Jabuk
Fusion drive ali SSD
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Modrej
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 13.09.2013 22:44:18
Fusion drive ali SSD
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
V kratkem bom nabavljal nov iMac in me zanima sledeče. Ali ima slučajno kdo iMac s fusion drive? Sam imam sedaj v iMac-u dodaten SSD na katerem je OS in izboljšave so vidne (v primerjavi z originalnim diskom). Zanime me ali je fusion drive primerljiv z ssd-jem? Kolikor sem gledal razne teste razlike niso očitne (vsaj ne pri vsakdanji uporabi računalnika, Kakšne so vaše izkušnje?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 13.09.2013 23:00:44
Re: Fusion drive ali SSD
"Odvisno kaj delaš". Če imaš denar, go for big SSD Very Happy
Pri fusion drive-u imaš samo to foro da je notri 128GB SSD in 1TB HDD, ki se vse skupaj pokaže kot en disk. Se pravi jih lahko ločiš in imaš tako kot sedaj, OS in aplikacije na SSD-ju, ostalo na trdem disku.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 14.09.2013 06:23:44
jaz imam 128gb fusion drive+1 tb HDD. Kaj naj rečem..dela kot hudič. Po applovih testih je približno 3,5x hitrejši od klasičnega HDD...če imaš ves disk iz SSD-ja, pa je hitrost nekako 4x večja od HDD. Torej ni taka veliak razlika....Vsekakor toplo priporočam

iMac Retina 5K, 27-inch, Late 2014, 16 gb ram, 3tb fusion drive
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 14.09.2013 06:33:55
In cena fusion frive je?

Stevie Jabuk

Kraj: Modrej
Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 14.09.2013 20:54:30
hvala za info "kocka". razlika pri konfiguraciji je očitna, če izbiraš med fusion in ssd-jem (kapaciteta tudi). če se ne motim, ni možno razdeliti fusion drive na dva particiji (ssd in hdd), ali pač?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Novo mesto
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 14.09.2013 21:04:58
ddd je napisal/a:
hvala za info "kocka". razlika pri konfiguraciji je očitna, če izbiraš med fusion in ssd-jem (kapaciteta tudi). če se ne motim, ni možno razdeliti fusion drive na dva particiji (ssd in hdd), ali pač?

http://www.macworld.com/article/2015664/how-to-split-up-a-fusion-drive.html
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 16.09.2013 14:21:49
Pozdrav, tudi sam sem se znasel v dilemi.... Pred nakupom imaca 27 i5 2.9Ghz; Izbiram med obicajnim 1Tb HDD ali fusion drive. Razlika v ceni cca. 260eur mi da misliti ali nebi raje sam upgradeal imaca na recimo 256Gb SSD kar je 2x vec ssd kot pri fusion drive in tudi pol ceneje. Vec Gb za mojo uporabo ne potrebujem, garancija vem da bi sla ampak na imac itak nebi vzel podaljsane. Je mogoce kdo doma ze izvedel kaj podobnega, kako je z servisi-cena? Hvala za odgovore.
Stevie Wozniak

Stevie Wozniak

Kraj: Ljubljana
Moški

Prispevek: #8   Objavljeno 16.09.2013 16:21:15
uzupanc je napisal/a:
Pozdrav, tudi sam sem se znasel v dilemi.... Pred nakupom imaca 27 i5 2.9Ghz; Izbiram med obicajnim 1Tb HDD ali fusion drive. Razlika v ceni cca. 260eur mi da misliti ali nebi raje sam upgradeal imaca na recimo 256Gb SSD kar je 2x vec ssd kot pri fusion drive in tudi pol ceneje. Vec Gb za mojo uporabo ne potrebujem, garancija vem da bi sla ampak na imac itak nebi vzel podaljsane. Je mogoce kdo doma ze izvedel kaj podobnega, kako je z servisi-cena? Hvala za odgovore.

to lahko izvedes samo je poznost da se ponesreči drugac pa poklic v kaksno trgovino(epl,istyle) in upras kok bi te stal tako na servisu

Jablanator

Kraj: Ajdovščina
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 16.09.2013 17:35:52
uzupanc je napisal/a:

http://youtu.be/F2O81sc1gEc
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 16.09.2013 18:31:27
Nadgradnja iMac 27" z SSD je zelo komplicirana, saj moraš odlepit stekleno ploščo, ki ni več na magnete, pogledaš lahko kako in kaj na ifixit drugače pa dobiš 128Gb PCI-e SSD ki ma dosti višjo hitrost ter 1 TB disk za podatke, lahko si jih potem tudi ločiš tako da nimaš več fusion driva.
Jaz bom definitvno vzel 27" z fusion drivom not bom naknadno zmontiral edino rame ker ma slote pri nosilcu in to je to.

lp bluub
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 17.09.2013 08:02:25
bluub je napisal/a:
Nadgradnja iMac 27" z SSD je zelo komplicirana, saj moraš odlepit stekleno ploščo, ki ni več na magnete, pogledaš lahko kako in kaj na ifixit drugače pa dobiš 128Gb PCI-e SSD ki ma dosti višjo hitrost ter 1 TB disk za podatke, lahko si jih potem tudi ločiš tako da nimaš več fusion driva.
Jaz bom definitvno vzel 27" z fusion drivom not bom naknadno zmontiral edino rame ker ma slote pri nosilcu in to je to.

lp bluub

hvala za odg. najverjetneje bo tud pri men padla ista odločitev, da bom šel z fusion drivom in potem diska ločil. imam že predračun;)
jah glede nasvetov v epl-ju in razpravljanju o opcija se je debata končala, ko mi niso znali povedat niti kakšne so osnovne specifikacije fusiondriva.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani