Jabuk
Snow Leopard in Exchange mail
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 07.09.2010 18:02:36
Snow Leopard in Exchange mail
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zdravo,

imam služben mail, uporabljamo MS Exchange 2003, preko tega sem imel v windowsih sinhronizirane stike, koledar, maile, taske.

Se da isto stvar naštimati tudi v OSX? Sem probaval pa mi ni ratalo.

Hvala.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 07.09.2010 18:11:08
Tukaj so tvoje moznosti na zalost precej omejene.

Apple Mail podpira preko OWS MS Exchange 2007, kar dela zelo v redu. V tem primeru se ti sinhronizirata tudi Address Book in iCal.

MS Exchange 2003 pa na zalost se ne podpira OWS in uporablja en proprietary protocol, ki pa izven MS ni podprt. Vsaj ne kolikor jaz vem. V tem primeru ti preostane edino to, da v Apple Mail uporabljas MS Exchange 2003 preko IMAP protokola (ce tvoj server v sluzbi to ima vklopljeno) za prejemanje in preko SMTP za posiljanje. Koledarja in address book pa na zalost ne mores integrirati.

Druga opcija, ki je za MS Exchange 2003 se najmanjse zlo, je uporaba MS Entourage for Mac, ki je del MS Office for Mac 2008. Tukaj ti bodo delovali maili + koledar + da se nastimati LDAP streznik za global address list. Zadeva definitivno ni na nivoju Outlooka, ampak je se najboljsi priblizek.

Oktobra predvidoma prihaja MS Office for Mac 2011, ki bi naj imel sedaj tudi MS Outlook 2011 for Mac. Ce bo zadeva podpirala tudi MS Exchange 2003, pa na zalost ne bi vedel.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 23.09.2010 09:14:34
Zdravo,

meni sicer deluje exch2k3 in moj mail klient, ampak zal ne cisto popolno, kar pomeni da mi sent itemsov ne sinhronizira nazaj na exchange tako da v svojem terminal strezniku ne vidim poslanih emailov, katere sem poslal iz mail-a. tako da bomo videli z office 2k11, imel sem beto instalirano, ampak samo zaradi import/export .pst datotek.

lp, matjaz
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 23.09.2010 10:46:05
krky je napisal/a:
Zdravo,

meni sicer deluje exch2k3 in moj mail klient, ampak zal ne cisto popolno, kar pomeni da mi sent itemsov ne sinhronizira nazaj na exchange tako da v svojem terminal strezniku ne vidim poslanih emailov, katere sem poslal iz mail-a. tako da bomo videli z office 2k11, imel sem beto instalirano, ampak samo zaradi import/export .pst datotek.

lp, matjaz

Office 2011 na zalost ne pomaga. Sad Outlook 2011 for Mac ne podpira exchange server 2003. Rabis 2007 ali novejsega...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Kraj: Žalec
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 23.09.2010 11:23:30
dejanb je napisal/a:
krky je napisal/a:
Zdravo,

lp, matjaz

Office 2011 na zalost ne pomaga. Sad Outlook 2011 for Mac ne podpira exchange server 2003. Rabis 2007 ali novejsega...

točno tako in tako bo tudi v finalni različici, saj se exchange 2003 podpora ukinja! Tako da reči v vašem podjetju naj gredo v nadgradnjo windows 2008 ter exchange 2010
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 23.09.2010 19:33:21
ja infrastruktura se menjava na priporočilo zaposlenih. Laughing
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 25.09.2010 09:19:29
Sem sicer nasprotnik stalnega vpeljavanja novih različic, ampak uporabljet 2003 Exchange je pa res malo huda. Zardi (ne)podpore, zato, ker cel kup stvari ni kompatibilnih ... Po 7 letih se pa kaj takega lahko zamenja - mi smo, recimo, vedno preskakovali po 1 generacijo pri serverjih, pri delovnih mašinah pša ponavadi 1 zadaj ...
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 25.09.2010 09:55:44
jakaracman je napisal/a:
Sem sicer nasprotnik stalnega vpeljavanja novih različic, ampak uporabljet 2003 Exchange je pa res malo huda. Zardi (ne)podpore, zato, ker cel kup stvari ni kompatibilnih ... Po 7 letih se pa kaj takega lahko zamenja - mi smo, recimo, vedno preskakovali po 1 generacijo pri serverjih, pri delovnih mašinah pša ponavadi 1 zadaj ...

to je bila praksa prejšnjih operacijskih sistemov ter programov, da se je vedno počakalo da se menja ena serija ali da pride vsaj service pack 2 ven, z novo genaracijo MS serverskih ter programskih rešitev, je pa toplo priporočeno delati preskoke, že z vidika samega poslovanja ter novosti, ter tudi z vidika varnostnih mehanizmov. Pri mojih strankah že imam par 2010 exchange serverjev v navezi z telefoni ter Appli in morem priznati da sta se obe strani zelo potrdile in naredile zelo dobro integracijo samega exchange serverja z snow leopard clientom, tudi zelo dobro je kompatibilnost ADja ter open direktorija ter sama replikacija med njima......zdaj čakamo še samo offcie 2011 final release, ki bo imel tudi dobro povezljivost z sharepoint serverjem, tako da lahko Mace končno vklopite v posel z MS infrastrukturo....
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 26.09.2010 10:01:42
Čisto odvisno. 2007 je bil velik korak naprej, 2010 server je velik korak naprej (vem, imamo), ampak vprašanje, če bo nasldenji tudi.
Jabuk Staff

Jabuk Staff

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 26.09.2010 10:15:46
jakaracman je napisal/a:
Čisto odvisno. 2007 je bil velik korak naprej, 2010 server je velik korak naprej (vem, imamo), ampak vprašanje, če bo nasldenji tudi.

včasih se vprašam le kaj bo še bolje z novim exchanogom nod do sedaj so me še vedno presenetili z novostim (govor v exchange serverju) in mislim da bodo tudi v naslednje.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani