Jabuk
Mac Pro in 6gb/s SATA
Jabi

Jabi

Kraj: Maribor
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 18.06.2010 14:06:09
Mac Pro in 6gb/s SATA
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Hello.

Včeraj sem kupil 2 nova diska za svoj Mac Pro:

WD Caviar Black
Desktop Hard Drives
1 TB, SATA 6 Gb/s, 64 MB Cache, 7200 RPM

Oba normalno formatiral MAC OS Extended Journaled in potem na enega naložil sistem. Ko se je Snow Leopard naložil, sem mu dal opcijo "transfer infromation from another mac" oz v mojem primeru iz prejšnjega diska, ki je še vedno v kišti. Ko je vse to naredil, se komp normalno postavi, ampak je extremno počasen. Naredim software update, ista zgodba. Govorim o počasi kot, kliknem mail, safari in to odpira 20 sec... potem malo zmrzne in spet nekaj malega naredi... katastrofa v glavnem. Disk sem tudi manualno probal omejit na 3gb/s prenos in mu nataknil jumper, ampak kolk vem to Mac itak sam zazna, ampak komp je še vedno enako počasen in neodziven.

Zdaj sem bootal spet iz starega Macintosh HDja in še 1x formatiral disk in bom probal sistem na drugega naložit, če je sliučajno disk kriv. Bi lahko bil problem pri prenosu datotek iz enega na drug Macintosh HD?

Kakšna ideja?

p.s.: malo sem čekiral in videl, da se da kupit ene nove kartice ki podpirajo 6gb/s SATA... več kdo kaj več o tem?

Hvala za pomoč.

Lp,

Vale
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 18.06.2010 14:36:21
Predlagam, da na sveže namestiš Mac OS X, ter potem ročno prekopiraš vsebine v nov Home direktorij, ali pa lokacijo Home direktorija nastaviš na željeno lokacijo, če imaš pač na drugi particiji oziroma disku.

LP
-J
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Nova Gorica
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 18.06.2010 15:10:32
Kot je že gor kolega omenil - naredi popolnoma novo instalacijo in potem testiraj. Jaz sem imel na mojem MacProju po 10.6.3 updatu tudi nekaj težav, z 10.6.4 so se zmanjšale. Diske imam podobne Cariar Black 640 4 kose v 2x mirror.
No pri meni so bile težave izgleda vezane na DNS strežnik - imel sem določen pač naš lokalni strežnik (pa ima SL izgleda velike težave z to komunikacijo).

LP
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani