Jabuk
nekaj problemov
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 20.10.2010 21:04:35
nekaj problemov
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Ker se mi dogaja nekaj čudnega in je toliko zadev, sem kar temo odprl.

Imam 21" iMac-a in opažam da ima levi zgornji kot na displayu neke fleke, sem poklical na servis v mstore in bodo pogledali in zamenjali kaj bo pač potrebno ..

Poleg tega pa se mi v sistemu dogaja naslednje:

1. Imam nastavljeno da pač računalnik gre spat ampak se mi prižiga screensaver. Screensaver imam izklopljen itd.

2. Ker imam Xtreamer-ja, za streamanje videa na TV in ker tam vse gledam, so mi začele crkovat baterije na miški in tipkovnici ... dobro, razumljivo .. problem pa nastane ko menjam baterije in se mi noče ne miška ne tipkovnica več konektat z iMac-om. Preostane samo hard reboot.

3. Ful imam probleme z peko CDjev oz. medijev nasploh. Pred kratkem me je najbolj razjezilo da sem si kupil tortico z 10 kom DVD-Double layer, da bi si zapekel Xbox igre, pa sem od desetih lahko vrgel 4 stran. Pekel sem jih prek bootcamp-a v Windowsih z Imgburn programom kateri sicer na mojem PCju dela super. DVDji so porisani, ne samo da niso dobro zapečeni.
Probleme z peko sem že imel prej na dveh laptopih. Je to splošen problem pri Mac-ih?

Dajte malo svetovat kaj moram naredit, ker bom živčen zlom dobil ..

hvala Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 21.10.2010 10:10:23
Jaz ti bom odogovoril le na tretje vprašanje oz. točko.

Apple-ov Superdrive je en velik drek. Vedno je bil, v zadnjem času pa je navzoč v njihovih računalnikih le zaradi tega, ker mora biti. Optični pogoni v Macih kar naprej crkujejo (predvsem prenosniške variante, ki so tudi v Mac minijih in iMacih). Edina varianta, ki je kolikor toliko "dolgoživa", je ta, ki je v MacPro-jih.

Po mojem boš na boljšem, če si kupiš zunanji USB ali Firewire varianto pekača ali pa USB/FW ohišje in en DVD pekač za 20-30 evrov.

Sicer pa, iz te druge teme (na strani 15):
http://www.jabuk.si/pbb/viewtopic.php?t=16518

token je napisal/a:
Yep, Apple Killed The CD Today

Skratka, Steve pravi, da ti ne rabiš CD/DVD pogona.

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 21.10.2010 11:29:37
Odgovori s citatom
Jaz sem opazil, ko sem pekel na MacBook-u CD z glasbo, mi je dve pesmi posnel, da se predvajajo počasneje kot normalno in čudno zavijajo Very Happy
res pa je, da sem pekel z freeware.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 21.10.2010 11:34:48
BlackApple je napisal/a:
res pa je, da sem pekel z freeware.

To nima nobene zveze.
LiquidCD, Burn, SimplyBurns ali Toast Titanium. Vsi morajo normalno zapeči CD/DVD.

V večini primerov, ko so problemi, pa je dejansko problem s pekačem oz. ploščo.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani