Jabuk
Pojdi na stran 1, 2  Naslednja
Mac Mini, stari ali novi + nasvet
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.07.2010 13:37:42
Mac Mini, stari ali novi + nasvet
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

konec poletja imam namen kupiti Mac Mini za sestro. Uporabljala ga bo naslednja 4 leta za šolo + splet + multimedija.

Vem, da bi ji lahko kupil PC ampak res nočem, da trpi kot sem jaz vsa ta leta ob winsih.

Imam pa nekaj vprašanj:

1. Kateri model, prejšnji ali novi? Prejšnji bo najbrž še cenejši, novi pa je prekleto drag (lahko ga dobim iz tujine).

2. Po koliko letih ponavadi Mac Mini zastara? Se pravi, da ne moreš več naložiti aktualnega OS-a in updejtat ostalih appsov?

3. Glede na to, da Mac Mini izgleda lepo, ne bi zraven kupil kakšnega grdega ekrana. Ima kdo kakšne predloge, kateri ekrani lepo pašejo k Apple izdelkom? (Cinema display je predrag, potem raje kupim iMac)

4. Je mogoče bolj smiselno kupiti najcenejšega iz serije iMac namesto Mac Mini, glede na to, da ga bo uporabljala dlje časa?

Hvala za odgovore in pomoč Wink
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 04.07.2010 13:48:58
Glede na cene bi jaz skorajda raje vzel iMac-a. Glede nadgradnje OSa, računaj tam okvirno 3 leta.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.07.2010 20:51:52
Realno gre še do pet do 8 let jst imam še enega ibooka, na katerem laufam leoparda fino je pa letnik 2001 pa si izračunaj.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 04.07.2010 21:09:21
Uff, dobr si Smile Sam nameravam svoj MBP posodobit čez tri leta, tale Mini bo pa najbrž dlje časa stal. Najverjetneje bom kupil tanovi model iz ZDA in kasneje po potrebi nadgradil RAM, če bo treba. Pri njih je zadeva bistveno cenejša in ker imam možnost, da mi ga nekdo dostavi sem, najbrž ne bo težav. Prišparam pa toliko, da je potem še za ekran. iMac je pa že iz igre, razen, če bo v tistem momentu kakšen dober rabljen do 1000 EUR (21,5 zaslon)

Sem po forumu prebrskal in imajo Minije vsi kot neko sekundarno napravo, ki se dobro odnese. Za takšne minimalne zahteve bi torej zadeva morala teči brez problemov tam do 5 let, tudi če bo gor neravnonajnovejši OS.

Miško in tipkovnico bom kupil od Apple-a, bolj me matra zaslon.

Kateri je kakšen lep in zmogljiv zaslon, ki paše zraven Maca, da še lepo zgleda in ne pokvari vsega sijaja Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Moški

Prispevek: #5   Objavljeno 04.07.2010 21:24:54
Apple LED Cinema Display, seveda. Laughing

http://www.apple.com/displays/
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 04.07.2010 21:47:45
Ogo je napisal/a:
Apple LED Cinema Display, seveda. Laughing

http://www.apple.com/displays/

Čeprav je lep, ni nikoli, pod nobenim pogojem, vreden toliko denarja Smile Alternative? Navaden črn lcd z glossy zaslonom izgleda dobro poleg Minija ali Macbook Proja?
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 04.07.2010 21:50:14
en samsunga uzameš z full hd zaslonom dvb tunerjom da bo lahka gledala filme in si zmagu
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 05.07.2010 08:23:29
No, neki malga bo prispevala še teta, tko da bo tamala dobila iMaca. I'm jealous Smile

21,5 model, 27ke skor sigurno ne rabi Smile Grem do Apple trgovine enkrat ta ted in se dogovorim za kšne popuste (vsaj upam).
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #9   Objavljeno 05.07.2010 08:48:25
Hmm, kdaj zastara Mac?
Imam prijatelja v Hamburgu, ki še vedno "fura lučko" Very Happy

Moj iMac pa ima tudi že zgodovino (takoj po belih) ... moja mati ima belega 20'' iMaca.

Ne vem, če je to odločujoče ... za šolo, splet, ipd. je Mini super + nek monitor.
iMac je že skoraj pretiravanje, čeprav dobiš vse v enem.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 05.07.2010 09:14:26
Hja, Mini bi bil res ok, ampak če pogledam cene novi Mini+ ekran + miška + tipkovnica = 1200 EUR (cca). Za ta denar dobim osnovnega iMaca, ki je za povrh še lep za pogledat Smile

Me pa res razveseli dejstvo, da Apple izdelki nikoli ne postanejo neuporabni. PC, ki bi imel toliko let, ki jih omenjaš, bi bil primeren samo še za... no, si ne predstavljam Smile

Letim brskat po iMac temah Smile
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #11   Objavljeno 05.07.2010 09:52:31
Maca moraš v letu ali dveh prodat in kupit novega.
Tako imaš vedno mašino, ki je sposobna poganjat najnovejši sistem.

Pri PCju za 2 leti staro mašino ne dobiš nič. Moraš vsakič kupit novo mašino, ki pa je precej cenejša od maca.

Če potegneš črto, si finančno na istem ... pol je pa od tebe odvisno, kaj imaš raje - PCja ali Maca.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #12   Objavljeno 05.07.2010 10:01:17
macata je napisal/a:

Pri PCju za 2 leti staro mašino ne dobiš nič. Moraš vsakič kupit novo mašino, ki pa je precej cenejša od maca.

Če potegneš črto, si finančno na istem ... pol je pa od tebe odvisno, kaj imaš raje - PCja ali Maca.

Odgovor vemo Smile Sam glede na to, da bo sestra uporabljala iMaca za šolo, ne za neke zahtevne zadeve, mislm, da ne bo treba na 2 leti upgrejdat. Razmišljam pa v tej smeri glede svojega MBP-ja, ki bo kmalu imel eno leto. Ampak ker je še vedno mašina, da se mu klanjaš, še nekaj časa ne bo skrbi. Po treh letih bom kupil novega, tega pa najbrž ne bom prodajal.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #13   Objavljeno 05.07.2010 10:21:42
Jaz uporabljam svojega MBP že od 2006 in ga še ne mislim menjat vsaj dve leti, saj je hitrost še vedno zadovoljiva. Prav tako imamo doma v uporabi še iBook G4 (2005) katerega pa bo slej kot prej zamenjal MB.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #14   Objavljeno 05.07.2010 10:22:42
Na 2 leti menjavat Laughing Prosim ne bit smešni! Vkolikor ne pride do fizične okvare nimaš kaj za smrkljo menjavat Maca, sploh pa ne za brkanje po spletu, office in filme. Moj brat uporablja skoraj 4 leta star prenosnik (PC) za montažo muzke pa se nič ne pritožuje. Dokler ne bo Mac ključen člen pri služenju denarja je kaj več kot najosnovnejši model metanje denarja skoz okno.

Novi mini je enak kot star s to razliko da ne moreš preprosto zamenjat niti napajalnika, imaš za isto ceno 1x manj RAM-a in švohej in na enaki arhitekturi osnovan CPE! Ima HDMI ki pa ga mala ne rabi. Kje je potem tu prednost zanjo?

Kupi nov starejši model (2009) z 2,53Ghz in 4GB RAM-a. Sedaj bi ga moral dobiti kar poceni. Dokupi kvaliteten 20 ali 22" LCD DELL ali IBM in je to to. Prideš skoz pod 1000 Eur. Za razliko pa dokupi garancijo.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #15   Objavljeno 05.07.2010 10:34:34
macata je napisal/a:

Edino kar lahko rečem ... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy ... večje bedarije pa še ne (pa že kar nekaj dekad teptam to rujno zemljico)!
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: PREKMURJELAND
Ni navedeno

Prispevek: #16   Objavljeno 05.07.2010 10:43:55
hm... potem moj imac iz leta 2005 bi že moral zdavnaj v smeti it? čeprav brez težave dela snow leopard , logic 8 ter vse adobe-jevi paketi ? Wink
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #17   Objavljeno 05.07.2010 10:47:54
macata je napisal/a:

mislm da je trajal 3 leta med izidom leoparda (10.5) in snowleoparda (10.6), tko da je tale tvoja računica mal smešna.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 05.07.2010 10:51:24
hhsk je napisal/a:
macata je napisal/a:

mislm da je trajal 3 leta med izidom leoparda (10.5) in snowleoparda (10.6), tko da je tale tvoja računica mal smešna.

Pa še vedno sem brez težav nadgradil svoj iMac ... in dela kot urica!
Jabuk Jedi Master

Jabuk Jedi Master

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #19   Objavljeno 05.07.2010 10:53:23
Sam sem kupil svojega iMaca 24" novembra ali decembra 2007... takrat je bil namescen se Tiger... prilozen pa je bil DVD z Leopardom ... ki sem ga takoj namestil... Ko je prisel Snow Leopard, sem kupil Family Pack in ga namestil tudi na tega iMaca, ki se vedno deluje brez vsakrsnega problema ... Niti enkrat ni bil medtem na novo formatiran... vedno je bila narejena le nadgradnja... In se nic ne razmisljam, da bi nabavil novega... Smile

Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #20   Objavljeno 05.07.2010 11:37:55
Hvala za nasvete, dejstvo je, da Maci niso nikoli za v smeti Smile Vedno ga lahko za nekaj ponucaš.

iMac ji bo služil najbrž še dober del faksa, ne le med srednjo šolo, do takrat si bo pa že novega kupila, če ne bodo malega dela ukinili Smile Mislim, da bo v vsakem primeru vesela darila, ker je skromna in pričakuje čokolado, pa še to najbrž ne Smile

Skratka hvala za nasvete, vseeno bom nabavil iMac, ker se za tisto razliko 100-200 EUR pomojem kar splača. Dobiš zraven še tanovo miško in tipkovnico, oboje wireless + zvočnikov ni treba posebej kupovat.

Čakam na kakšno ugodno ponudbo, drugače pa kar v Jabuk Store pa kupim, menda so povsod na zalogi, olajšal se bom pa za kakšnih 1050 EUR, če štejem študentski popust. Prekleto, kako uživam v nakupu Apple izdelkov Smile To me bo pokopalo Razz
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani