Jabuk
Iphone 3GS - (se ne prižge-samo logo, kateri firmware)
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 19.11.2010 09:21:35
Iphone 3GS - (se ne prižge-samo logo, kateri firmware)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni, imam sledeč problem in bi prosil za pomoč, v glavnem dobil sem Iphone od kolega, kateremu se več ne da ubadati z njim in mu je ležal nekje v predalu. Iphone ni skoraj nič rabljen, in sploh ker je zastonj se bom ubadal z njim. Skratka ker ni našel škatle in papirjev (je nekje založil) vem samo to da se gre za Iphone 3GS 32MB (bel) iz ZDA (sem ga šel z njim iskat ko ga je prevzzel). In tip je na njega nalagal vse in še več ter ga na kocnu preko Itunes upgrade-al, in se mu je seveda zaklenil. V glavnem telefon sem dobil v roke, pokazala se je samo prazna baterija in apple logo. Seveda sem prvo prebiral forum da bi ga probal k sebi spraviti vendar ne gre in ne gre...
Itunes ga sprva ni zaznal, zato sem ga spravil v recovery mode in nato ga je uspelo zaznati, mi pa Itunes ne pokaže kateri Firmware je naložen?? je to normalno?, ker tudi to me matra ker ne vem kaj je gor, sumim na 3.0.1. oz. 3.1 glede na čas kdaj je bil kupljen (nekako po postih iz tistega obdobja sem bral da so bili omenjeni fw naloženi), ne vem pa na kaj je bil nadgrajen. Sem probal naložiti custom firmware (po navodilih iz teme na tem forumu), ampak mi na koncu vrže ven eror, 21 in mislim da 1606. Seveda mi Itunes ponuja restore in nalaganje novega fw, seveda 4.1 kar pomeni da bi bil telefon zaklenjen ko bi se update-al. Je še kakšen način, drugi program, kjer bi lahko videl kaj je gor naloženo in kaj se da z njim naresti ali je edina opcija da ga upgradeam preko Itunes na 4.1 in čakam na unlcok?
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 19.11.2010 13:05:20
mali_bu je napisal/a:

In kako sem se lotil dela na Windows 7 (x64)... Imam iPhone 3GS (hrvaški), na katerega sem imel naložen iOS4.0.1, in modem firmware(baseband) 05.13.04 .

Za postopek rabite naslednje stvari:
- redsn0w 0.9.6b2
Download
- nemodificiran iOS4.1(iClarified--> 4.1.0 (3GS): iPhone2,1_4.1_8B117_Restore.ipsw)
Download
- in Aktiviran Custom Firmware iOS4.1, ki jih je objavil gpc17 na začetku teme (iPhone 3GS 4.1 custom firmware, aktiviran)
Download
- in seveda iTunes

1. Zaženemo redsn0w 0.9.6b2, kliknemo na "Browse" in izberemo nemodificiran iOS4.1 (iPhone2,1_4.1_8B117_Restore.ipsw)
2. Nato izberemo "Just enter pwned DFU mode right now"
3. pri naslednjem koraku kliknemo "Next"
4. iPhone postavimo v "DFU mode", tako kot nas vodi postopek
(3 sekunde držimo vklop/izklop tipko-->po 3 sekundah začnemo držat zraven vklop/izklop tipke še "home tipko", ki ju držimo 10 sekund --> in po 10 sekundah sputimo vklop/izklop tipko in še držimo samo "home tipko" prb 25 sekund.
5. Nato nam redsn0w sporoči da se je telefon uspešno postavil v DFU mode in lahko začnemo z Restorom
6. Odpremo iTunes in stisnemo SHIFT+Restore, nato izberemo Custom Activated iOS4.1, ki jih je objavil "gpc17".
7. iOS se uspešno namesti in se kar sam aktivira (ne rabimo sim kartice operaterja na katerega je zaklenjen!)
8. preko iPhona vzpostavimo WIFI povezavo in se nato pomaknemo na Cydio, ki jo imamo že nameščeno na iPhonu.
9. za odklep telefona je potrebno le namestit ultrasn0w z Cydie in ponovno zagnat telefon !

In tako je iPhone pripravljen za uporabo Smile !

Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 19.11.2010 13:50:04
Točno po tem postopku sem delal, in mi je vrglo error 21 pri nalagnju Custom Firmware-a v Itunes-ih ...sem pa delal v XP-jih, bom pa še probal v WIN7 na drugem računalniku pa da vidimo...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani