Nastavitev ikon in pisave v Finder-ju in nekaj drobnarij | |||||
Recimo če nastavim v mapi dokumenti nek način kako so ikone razporejene, kake velikosti so, da mi prikaže item info,.... Kako lahko sedaj jaz to razširim na vse mape v sistemu? Naslednje vprašanje je kako lahko odebeljim tip pisave v mapah in nasploh font imen teh map. Recimo na namizju če imam mapo je lepe odebeljene pisave, znotraj ostalih map pa je pisava tanjša in za moj oko manj prijetna. Kako bi torej lahko popravil to? Zanimam me še ali lahko kako ukažem sistemu da med vsakdanjim delom ne posega na zunanji disk priklopljen preko FW800? Recimo sem v Safariju, rad bi shranil neko sliko nakar začne sistem mlet dokler ne dobim živčni zlom in potem šele pokaže dialog za izbiro destinacije, ker je seveda prej 20s prebujal in čakal povratni info od zunanjega diska. Zunanji disk rabim samo za hrambo filmov in slik, ne bi pa rad vsak dan 2x priklaplal in odklaplal diska samo da nekej uredim. Zanima me še ali je možno nastavit da mi Time Machine dela backup na ukaz? Ker backup na 1 uro ubije moj sistem in rata grozljivo neodziven. Recimo da bi vsake 7 dni ob določeni uri pognal backup? |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
Tistih, v katerih si že predhodno spreminjal poglede in imajo zato svoj vpis v .DS_Store. Zato tudi ne jemljejo več privzetega. LP |
|||||
![]() |
|||||
|
|||||
![]() |
|||||
http://www.bing.com/search?q=how+to+delete+.ds_store+folder&form=APMCS1 LP |
|||||
![]() |
|||||
![]() ![]() |