MSN
|
Jabček
Kraj: Prekmurje |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 18.01.2009 14:25:36 MSN |
|
Lep pozdrav,
sem začetnica pri uporabi appla in sem za enkrat zadovoljna. Kupila sem ga včeraj, danes mi je sodelavec ki se spozna na apple malo razložil stvar... Ampak sedaj se je pojavil problem. Ko se hočem logirat na MSN se stvaer zakomplicira in izgleda nekako tako:
- kliknem v spodnji vrstici na ikonco MSN
- kliknem click here to sing in
- vpišem msn naslov in geslo
- dam OK
- piše singing in
- potem mi pa napiše naslednje: A new version of MSN for Macintosh is availabe. You must download the newer version in order to continue using a MSN. Wuld you like to do this now.
- pritisenem YES
- mi nekaj minut prenaša file dol ( file zgleda kot bel papir, zgoraj malo zapognjen na sredini pa je kot neka zadrga )
- ko 2x kliknem na file se mi spodaj pojavijo novi
( dol se mi zlowdata 2 faila -> Messenger.bin in Messenger.bin.cpzg. ) Ko klikenm na Messenger.bin se mi pod njim pojavi Messenger.2.bin in tako se stvar ponavlja ) mi lahko prosim kdo pomaga? Operacijski sistem pa imam Leopard!
Že v naprej se lepo zahvaljujem!
Urša
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 18.01.2009 14:37:13 |
|
Zivjo. http://www.microsoft.com/DOWNLOADS/details.aspx?familyid=E3F79AE4-7B7C-42AB-89C0-EC5F513C24F3&displaylang=en
Tuakj sem ti dal povezavo do .dmg datoteke. Ko bos dole prenesla dol se ti bo na namizju (ali pa v Finderju (tisti luskan obrazek)) naredil en navidezni disk (ponavadi je bele barve). Ce se ne bo samo dejsno ze odprlo potem 2x kliknes na tole. SLedi se samo drag&drop messengerja v Application mapo.
|
 |
Jabček
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 18.01.2009 14:48:34 |
|
Najlepša hvala  sem zrihtala
mau krize it iz windovsov na leoparda 
|
 |
Jabužiček helper
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 18.01.2009 15:13:50 |
|
Mogoce se bos lovila na zacetku, ampak bos hitro osvojila nacin maca. 
|
 |
Jabček
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 18.01.2009 15:56:03 |
|
Sej sm že zdej par stvari pogruntala  pa tut sodelouca mam na voljo da ga pokličem če se kej zatakne  zanima me še samo kje je tipka za printscreen pa kako lahko stvari kopiram ( npr da en napiše nekej tisto označim naprej se pa zatakne  )
Lep pozdrav,
Urša
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 18.01.2009 15:59:55 |
|
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 18.01.2009 16:02:03 |
|
@BarcaBaby: res je morda malo kriza, ker si navajena (only) Windows način. Apple vizija (način) pa je pač čim manj klikanja. To pomeni razni povleci&spusti ali pa uporaba priročnih (logičnih) bližnjic preko tipkovnice.
Kot alternativa Microsoft Messengerju za Mac pa še imaš Adium, ki nas ga večina tukaj uporablja. Edina njegova slabost je, da je prenos datotek počasen pa prav tako nima video in audio podpore.
P.S.: @stormlod, pa tebi nikjer ne piše s kje si  Nazadnje urejal/a lordjimy Ned 18. Jan 2009 16:03; skupaj popravljeno 1 krat
|
 |
Jabček
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 18.01.2009 16:02:44 |
|
Hehe te pa lejko idemo na bambus!  ge drugače živin v kranji s kranja samo san prekmurka pa večino časa san tuj v našon prelepem pomurji  ge iz prekmurja pa si tij? 
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: MS |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 18.01.2009 16:10:53 |
|
Evoga iz sobote 
|
 |
Jabček
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 18.01.2009 16:14:40 |
|
ee ge san bole proti meji  trnišče pa tou pa lendava 
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: LJ |
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 18.01.2009 16:15:03 |
|
BarcaBaby je napisal/a: | ...Zanima me še samo kje je tipka za printscreen pa kako lahko stvari kopiram ( npr da en napiše nekej tisto označim naprej se pa zatakne )
Lep pozdrav,
Urša |
printscreen= cmd + shift + 3 oz. 4 če hočeš le del ekrana, pri kombinaciji s štirico pa imaš še opcijo spacebar, kjer ti zajame sliko celotnega okna, menija, ... vse zajete slike se ti shranijo na namizje.
copy/paste= cmd + c oz v
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 18.01.2009 17:02:54 |
|
Tole z spacebar sem pod apple tips zadnjič ujel. Je super zadeva.
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Krško |
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 18.01.2009 20:48:53 Re: MSN |
|
BarcaBaby je napisal/a: | Lep pozdrav,
sem začetnica pri uporabi appla in sem za enkrat zadovoljna. Kupila sem ga včeraj, danes mi je sodelavec ki se spozna na apple malo razložil stvar... Ampak sedaj se je pojavil problem. Ko se hočem logirat na MSN se stvaer zakomplicira in izgleda nekako tako:
- dam OK
- piše singing in
- potem mi pa napiše naslednje: A new version of MSN for Macintosh is availabe. You must download the newer version in order to continue using a MSN. Wuld you like to do this now.
- pritisenem YES
- mi nekaj minut prenaša file dol ( file zgleda kot bel papir, zgoraj malo zapognjen na sredini pa je kot neka zadrga )
( dol se mi zlowdata 2 faila -> Messenger.bin in Messenger.bin.cpzg. ) Ko klikenm na Messenger.bin se mi pod njim pojavi Messenger.2.bin in tako se stvar ponavlja ) mi lahko prosim kdo pomaga? Operacijski sistem pa imam Leopard!
Urša |
V kolikor želiš en začetniški tutorial za Lepoard-a (video), mi piši na ZS. Ena izmed poant Maca je, da se čimmanj zafrkavaš s sistemom 
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 18.01.2009 21:31:17 |
|
Super zadevce za zajem ekrana ni kej (printscreen in ostalo)... sem ravno zaradi tega namestil Skitch-a...
|
 |
Jabček
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 18.01.2009 22:03:32 Re: MSN |
|
Shinobi70 je napisal/a: | BarcaBaby je napisal/a: | Lep pozdrav,
- dam OK
- piše singing in
- pritisenem YES
Urša |
V kolikor želiš en začetniški tutorial za Lepoard-a (video), mi piši na ZS. Ena izmed poant Maca je, da se čimmanj zafrkavaš s sistemom  |
hvala  sem že dobila od sodelavca 2 videa pa še iPriročnik dobim kmalu  drugače pa vseeno hvala!
Lp, urša**
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Celje |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 09.09.2009 09:10:49 |
|
Obstaja kaka aplikacija da bi uporabljal MSN messenger prijavo, hkrati pa bi bila možna :
video chat z efekti, kot je na primer Photo Booth..?
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 09.09.2009 09:14:00 |
|
Izgleda ka nas je prekmurcof doste :>
BarcaBaby je napisal/a: | Hehe te pa lejko idemo na bambus! |
Komout!
Ste za đabuka srejčanje? ;>
sorry za offtopic....
EDIT: komaj zdaj sem opazil datum orginalnega sporočila....
|
 |
Jablanator
Kraj: Lj |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 15.08.2010 14:52:32 |
|
Hej folk, nisem bla 100% sure kam nej dam moj vprašanje, zato mogoče med MSN....uporabljam Adium, rada pa bi združila svoje račune iz Twitterja, Skypa, hm, kar je pač možno. Trenutno uporabljam združena le dva: Gtalk in pa Yahoo.
Ok, drugi del vprašanja je pa vem, da zelo lahek, ampak ne pogruntam kaj morm nardit. Rada bi dodala uporabnike, ki imajo siolov račun. Jabber zadostuje?
Recimo: steve.jobs@siol.net :D
tenks za pomoč vnaprej!
papa
|
 |