Jabuk
Proklik na MAC OS X + kartica + Remote
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 01.10.2010 16:58:27
Proklik na MAC OS X + kartica + Remote
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Mislim, da je nekaj o tem že bilo na forumu napisano, ampak vi vseeno vprašal če ima kdo kaj izkušenj s Proklikom (Halcom - "Ena za vse").

Problem je v tem, da kolikor vem Proklik ni za Mac OS X. Ali mogoče obstaja kakšna možnost imeti Proklik na Mac OS X (MBP 17" - Snow Leopard)?

Druga možnost bi bila, da imam Proklik na serverju oz. računalniku (Windows Server 2003/2008, Windows XP/Vista/7), na MBP pa priklopljeno kartico in se preko RemoteDesktop oz. drugega programa povežem na server. Obstaja kakšen program za povezati se na drug računalnik, ki POSREDUJE USB PORTE (v tem primeru čitalnik za kartice)?

Oziroma če ima kdo kakršnokoli rešitev za Proklik+kartica "Ena za vse" na Mac OS X, bi prosil da mi pomaga.

Že v naprej se zahvaljujem za odgovore.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 01.10.2010 20:05:59
virtualca si instaliras in mapiras usb
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 02.10.2010 08:09:55
borut je napisal/a:

Ne razumem točno kaj misliš...VM Ware/Parallels ali kaj drugega?
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 02.10.2010 08:37:53
pirat je napisal/a:
borut je napisal/a:

Da... ali pa kaksen tretji nacin virtualizacije (VirtualBox,...) ...
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 02.10.2010 08:40:29
Jest je napisal/a:
pirat je napisal/a:
borut je napisal/a:

Da... ali pa kaksen tretji nacin virtualizacije (VirtualBox,...) ...

Hvala lepa, bom puskusil.
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 02.10.2010 19:39:27
Meni je Halcomova kartica s certifikatom in čitalcem delala (z banko Sparkasse), vsaj na Tigru. Snela sem si gonilnike za čitalec in Safari ni imel hujših težav (po kar nekaj urah igranja in iskanja, preden sem stvar usposobila). Zdaj nimam več certifikata, da bi poskusila, mislim pa, da sem enkrat testirala na Leopardu, pa mi ni uspelo ponoviti korakov iz prve inštalacije.

Tole lahko kvečjemu velja kot vzpodbuda, da je mogoče in da je morda vredno poskusiti, step-by-step pa žal ne znam pojasniti.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #7   Objavljeno 02.10.2010 23:21:09
mojca je napisal/a:
Meni je Halcomova kartica s certifikatom in čitalcem delala (z banko Sparkasse), vsaj na Tigru. Snela sem si gonilnike za čitalec in Safari ni imel hujših težav (po kar nekaj urah igranja in iskanja, preden sem stvar usposobila). Zdaj nimam več certifikata, da bi poskusila, mislim pa, da sem enkrat testirala na Leopardu, pa mi ni uspelo ponoviti korakov iz prve inštalacije.

Tole lahko kvečjemu velja kot vzpodbuda, da je mogoče in da je morda vredno poskusiti, step-by-step pa žal ne znam pojasniti.

To kar ti razlagaš ni nisto kot sprašuje zgoraj uporabnik.
Ti si imela za identifikacijo certifikat na kartici, za kar si posledično potrebovala čitalec pametnih kartic. In na banko si dostopala do spletne aplikacije, torej greš na page od banke in pri vstopu preveri certifikat na čitalcu pri katerem moraš imet vstavljeno pametno kartico.

Uporabnik zgoraj pa sprašuje po prokliku za katerega se uporablja poleg čitalca pametnih kartic in seveda kartice za indentifikacijo še namenski software, ki ga pri nas izdeljue HALCOM. Le ta pa za MAC izvedbo še sedaj ni nič uspel skupaj spacat programske opreme.

Torej če rabiš še software za banko, potem je edino varianta virtualc. Možno je tudi tako kot je sam že omenil preko remote, vendar kot imam sam izkušnje je edina varianta da je čitalec priklopljen direktno na remote mašino.

To je več ali manj to.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 03.10.2010 14:06:11
Lani sem se ukvarjal s podobnim vprašanjem in na koncu inštaliral VMW in Win

Drugače pa odgovor Halcoma:

///Program HalEbank je možno uporabljati samo na operacjskih sistemih windows. V primeru uporabe drugih operacijskih sistemih je potrebno HalEbank namestiti preko virtualnih Windowsov (npr.: VirtualBox).

Gonilniki za Aladdin eToken najdete na naslovu: http://www.isecurity.info/downloads.aspx#etoken_mac_middleware
Prosimo, da aplikacijo iz zgornjega naslova samo namestite in ne zaganjate!////

Jaz sem eksperimentiral s tem + Crossover, pa mi ni ratalo
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 03.10.2010 21:02:01
agerg je napisal/a:
mojca je napisal/a:

To kar ti razlagaš ni nisto kot sprašuje zgoraj uporabnik.
Ti si imela za identifikacijo certifikat na kartici, za kar si posledično potrebovala čitalec pametnih kartic. In na banko si dostopala do spletne aplikacije, torej greš na page od banke in pri vstopu preveri certifikat na čitalcu pri katerem moraš imet vstavljeno pametno kartico.

Uporabnik zgoraj pa sprašuje po prokliku za katerega se uporablja poleg čitalca pametnih kartic in seveda kartice za indentifikacijo še namenski software, ki ga pri nas izdeljue HALCOM. Le ta pa za MAC izvedbo še sedaj ni nič uspel skupaj spacat programske opreme.

Torej če rabiš še software za banko, potem je edino varianta virtualc. Možno je tudi tako kot je sam že omenil preko remote, vendar kot imam sam izkušnje je edina varianta da je čitalec priklopljen direktno na remote mašino.

To je več ali manj to.

S katerim programom pa bi šlo preko remote? Z Microsoftovim Remote Destop za Mac OS se poskusil, vendar nima možnosti za posredovanje usb portov.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 03.10.2010 21:23:14
Saj je napisal, da bi moral biti čitalec priklpljen direktno na remote računalnik.

Probaj z virtual machine, kjer lahko USB-je dodeliš direktno virtualcu.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 04.10.2010 15:18:31
Vendar če je čitalec priklopljen na remote računalnik ne dela, priklopljen bi moral biti v tem primeru na MBP. Zato iščem ta program za remote s posredovanjem usb portov.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 04.10.2010 15:27:32
Ja... saj te vsi razumemo. Ampak takšnega programa, ki bi posredoval USB porte iz OSX-a na Windows žal ni (ali pa ga tukaj nihče ne pozna).

A virtualni PC (parallels) pa ni opcija? Tam vem, da lahko posreduješ USB port iz OSX-a na virtualni PC.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 05.10.2010 17:28:12
Ok, bom poskusil.

Hvala lepa vsem za pomoč.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 05.10.2010 17:49:25
jz mam isto halcom.....
najlazje se mi zdi da si naredis particijo windows in tam instaliras halcom
enostavno in gladko
pac vsakic ko hoces it pogledat svoj racun preklopis na win Smile
dokler pri halcomu nebojo naredili se za nase super masine programa Smile
Jabuček

Jabuček

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 18.10.2010 12:34:42
Jaz uporabljam za Abanet (kar pač ni isto kot Proklik) WIns na Parallels. Poleg certifikatov, ki so nameščenei na Macu imam še Oberthurovo kartico za dodatno varovanje.
Kot že rečeno žal na OS X ni možno nastaviti (sem tudi jaz spraševal pri Abanki in pošti - POSTArCA).
lp
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani