OSX Snow Leopard Server ... naredil kapitalno neumnost! | |||
Na Mac Mini sem inšaliral SL Server ... ker človeška neumnost nima meja sem pri možnosti kjer se označi oz. dodeli mape, ki naj bodo vidne ... dodal mapo Applications. OK, mapa in vsebina je bila vidna, vendar sem to mapo potem "odznačil", saj je brez veze. Potem se je pojavil rezultat na kapitalno neumnost ... ko želim pognat aplikacijo iz docka mi nanjo "napopa" le vprašaj. Edino Finder lahko poženem. Mislil sem si, da so mogoče le linki z*****i a aplikacij ne morem pognati niti iz Finderja, saj ko kliknem na Applications kaže kot, da ni nič noter! Prosim, za kakšen nasvet ali pomoč ... če se da, brez ponovne namestitve sistema, Matej |
|||
![]() |
|||
Poglej kakšne so pravice na tem folderju. system in admin imata Read&Write, everyone pa Read only ---- Če nisi najbolj vešč s pravicami: http://support.apple.com/kb/HT2963 kjer med drugim piše: Application installers, Applications folder A third-party application installer incorrectly sets permissions on the files it installs, or even the entire Applications folder. Symptoms of the Application folder's permissions being set incorrectly include applications appearing in the dock as question marks, and/or not being able to connect to the Internet. It is also possible that software installed while logged in as one user will be inaccessible when logged in as another. To avoid this, make sure you are logged in with your normal user account when installing software that you wish to use with that account. |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |