AirPortEkspress problem | |||||||
Imam težave z AirPortEkspress-om ne poveže se na internet nastavitve sem šel kot piše v knjižici pa ne deluje imate rešitev? Lp GreGulja |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
I-mac operater:telemach Napiše pa : Your Airport wireless device does not have a valid IP address.Make sure your AirPort wireless device is connected to your broadband modem or local network,verfy your settings,and try again.If you still can't connect,contact your internet service provider. Connect Using: Ethernet Configure IPv4: Using DHCP IP address : 169.254.29.71 Subnet Mask: 255.255.0.0 Router address Čudno imam ga priklopljenega z modemom?? Hvala za pomoč GreGulja |
|||||||
![]() |
|||||||
Imaš dve opciji: 1.) Če router podpira "clone mac" opcijo, vpiši mac naslov računalnika, na katerem ti internet deluje. 2.) Pokliči na telemach in povej da imaš nov router ter da naj omogočijo uporabo tega za internet. |
|||||||
![]() |
|||||||
glede Telemacha... jest ga imam doma (digitalni trojcek, ce kaj pomeni), pa ni nobene blokade mac naslovov... sem na switchu sprobal že dva routerja, pa direktno računalnik gor, in vse dela... seveda, ko je vključen DHCP... tko da je po moje kaka čisto banalna rešitev... a to si že kdaj uporabljal, na kakem drugem internetu? če ja, in ne najdeš razloga, ga daj resetiraj al pa daj v factory settings, in začni znova s konfiguracijo... |
|||||||
![]() |
|||||||
|
|||||||
![]() |
|||||||
Hu, to sem pa že čisto pozabil... tudi mi smo imeli zablokiran MAC kar nekaj časa... sem čisto pozabil, da sem imel kar nekaj let en žični Linksysov router preko katerega je bilo priključenih potem več računal... mislim da odkar so nadgradili na Docsis 3.0 ni več zakljenen MAC, vsaj v našem omrežju ne (ex g-kabel). Kadar sem takrat rabil, sem priključil AE kar na routerja... Sicer pa... to se da hitro ugotoviti... naj priključi en tretji (od kolega) računalnik direkt na switch/modem. Če ne dela, potem je definitivno to. Če dela, je napaka v nastavitvah AE. Mislim, da tudi T2 pri priklopu direkt na switch skozi spusti samo ene 3 MAC adrese. Če hočeš priključiti (direkt) še eno dodatno napravo, moraš počakati 24 ur. Mogoče ima kako podobno omejitev tudi Telemach. |
|||||||
![]() |
|||||||
Hvala poklical na telemach in so mi pošlihtali. Hvala za pomoč Lp GreGulja |
|||||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |