Crknil MacBook
|
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.02.2011 11:27:45 Crknil MacBook |
|
Živjo!
Danes ponoči mi je crknil MacBook Pro . Zadnji teden je bil nekam glasen in prevroč za maca, zdej pa se mi je naenkrat usul. Kar ugasnil se je in ne morem ga več prižgat. Nevem kaj točno je narobe, ampak ga nujno potrebujem in tudi vse datoteke, ki jih mam gor. Star je ene 4 leta, tako da garancije nimam več.
Mi lahko kdo prosim svetuje kam naj ga peljem na servis?!

|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.02.2011 12:03:43 |
|
- Proservis (FMC) na Letaliski v Ljubljani
- EPL, nekje na Trzaski
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.02.2011 12:17:24 Servisne poti - od enostavnejše k težji |
|
Če sredstva niso problem, potem je najbolje računalnik nesti k pooblaščenemu serviserju in se mu v celoti prepustiti.
Če nam tega znanje in skeptičnost ne dovolita, potem je potrebno napravo odpreti in odstraniti vse prašne obloge, ki najverjetneje onemogočajo prezračevanje. Kako odpreti napravo lahko najdeš na Youtube. Simptomatika, ki jo navajaš kaže na to, da je termični senzor prekinil napajanje zaradi pregrevanja.
Manj vejetno pa vseeno možno je, da je zaradi pregrevanja izdihnil in bo potebna manjava kakašnega dela, ki ga bo potebno kupiti v spletu. Do takrat pa izdelava image od diska in uporaba datotek na kakšni drugi bolj zdravi napravi.
Ni bogve kok dobr nasvet, ampak sam bi se tako lotil. (razen prvega odstavka) 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: blizu |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 07.02.2011 12:18:32 Re: Crknil MacBook |
|
marycherry je napisal/a: | Živjo!
Danes ponoči mi je crknil MacBook Pro . Zadnji teden je bil nekam glasen in prevroč za maca, zdej pa se mi je naenkrat usul. Kar ugasnil se je in ne morem ga več prižgat. Nevem kaj točno je narobe, ampak ga nujno potrebujem in tudi vse datoteke, ki jih mam gor. Star je ene 4 leta, tako da garancije nimam več.
 |
Če tudi značilnega chime zvoka ob štartu ni, je verjetno šla matična plošča
Meni so 14 dni nazaj to menjali v Proservisu (FMC). Vse ok, hitro narejeno in dobra cena. Priporočam!
lp
|
 |
Jabuk Staff
Kraj: Žalec |
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 07.02.2011 14:33:56 Re: Crknil MacBook |
|
muse je napisal/a: | marycherry je napisal/a: | Živjo!
 |
Meni so 14 dni nazaj to menjali v Proservisu (FMC). Vse ok, hitro narejeno in dobra cena. Priporočam!
lp |
To si pa zgleda nekam v drugi Pro servis odpeljal, ker namreč jaz ne poznam primera, da nebi vsaj 14 dni čaral s kompom v servisu (tri dni potrebujejo, da sploh pogledajo kaj z njim je), kar se pa tiče cene ter če ti je šla matična pa pozabi da boš prišel preko Pro servisa ugodno skoz.
Muse, ti pa prvo pa povej če spusti MBP kakšen zvok sploh, ali je samo tema??
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 07.02.2011 19:33:21 |
|
Zanimivo, da so tudi meni na FMC (slučaj, ker ponavadi hodim na EPL) zrihtali hitro. Še kave niesm spil, ko je bilo končano.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 09.02.2011 20:40:34 Re: Crknil MacBook |
|
darklord je napisal/a: | muse je napisal/a: | marycherry je napisal/a: | Živjo!
 |
lp |
To si pa zgleda nekam v drugi Pro servis odpeljal, ker namreč jaz ne poznam primera, da nebi vsaj 14 dni čaral s kompom v servisu (tri dni potrebujejo, da sploh pogledajo kaj z njim je), kar se pa tiče cene ter če ti je šla matična pa pozabi da boš prišel preko Pro servisa ugodno skoz.
Muse, ti pa prvo pa povej če spusti MBP kakšen zvok sploh, ali je samo tema?? |
Jaz sem povedal svoje izkušnje, ki so takšne, kot so. Matična menjana v le nekaj dneh in cena najnižja med ostalimi ponudbami. Ne vem, sem pa poklical, jasno in profesionalno pristopil, dobil tudi tak feedback ... mogoče je to
Ko sem ga peljal tja, sem dubu v 30 minutah mail kaj je narobe in ponudbo.
Mogoče si imel smolo s 14 dnevi.
Kot sem rekel, je moj MBP že popravljen. Sicer pa ni spustil začetnega chime zvoka, medtem ko se je slišalo disk, cd enoto in ventilatorje. Le tema je bla in nič se ni dogajalo.
lp
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 09.02.2011 21:13:59 |
|
koliko pa je bila menjava matične, če ni skrivnost?
ker original je menda okoli 900€... 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 09.02.2011 23:00:29 |
|
kenz76 je napisal/a: | koliko pa je bila menjava matične, če ni skrivnost?
ker original je menda okoli 900€...  |
Matična + delo je prišlo 479,00 eur + ddv. Je pa MBP 17" early 2008.
lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 10.02.2011 06:55:11 |
|
@muse:
Ce ti je crknila graficna kartica, bi ti morali -AFAIK- zamenjati maticno plosco brezplacno, ker je slo za serijsko napako.
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 10.02.2011 23:32:42 |
|
zee je napisal/a: | @muse:
Ce ti je crknila graficna kartica, bi ti morali -AFAIK- zamenjati maticno plosco brezplacno, ker je slo za serijsko napako. |
Sej ni, žal. Je bil cel logic board. Drugač vem za tisto z grafičnimi ja.
Vglavnem, zdej je book zrihtan in sem zadovoln. Lahko delam, to je najbolj pomembno.
lp,
m
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 19.02.2011 10:56:21 |
|
Hm, 580€ pa res nevem ce bi dal za popravilo!
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 19.02.2011 11:42:12 |
|
agerg je napisal/a: | Hm, 580€ pa res nevem ce bi dal za popravilo! |
Se strinjam, odvisno katera mašina je. Če je bil nov 3.200, potem se mi vsekakor splača.
Vsak mora sam precenit.
|
 |
Stevie Wozniak
|
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 19.02.2011 12:04:56 |
|
Ja popravila teh zadev so preklemano draga bo verjetno potrebno po koncu garancija it na zavarovalnico in vse skupaj zavarovat, ni druge.
LP
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 19.02.2011 13:13:23 |
|
Poudariti je treba, da so maticne plosce za prenosnike zelo drage pri vseh znamkah.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 19.02.2011 15:11:09 |
|
zee je napisal/a: | Poudariti je treba, da so maticne plosce za prenosnike zelo drage pri vseh znamkah. |
tudi to je res, in ravno iz tega razloga se v primeru okvare matične plošče ali npr. okvare LCD ekrana v 80% ljudje ne odločijo za popravilo ampak kar za nakup nove naprave.
Seveda od teh 80% ljudi je 95% takih ki ne kupijo iste znamke naprave. Pa čeprav so lahko za okvaro v veliki meri sami krivi.
|
 |