Xcode | |||
Mogoče malo bolj tehnično vprašanje. Razmišljam o nakupu Mac računalnika in me zanima kako je z okoljem Xcode! Rabim predvsem za programiranje v C-ju. Ukvarjamo se tudi z večnitnimi programi (pthreads), OpenMP in CUDO. Ali omenjene stvari podpira Xcode, ter če, kakšne nastavitve so potrebne?? Zanima me tudi ali se ukazi prek terminala bistveno razlikujejo od ukazov na Linux-u?? Mogoče še ravno vprašanje, ker Mac OS X "bazira" na Linux jedru ali je možno pisat in poganjat skripte (bash) na Macu podobno ali enako kot na Linux distibucijah?? Ker se ogrevam za nakup rabljenega Mac Minija model 2009, me zanima ali njegova grafična GF9400 podpira CUDO? Sicer na Wiki piše da, vendar da ne gre slučajno za kako prilagoditev s strani Appla!? |
|||
![]() |
|||
Terminalni ukazi so sicer podobni tistim v linuxu. Isto velja z bash skriptam. Ampak OSX ne temelji na Linuxu, temveč na Unixu! GF9400 sicer podpira CUDO.... ampak za OSX ne obstajajo driverji za CUDA. Ima pa OSX svoje frameworke za OpenCL (če ti kaj koristi): https://developer.apple.com/library/mac/#documentation/Performance/Conceptual/OpenCL_MacProgGuide/Introduction/Introduction.html |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
Sicer pa večinoma programiram v C/C++ in Javi. Nekaj delam tudi za ARM ki striktno deluje samo na Windowsih, vendar tam lahko delam tudi na virtualni mašini. ![]() |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
![]() Pri Xcode žal ne vem če že ima kakšne predloge za HTML dokumente... |
|||
![]() |
|||
Hvala vseeno. |