Jabuk
Undercover 4
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.08.2010 07:57:25
Undercover 4
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
v zadnji številki macworlda Uk je recenzija programa Undercover 4 (evo še link: http://www.macworld.co.uk/macsoftware/reviews/index.cfm?reviewid=3232628&pn=2), kjer ga recenzent zelo priporoča. Cena je taka kot je, ne bi diskutiral.
osnovni pomislek seveda je, da tisti, ki ti sune računalnik, verjetno ne gre na net oziroma zadevo itak formatira, kar pomeni, da ti tudi ta sofver ne pomaga dost.

kakorkoli že, zanima me, če ima kdo izkušnje s tem programom oziroma kakšnim konkurenčnim.

hvala
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.08.2010 08:06:57
Če bi jaz komu ukradel računalnik, bi bilo prvo, kar bi naredil, odmontiral trdi disk in ga enostavno fizično uničil.

Sicer pa obstoječi disk lahko tako ali tako odmontiraš, vstaviš novega, starega pa lahko še vedno daš v kakšno zunanje ohišje, kjer lepo počasi pregleduješ podatke (potem pa formatiraš, prepišeš z ničlami).
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 04.08.2010 08:52:50
wildapple je napisal/a:
Če bi jaz komu ukradel računalnik, bi bilo prvo, kar bi naredil, odmontiral trdi disk in ga enostavno fizično uničil.

Sicer pa obstoječi disk lahko tako ali tako odmontiraš, vstaviš novega, starega pa lahko še vedno daš v kakšno zunanje ohišje, kjer lepo počasi pregleduješ podatke (potem pa formatiraš, prepišeš z ničlami).

taki komentarji so izredno ne-dobrodošli, ker v osnovni uničujejo zelo dobro idejo. zakaj? najprej je potrebno ločiti gospodarski kriminal od navadnih lopovov, ki so po večini đankiji. slednji se z zaščito ne ukvarjajo. prvo zaščito so premostili (da so sploh izvedli krajo), potem pa je potrebno vroče žemljice dat iz rok. vroča ukradena roba najde novega lastnika v roku nekaj ur. seveda vsak pri sebi ve kaj bi storil s ponudbo izredno poceni ukradenega maca a to je že druga zgodba, ki pa se dotika tistega "če bi jaz...".

skratka, ideja je dobra. omreženost je vsepovsod prisotna in možnost, da ti nekdo z ukradenim prenosnikom narajba na splet in se izda je vse večja. cena 35 funtov pa tudi ni neka blazna cena. sem pričakoval tri mestno številko.

vsak ukraden prenosnik se prej ali slej formatira o tem ni dvoma. če ga ne formatira nevešč novopečeni lastnik ga pa kdo drug, ki mu ga uredi po meri. vmesni čas je pomemben.

podobne programske opreme je že kar nekaj na trgu in jo pozdravljam. verjetno bi, če bi mi ukradli dragocen prenosnik, objokoval tudi tako možnost, ker nikoli ne bi mogel vedeti ali bi mi storitev koristila ali ne...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani