Mac kot wireless router preko 3g usb povezave | |||||
Ta opcija me zanima, ker bi se takona MBP priklopil s telefonom na katerem bi uporabljal Fring. ---- Mogoče zgleda nelogično, vendar bi mi prišlo prav v tujini. Pač kupiš kartico od lokalnega operaterja - predplačniško za datatransfer in imaš internet in še SIP telefonijo. Seveda je bolj elegantno z MiFi routerjem, a bi ga moral kupit. 3G stick pa že imam. |
|||||
![]() |
|||||
share your connectin from usb 3g modem to computer using airport potem pa še postaviš ad-hoc povezavo in bi jaz mislm da mogl delat ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Pri meni je bila izbira za sherat 3G modem siva (se jo ni dal izbrat). Javim kaj mi je uspelo. |
|||||
![]() |
|||||
Sploh za "postavitev" home Wi-Fi mreže .. Sprobam takoj ko bom doma ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Še: systemprefs/network/AirPort Turn AirPort On Network Name: Create Network |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
systemprefs/sharing/internet sharing - ne pusti vklopit (odklukat) internet sharinga systemprefs/network - vse sivo, razen macusb_modem (pač nastavitve za modem) Je komu to uspelo na 3G modemu? --- sicer ne rabim več, sam me grize, da se ne da narest ![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
klikn na network v system prefs/network., potem pa tam pri + in - zravn imaš zobnik (zvezdica), klikn, potem pa set service order. pa postavi wifi nad 3g modem, oz. obratno ![]() tud jaz na osxu tega še nisem počel, vendar v windowsih je to dokaj enostavno, zato se mi zdi da bi mogl bit v osx-u še bolj. |
|||||
![]() |
|||||
Če pa sem priklopljen na USB stick, pa ne pusti niti vklopit (odklukat) internet sharinga. |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
V Internet sharing ne morem ničes izbirat, če sem povezan preko USB sticka. Če se povežem preko interneta, je vse tko, kot ti praviš, ko pa grem na 3G, pa zgleda da nekaj/nekdo v kombinaciji ne dovoli take povezave. Zmeraj bolj imam občutek, da je to modem (USB stick Hyundai MB-810). --- Sem brskal tudi po tujih forumih, pa mam občutek, da nimajo kaj dosti problemov s tem. Vzpostavijo celo to, da je laptop s 3G kot WAN in ga priklopijo preko etherneta na router, na katerega se potem wirwlwess priklapljajo drugi uporabniki. |
|||||
![]() |
|||||
share your conn. from: usb 3g to computer: wifi čene pejdi še ke v network mal premetavat tiste service order-je ni mi jasno zakaj ne gre. ker sej pravim mam hackintosha k ma sumljive driverje, pa se mi zdi k da tukej vse štima. in mi ne gre v račun kako na pravem macu ne bo delal. če obstajajo driverji za ta hyundai 3g modem, ma da vse dela ![]() |
|||||
![]() |
|||||
Ko sem dal v programu od modema disconect, se je vse postavilo na svoje mesto ... tko kot ti vidiš (in kot bi moralo biti). Tudi priključke v network sprosti, da jih lahko prestavljaš gor in dol. Če se pa spet skonektam, pa se vse zaklene. Pomoje je ta modem problem. ---- (ethernet ni bil vštekan) |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
http://gigaom.com/apple/create-a-wifi-hotspot-share-your-internet-connection-in-leopard/ Sem pa imel težave, ful. Moja težava je bila v izbiri modema. Dropdown meni je ponujal vse sorte opcije, med drugim ZTE Modem in ZTE Modem2, pa ZTE USB port 1 in 2, pa Nokia E72-1 (moj prejšnji telefon), poskusil sem vse z besedo ZTE. Nič interneta, mreža pa delala. Pa sem klical Luko na Mobitel (HVALA, če to berete), on je od mafninih svetovalcev strokovnjak za jabolčne zadeve, in mi je rekel, naj preverim, od kod dobivam net. V System Preferences => Network. In, zanimivo, ni bilo prižgano zeleno ob nobenem ZTE, ampak ob E72-1. Čeprav dejansko je priklopljen ZTE. Se pravi napačno ime. Zakaj in kdaj in kako za božjo voljo se je to preimenovalo, ne vem, ampak zdaj dela. LP vsem |
|||||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |