

Posebne mobilne aplikacije za delo z mobilnimi telefoni in tablicami v banki še nimamo razvite.

Se pa strinjam z vami, da bo glede na hiter razvoj in uporabo mobilnih naprav v vsakdanjem življenju potrebno prilagoditi tudi sodobne elektronske poti in rešitve v banki.
Analize in raziskave stanja na trgu kažejo na manjše povpraševanje in uporabo tovrstnih rešitev elektronskega bančništva v bankah v Sloveniji.
Zagotovo bomo v bližnji prihodnosti tudi na tem področju ponudili rešitve, ki bodo prilagojene za uporabo na različnih operacijskih sistemih in na način kot je za tovrstne naprave trend v svetu. Žal pa jih ta trenutek še nimamo na voljo.

S prijaznimi pozdravi

XXXX XXXXXXX
Podpora kartičnemu poslovanju
in elektronskim potem
CBS/PMO/CCS

T: (01) 471 55 55
F: (01) 471 58 76
www.skb.si

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 11.11.2013 09:05:45
Ocitno bos moral razloziti na malce daljisi nacin Wink

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 11.11.2013 09:08:53
Sem ze...

Citiram:
Pozdravljeni,

kot kaze niste popolnoma razumeli mojega vprasanja. Nisem spraseval po elektronskem bancnistvu na mobilniku. To je ze sedaj mozno. Vendar ga ne morem uporabljati, ce nimam pri sebi kalkulatorja za generiranje gesla. Namesto tega kalkulatorja je na voljo tudi aplikacija, ki generira geslo. Apliakcija je delo istih avtorjev kot fizicni kalkulator in opravlja identicno nalogo, le da ni potrebe po tem, da bi imel SKB.net kalkulatorcek vedno s seboj in bi lahko uporabil mobilnik namesto tega.

Taka aplikacija je na voljo za bolj razsirjene platforme pametnih mobilnikov:

Android >> https://play.google.com/store/apps/details?id=com.actividentity.ftsofttok.generic&hl=en
iOS (iPhone, iPad) >> https://itunes.apple.com/si/app/actividentity-4tress-soft/id437723198?mt=8
...

In zanima me, ce ste ze raziskali tudi moznost uporabe te aplikacije... ?

Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 11.11.2013 09:15:38
Odgovor je pricakovan (ampak vsaj zelo hiter, kar tudi pomeni, da si niso vzeli niti toliko casa, da bi ga proucili Razz )... torej po liniji najmanjsega odpora Embarassed Crying or Very sad Se vedno lahko recem, da so "leseni", kar se tega tice ... Very Happy

Citiram:
From: SKB Net <skb.net@skb.si>
Subject: RE: SKB NET Pomoč uporabnikom - spletni obrazec
Date: 11. november 2013 09:09:59 GMT+1
To: 'Thomas Bergant' <thomas@XXXXX.si>

Pozdravljeni,

V naši ponudbi, pri prijavi na storitve SKB net, ni možna nobena druga avtentikacija kot identifikacijska kartica.

S prijaznimi pozdravi

XXXX XXXXXX
Podpora kartičnemu poslovanju
in elektronskim potem
CBS/PMO/CCS

T: (01) 471 55 55
F: (01) 471 58 76
www.skb.si

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 11.11.2013 09:26:18
To samo da cim preje zaprejo ticket Wink in da vse vprasanja resijo takoj !

Jabček

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 11.11.2013 09:34:45
Podobno vprašanje sem jim zastavil tudi sam in dobil odgovor, da naj bi bila aplikacija pripravljena do konca leta 2012. Sedaj smo pa že skoraj konec 2013 ...
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 11.11.2013 09:43:47
No pa smo tam, "Jest" gleda preveč podrobno, tisti trenutek sem pač izbral besedo "monopolist" dobesedno gledano res ni prava, bistvo pa je, da se jim fučka za posameznika, pa pojdi drugam, če ti pri nas ni všeč, to da izgubijo "promet" je najmanj pomembno niti za sekundo ta nameščenec, ki je dobil tvoj mail ni pomislil, da si mu v roke položil idejo, katero bi lahko on naprej razvijal in si mogoče celo popravil status v firmi, ker pa ima plačo tako ali tako zagarantirano je zadeva taka kot je.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani