Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
prenos podatkov Mac to Mac
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.11.2010 16:31:04
prenos podatkov Mac to Mac
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Torej gre za to, da sem kupil rabljen iMac 20" na katerega bi iz trenutnega iMaca 21,5"instaliral vse nastavitve, tako kot jih ima 21,5", hkrati pa ne bi želel zbrisat nekaterih zanimivih aplikacij, ki jih ima ima 20" že gor. Oba maca imata OSX Snow Leopard. Kako bi to najhitreje naredil?
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 13.11.2010 16:51:10
Da se preko firewire kabla. Nism še nikoli tega delal ampak sem pa že dostikrat slišal za ta postopek. Moj postopek je da si na prenosni disk skopiram datoteke in jih nato prenesem na drugi računalnik. To je zelo enostavna pot ampak če je teh podatkov ogromno potem se kar dolgo časa leti kopirajo na disk in iz njega.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 13.11.2010 17:03:59
klemn18 je napisal/a:
Da se preko firewire kabla. Nism še nikoli tega delal ampak sem pa že dostikrat slišal za ta postopek. Moj postopek je da si na prenosni disk skopiram datoteke in jih nato prenesem na drugi računalnik. To je zelo enostavna pot ampak če je teh podatkov ogromno potem se kar dolgo časa leti kopirajo na disk in iz njega.

Delal sem že to z Migration asistant, ki ti skopira vse nastavitve točno tako kot na prejšnjem računalniku - to ni problem. Sprašujem, ali se da ohranit nastavitve z Migration asistan, pa kljub temu pustiti gor nekatere koristne aplikacije, ki so bile kupljene skupaj z računalnikom.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 13.11.2010 19:10:03
Ima še kdo kakšno idejo?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 13.11.2010 19:33:54
ajdared je napisal/a:
klemn18 je napisal/a:

Delal sem že to z Migration asistant, ki ti skopira vse nastavitve točno tako kot na prejšnjem računalniku - to ni problem. Sprašujem, ali se da ohranit nastavitve z Migration asistan, pa kljub temu pustiti gor nekatere koristne aplikacije, ki so bile kupljene skupaj z računalnikom.

Stvari ki so bile na macu ob nakupu imas tak na dvdju polek maca... Ne razumem v cem imas sploh tezavo. Naredis migracijo preko prej omenjenega programa, v programu pa izberi da ti recimor appsov ne prenese, te das nato sam znova gor...

Sam vedno migriram le racun in nastavitve, ostalo vedno znova dam nato gor.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 13.11.2010 19:39:25
Stvari ki so bile na macu ob nakupu imas tak na dvdju polek maca... Ne razumem v cem imas sploh tezavo. Naredis migracijo preko prej omenjenega programa, v programu pa izberi da ti recimor appsov ne prenese, te das nato sam znova gor...

Sam vedno migriram le racun in nastavitve, ostalo vedno znova dam nato gor.[/quote]

Ce migriram samo omenjeno, ali to potem pomeni, da mi na novem macu ostanejo vse aplikacije, ki so bile gor ob nakupu?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 13.11.2010 19:40:32
narediš Time Machine backup na tastarem (rabiš en zunanji disk), potem pa na novem inštaliraš SL in izbereš "restore from backup" - prenese ti vse aplikacije in dokumente.

verjetno migration assistant naredi podobno... Wink
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 13.11.2010 20:29:40
kenz76 je napisal/a:
narediš Time Machine backup na tastarem (rabiš en zunanji disk), potem pa na novem inštaliraš SL in izbereš "restore from backup" - prenese ti vse aplikacije in dokumente.

verjetno migration assistant naredi podobno... Wink

ja vem, s tem ,da na novem je že inštalirano precej tega. nekaj tudi takih aplikacij, ki bi jih rad obdržal - gre za rabljen Mac
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 13.11.2010 23:57:50
Hja, poskusi, pa je, ane Embarassed
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 14.11.2010 09:09:47
smashy je napisal/a:
Hja, poskusi, pa je, ane Embarassed

kaj naj poskusim?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 14.11.2010 09:31:02
A ni bila včasih ena možnost pri namestitvi OS X, da si lahko izbral inštalacijo z nastavitvami iz TM ali iz mreže (ali FW, nisem ziher) in ti je potem nastavitve in uporabniške nastavitve "potegnil" iz tistega Maca.

Nisem ziher, ker že dolgo nisem na novo inštaliral OS X, ampak se mi zdi, da sem enkrat to videl pri namestitvi. Če pa nimam prav, se pa opravičujem. Googlat se mi pa ne da.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 14.11.2010 09:36:01
Poleti sem pretakal podatke iz Macbook Pro-ja na Macbooka kar z navadnim UTP kablom, nad cimer sem bil zelo presenecen.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 14.11.2010 10:33:13
je če hočeš preko firewire prenest podatke mora ob zagonu maca tiščati tipko t in se ti poleg diskov pojavi še tisti iz maca, ki je priklopljen preko FW na drugega maca. In potem prenašaš tisto kar pač rabiš.

Jaz tega še nisem delal, kot sem že prej omenil ampak tole pa vse na googlu najdeš.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Ljubljana
Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 14.11.2010 10:35:24
Vsekakor pa je dobro vedeti, da Adobe programi ob prenosu iz TM ali MA ne delujejo... Jih je potrebno izbrisati in nato znova naloziti. Ostali delajo ok.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 14.11.2010 13:04:19
HappyBit je napisal/a:
A ni bila včasih ena možnost pri namestitvi OS X, da si lahko izbral inštalacijo z nastavitvami iz TM ali iz mreže (ali FW, nisem ziher) in ti je potem nastavitve in uporabniške nastavitve "potegnil" iz tistega Maca.

Nisem ziher, ker že dolgo nisem na novo inštaliral OS X, ampak se mi zdi, da sem enkrat to videl pri namestitvi. Če pa nimam prav, se pa opravičujem. Googlat se mi pa ne da.

ja, to deluje. jaz se sprašujem, ali mi bo, če potegnem vse iz TM, ostalo kaj gor od aplikacij, ki so že zdaj naložene in jih je prejšnji lastnik tudi uporabljal, pa niso sestavni del Snow Leopard kompleta. Npr. MS office for Mac
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 14.11.2010 16:31:29
Poskusi najprej iz Applications prenesti Office na drugega Maca in probaj če dela. Če dela, mislim, da ni problem za naprej. Z nekaterimi programskimi paketi pa je lahko problem, kot so že povedali prej. Zato prej ko inštaliraš OS X probaj to.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 14.11.2010 18:41:24
HappyBit je napisal/a:
Poskusi najprej iz Applications prenesti Office na drugega Maca in probaj če dela. Če dela, mislim, da ni problem za naprej. Z nekaterimi programskimi paketi pa je lahko problem, kot so že povedali prej. Zato prej ko inštaliraš OS X probaj to.

ja, saj OSX je že inštaliran na obeh kompih. Upam, da se zastopiva.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 14.11.2010 19:14:43
Skopiraj folder Microsoft Office iz Applications folderja na 20" macu v Application folder novega maca in poskusi odpreti MS Word. In tako poskusi z vsemi programi, ki jih želiš uporabljati in ugotovi, če delajo. Če delajo, si Application folder nekam arhiviraj, naloži nastavitve iz novega maca in skopiraj programe, ki delajo nazaj v nov application folder (če ti ga bo povozil) oz. samo te, ki jih potrebuješ.

Ne vem, kako ti naj drugače razložim. Tako bi jaz naredil.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 14.11.2010 19:43:07
HappyBit je napisal/a:
Skopiraj folder Microsoft Office iz Applications folderja na 20" macu v Application folder novega maca in poskusi odpreti MS Word. In tako poskusi z vsemi programi, ki jih želiš uporabljati in ugotovi, če delajo. Če delajo, si Application folder nekam arhiviraj, naloži nastavitve iz novega maca in skopiraj programe, ki delajo nazaj v nov application folder (če ti ga bo povozil) oz. samo te, ki jih potrebuješ.

Ne vem, kako ti naj drugače razložim. Tako bi jaz naredil.

Dovolj jasno. Hvala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #20   Objavljeno 14.11.2010 19:47:52
Ni panike, samo poročaj, če se ti kje ustavi. Je pa bilo včasih to veliko lažje, ko si le skopiral folder s programom na nov komp in pognal app. Govorim o časih pred OS X.

O legalnosti tega početja raje pa drugič... Confused
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani