Jabuk
M$ Excel in sprotno preračunavanje celic!?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.06.2010 09:46:51
M$ Excel in sprotno preračunavanje celic!?
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni,

Na WXP ( Embarassed ) sem moral v M$ Excel-u 2007 narediti neko enostavno tabelo ... imaš ceno, zraven vpišeš količino in ti preračuna znesek in na vrhu v glavi ti računa total ... vse OK, do pred 5 min ... sedaj, ko vpišem količino se znesek ne izračuna, temveč mi na spodnjem robu Excel-a pokaže gumb Izračunaj in ko kliknem nanj se vse preračuna!?
Nič nisem delal ... le odprl tabelo in zadeva ne preračunava avtomatsko ... kaj lahko kje nastavim?

Aja format je .xslx

Hvala za pomoč,
M
Jablanator

Jablanator

Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #2   Objavljeno 19.06.2010 11:33:33
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Gor v menijih (mislim, da na Podatki druga ikona od desne) imaš možnost nastavljanja avtomatskega ali ročnega preračunavanja. Pa s F9 ti preračuna, če imaš vklopljeno ročno računanje.
Če si vmes odpiral kakšne datoteke z ročnim računanjem, potem imaš lahko tudi v tej zdaj ročno.
Se mi je pa že dogajalo (v zelo obsežnih datotekah z ogromno formulami), da mi nekaterih celic enostavno ni preračunaval, čeprav sem imel vklopljeno avtomatsko računanje. V takem primeru si pa naj... Če rabiš 100% pravilne podatke, lahko samo začneš znova. Jaz Excelu potem ne zaupam več.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani