Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 23.11.2010 15:38:56 Problem s priklopom novega zunanjega diska |
|
Pozdrav,
Sem nov iMac user, več kot zadovoljen:)
Trenutno imam 3 zunanje WD harddrive po 500gb, ravnokar pa sem dodal še SeaGate 2T. Ko sem v disk utility nov disk formatiral (Windows NTSC nekaj:)) sem ga lahko začel uporabljati nato pa mi vsakič ko nanj prenesem podatke ali pa tudi ga ne uporabljam se mi po določenem času pojavi sporočilo, da nisem pravilno odklopil diska. Seveda je disk nonstop priklopljen in mi ga konstantno sam ven meče. Če pa sem naložil podatke nanj pa so vsi izgubljeni.
Sem probal druge usb porte, menjal usb kabel in se še vedno pojavlja enak problem.
Help please?
|
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 23.11.2010 15:54:11 |
|
na ntfs particijo osx po default-u ne zna pisat, torej imaš inštaliran macfuse + ntfs 3g oz. ekvivalenten 3rd party driver za to vrsto particiji. jaz sklepam da je problem v temu 3rd party driverju. probi na novo naložit driver.probej formatirat disk v windows okolju na želeno ntfs oz. fat particijo, če pa večino disk uporabljaš v osx okolju pa formatiraj disk v hfs+, boš imel manj težav.
|