Kdaj kupiti macbook pro
|
Kupiti macbook pro sedaj (november 2010) |
Ne - kmalu pridejo novi |
|
13% |
[ 2 ] |
Raje ne - novi pridejo čez kak mesec |
|
0% |
[ 0 ] |
Če ni druge - novi pridejo čez pou leta |
|
40% |
[ 6 ] |
Da - novi še ne pridejo tako kmalu |
|
46% |
[ 7 ] |
|
Skupaj glasov : 15 |
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 29.10.2010 21:29:35 Kdaj kupiti macbook pro |
|
Hello,
Najprej, da lepo vse pozdravim (new here)... no vgl. odloču sm se da bom prešaltal na Mac-e. In sicer staremu HPju (1 leto xD) je šel disk. In ga moram dati na servis in to bo trajalo, in trajalo, in trajalo.....
Kakorkoli tudi z njim nisem bil zadovolen, kajti ukvarjam se z oblikovanjem, video inaudio produkcijo (photoshop, illustrator, after effects, premiere) ... in upam, da bom lahko začel še final cut uporablat zdej
No skratka zanima pa me kdaj Mac kupiti, ker sem slišal, da je proti koncu nevem kakšnega cikla in nikjer ne dobim konkretnega odgovora kako je s tem... kdaj pridejo novi?
Načeloma računalnik potrebujem sedaj, vendar če pridejo drugi že varjanta sredi naslednjega meseca potrpim
nakupujem sicer 15'' i7... kolko se mi splača zdej kupit... in će pridejo novi bojo dražji? al bodo se samo ti poceili in tisti dobili njihovo mesto...nebi rad potrošu zdej 2500€ in čez 2 tedna se rukal z mazzolo po glavi, ker bi za isto ceno dobil 2x bolše... hvala in LP 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 29.10.2010 21:55:39 |
|
Pozdravljen!
Disk pa ja lahko sam zamenjas!
Drugace pa jaz z nakupom ne bi okleval, nevem koliko boljsi ziher ne bojo ker od i7 procesorja ze kaj boljsega ni na trgu..
Bi ti pa jaz za vse to definitivno priporocal iMac-a. Namrec kolikor sem zvedel je ta i7 v macbookproju samo dvo jedrni.. Zaradi 4jedrnega procesorja, boljse grafike ..
Oziroma ce finance dopuscajo mac pro..
Drugace pa ce zelis mbp, jaz mislim da brezveze da oklevas z nakupom.
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 29.10.2010 22:03:16 . |
|
Ja vem ja, vendar imam še garancijo, zakaj bi trošil brezveze  ... poleg tega kot rečeno, nisem preveč zadovoljen... dobil pa sem ga skoraj zastonj
o iMacu razmišljam čez nekaj let, ker zaenkrat sem še študent... oz sem na začetkih in računam, da se bom še 5 let selil ko klošar 4x na teden... a povsod bi rabil računalnik na katerem lahko delam...
seveda doma imam en super IPS monitor in tako narejeno da samo 2 kabla prestaknem in imam desktopPC... vendar, pač ker sem še študent se nepretalno selim okoli....
mene malo za grafo pač skrbi.. mislim skrbi.. nisem gejmer, ampak vseeno, lahko bi bila boljša za to ceno, ne?
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 29.10.2010 22:19:08 |
|
Aha razumem.
Ja definitivno se strinjam da bi lahko bila boljsa.. Ubistvu cel hardware bi lahko bil boljsi ce mene vprasas. Procesor bi bil lahko 4jederni in boljsa graficna..
Mogoce za hec poglej se kak prenosnik(pc) za ta denar..
Drugace pa bo se kdo vec povedal, ki se s tem ukvarja in ima ta doloceni model..
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 29.10.2010 22:24:59 |
|
Drugače še enkrat hvala za pomoč, da nebom nevljuden xD
Ammm.... sem seveda sem, vendar:
1) edini možen konkurent, vsaj kar se displaya tiče in vsega mislim da je sony vaio, ki jih imajo v sloveniji res bolj malo, pa še servis je baje boljtako
2) definitivno mi je Mac OS 100x boljši kot Win, kajti najhuje je ko seti vse zaštopa sredi dela in vse jovo na novo... ko se ti mudi za oddat projekt, ko si plačan na čas! Z maci delamo oogroomnoo na faxu in sem res zadovoljen in se mi še ni zgodilo da bi mi se kej zaštopalo
3) do zdej imam z garancijo katastrofalne izkusnje, mislim pcju poteče garancija in evo se pokvari... všeč mi je apllova garancija 5 let, kajti ta prenosnik nameravam uporabljat skozi celoten študij, in kasneje mogoče dokupit SSD disk... ker do zdej sem imel že dva prenonika in več problemov, kot korist...
še kakšo mnenje mi bi prišlo zelo pav! hvala! 
|
 |
Jabuk Jedi Master
Kraj: Medvode |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 30.10.2010 08:17:28 |
|
Xlemen je napisal/a: |
3) do zdej imam z garancijo katastrofalne izkusnje, mislim pcju poteče garancija in evo se pokvari... všeč mi je apllova garancija 5 let, kajti ta prenosnik nameravam uporabljat skozi celoten študij, in kasneje mogoče dokupit SSD disk... ker do zdej sem imel že dva prenonika in več problemov, kot korist...
še kakšo mnenje mi bi prišlo zelo pav! hvala!  |
Apple garancija 5 let? Ali jaz kaj ne vem... ali pa imas ti nek cuden vir informacij  ...
Tovarniska garancija za MBP je samo 12 mesecev... ki pa se jo da z nakupom Apple Care (zal je zaenkrat mozen nakup le v tujini, uveljavljas pa lahko tudi pri nas) da podaljsati na 36 mesecev
http://www.apple.com/support/products/mac.html

_________________ Lp
Thomas

|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Velika Nedelja |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 30.10.2010 08:19:53 |
|
Pozdravljen,
navedeno v sledečem zapisu je le lastna izkušnja in napoved, povzeta po virih, ki sem jim zaupal ob svojih nakupih Apple izdelkov (2009 Mac Pro, 2010 MacBook Pro).
Čeprav brez namena, da bi te prestrašil, sledi manjša pomanjklivost pri mojem zadnjem nakupu. Mesec star 17-inčni MacBook Pro s 2,66 GHz i7 procesorjem in štirimi gigabajti spomnia ter 500 GB 7200rpm diskom je pred dvema dnevoma odšel na servis zaradi čudnega obnašanja grafične kartice, ki je na zaslonu ob uporabi Adobeovih in drugih zahtevnejših grafičnih aplikacij sliko izrisovala popačeno, namesto senc v OS X risala črnino in podobno - tudi na Jabuku je glede napake odprta tema. Svetla stran zgodbe je dokaj dober odnos servisa, kjer so računalnik še v izvirni garanciji (imam tudi dokupljenia štiri leta le-te) vzeli na pregled in povedali, da bo ob predvideni napaki popravilo trajalo približno 10 dni, čeprav je lahko gotovo prej. V tem čsu je možno dobiti nadomestni računalnik, ki pa sicer nima enakih specifikacij in ni enakega modela, kar me ne skrbi.
V kolikor sem uspel pred in po nakupu zadevo testiranti na CS5 programih z dodatkom nekaj zvočnih urejevalnikov (Ardour z dodatnimi AudioUnit vtičniki), je klju svojima dvema jedroma dobra. Tudi Activity Monitor, kljub temu, da so bili naenkrat aktivni štirje taki programi, ni zaznal prevelike obremenitve. Enako je tudi s pretvarjanem videa (MPEG Streamclip in Compressor). Seveda, dokler se ni začela pojavljati napaka.
Kar se tiče posodobitev, v njih ne verjamem. Kot v MacBook Pro sekciji zapisuje MacRumors Buyer's Guide, je linija sicer na koncu cikla posodobitev (povprečno 208 dni, danes je dvestoti), vendar je za petnajst in sedemnajst inčne modele pred kratkim izšla dodatna možnost nadgraditve procesorjev in zato ne pričakujejo posodobitev. Pravtako Apple ni napovedal nobenih predstavitvenih dogodkov.
LP,
BIG_Yack
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 30.10.2010 11:27:58 Garancija 5 let |
|
Ja v iStylu za cca. 280€ imaš garancijo 5 let... s tem da ti krijejo baje vse... mislim tudi če pc f***š v steno ti en delež krijejo  Tako nekako mi je rekel prodajalec...
Priložim še link
http://istyle.si/images/ceniki/istyle_polna_zascita2.pdf
Tudi če je ta napaka, in če imam potemtakem 5 let garancije in če ti dajo nadomestni kompjuter pol res v tem ne vidim težave  lahko, da imaš samo serjo, ki je fuč
No sedaj me zanima koliko se splača če vzamem za 200€ več 4 jederni i7? Prodajalc je rekel, da spet take razlike ni... par % mogoče.. je res? Nazadnje urejal/a Xlemen Sob 30. Okt 2010 11:37; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 30.10.2010 11:34:06 Re: Garancija 5 let |
|
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 30.10.2010 11:36:05 Re: Garancija 5 let |
|
Xlemen je napisal/a: | No sedaj me zanima koliko se splača če vzamem za 200€ več 4 jederni i7? Prodajalc je rekel, da spet take razlike ni... par % mogoče.. je res? |
MBP-ji nimajo možnosti 4 jedrnega procesorja, 4 jedrnega i7 imaš lahko samo v iMacu
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 30.10.2010 11:38:29 |
|
Nope, sedaj od oktobra 2010 je možnost tudi 4 jedernega 2,8.. tako mi je rekel prodajalec, vendar ga moraš posebaj naročit in stane 200€ več kakor 15'' 2,66 i7
upam da ni dezinformacija
POPRAVLJENO:
se opravičujem sem malo pobrskal o netu in baje je dual-core :s
Nazadnje urejal/a Xlemen Sob 30. Okt 2010 11:52; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 30.10.2010 11:49:00 Re: Garancija 5 let |
|
Jest je napisal/a: |
Samo to je preko zavarovalnice... nekaj podobnega kot Big Bang "Se zgodi" ... |
aha, ampak se splača?!?!? 
|
 |
Jabuk Jedi Master
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 30.10.2010 12:01:46 Re: Garancija 5 let |
|
Xlemen je napisal/a: | Jest je napisal/a: |
Samo to je preko zavarovalnice... nekaj podobnega kot Big Bang "Se zgodi" ... |
aha, ampak se splača?!?!?  |
Ce si neroden vsekakor  ... Drugace pa pomoje ne krijejo vse, ce ga vrzes ob steno ... ampak je verjetno kaksna "odbitna fransiza" ... Nima izkusenj s tem.
Zdajle sem kliknil na link, ki si ga prej dal. Pri poskodbah krijes sorazmerni del skode sam ... ta del pa je najmanj 30€ oz. 25% cene popravila za stacionarne izdelke in najmanj 90€ oz. 33% vrednosti skode za mobilne izdelke)... in to velja samo za nenamerne nerodnosti  ... Torej ce ga sam vrzes ob steno, ne bos dobil nic  ...
Sicer pa si preberi tisti pdf, ki je na linku, ki si ga prilepil  ...
_________________ Lp
Thomas

|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 30.10.2010 12:23:56 |
|
saj sem...  saj sliši se obetavno... mislim jaz imam res tako srečo v življenju, da še vsak aparat, ki sem ga nabavil je šel na garancijo in to lih zadnji vlak... (TV, briunik, Kino hišni, 2 Mobija, 2x prenosnik (vaio + hp) + stacjonarc, hladilnik xD) Mobi pa Tv sem celo dobil nove ker se jih ni dalo popravit... TV pa me je rešla podaljšana garancija pri Harveyu...
zato mene ne skrbi da bi ga sam razbil, ampak to, da bi imel MBP skozi studij, ker spet ni da curlja denar iz vseh strani, da bom vsako leto menjal PC...in glede na to da študiram grafiko in delam z grafiko in morem bit mobilen fu£, in PC (pardon MAC xD) laufat skozi, da mi morebitne napake kasneje krijejo... ne da bom čez 3 leta ga mogu samo še v smeti vržt ali pa plačat nevem koliko dnarja za popravit!
|
 |