Aplikacija da se iPhone ne polne
|
Jablanator
Kraj: Slovenija |
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.03.2010 12:25:56 Aplikacija da se iPhone ne polne |
|
Torej iščem aplikacijo, lahko je iz Cydie ali App Storea, ki bi poskrbela za to, da se iPhone ne bi polnil, ko je priključen na računalnik. Torej da bi le prenesel fotografije na računalnik ter da bi prenesel kupljene aplikacije iz iPhona na Mac in obratno, brez polnjenja.
To me zanima, ker vem, da za baterijo ni dobro, če se jo polne prevečkrat oz. ko še ni prazna. iPodu Mini sem jo na tak način že ''uničil,'' sicer sem jo potem zamenjal, vendar kaj takega na iPhonu ni možno, vsaj kolikr jaz vem.
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.03.2010 14:01:44 |
|
Če bi bilo to res tako zelo slabo za baterijo, kot omenjaš, bi bila taka funkcija že vgrajena v firmware.
Li-ion baterije NIMAJO spominskega efekta... torej jih lahko polniš po mili volji...
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: apple |
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.03.2010 14:58:53 |
|
mikrohard je napisal/a: | Če bi bilo to res tako zelo slabo za baterijo, kot omenjaš, bi bila taka funkcija že vgrajena v firmware.
Li-ion baterije NIMAJO spominskega efekta... torej jih lahko polniš po mili volji... |
To nikakor ni res kar trdiš, spominskega efekta že res da nima, ima pa zgornjo mejo ciklov, nekje pri 100 ciklih Li-XX, dobi svojo največjo kapaciteto, potem pa začne počasi upadati...itd..itd..o tem so napisane cele študije!
lp
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 07.03.2010 15:04:33 |
|
Sedaj pa definiraj polnilni cikel...
A je to vsakič ko baterija doseže polno kapaciteto?
A je to vsakič ko se napilni za 100% (pa naj bo to 1x po 100% ali pa 20x po 5%).
A je to vsakič, ko ga priklopiš na polnilca (pa naj bo to samo za 5 sekund).
Ni vse tako enostavno...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 07.03.2010 15:17:09 |
|
mikrohard je napisal/a: | Sedaj pa definiraj polnilni cikel...
A je to vsakič ko baterija doseže polno kapaciteto?
A je to vsakič ko se napilni za 100% (pa naj bo to 1x po 100% ali pa 20x po 5%).
A je to vsakič, ko ga priklopiš na polnilca (pa naj bo to samo za 5 sekund).
Ni vse tako enostavno... |
Ti si trdil da je enostavno ne jaz.... 
|
 |
iPhone Developer
|
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 07.03.2010 15:54:14 |
|
Jaz sem trdil, da jo lahko enostavno polniš in ne boš naredil nič narobe... ker če jo boš 20x dofilal po 5%, ali pa 1x za 100%, bo na koncu še vedno samo 1 polnilni cikel za baterijo. To je pač moje mnenje...
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 07.03.2010 16:55:01 |
|
mikrohard je napisal/a: | Jaz sem trdil, da jo lahko enostavno polniš in ne boš naredil nič narobe... ker če jo boš 20x dofilal po 5%, ali pa 1x za 100%, bo na koncu še vedno samo 1 polnilni cikel za baterijo. To je pač moje mnenje... |
+1
Kakorkoli polniš - vedno boš imel nakoncu isto ciklov 
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 07.03.2010 18:55:02 |
|
mikrohard je napisal/a: | Jaz sem trdil, da jo lahko enostavno polniš in ne boš naredil nič narobe... ker če jo boš 20x dofilal po 5%, ali pa 1x za 100%, bo na koncu še vedno samo 1 polnilni cikel za baterijo. To je pač moje mnenje... |
Glej teorija je eno, praksa pa drugo, ukvarjem se veliko z modelarstvom, kjer imamo podobno tehnologijo LI-XX, tudi -ion; in tukaj se še kako opazi, to dofiljavanje, po pol leta...pa tudi ni do konca nafilano  ; tko da... 
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 09.03.2010 18:50:57 |
|
thaking je napisal/a: | mikrohard je napisal/a: | Jaz sem trdil, da jo lahko enostavno polniš in ne boš naredil nič narobe... ker če jo boš 20x dofilal po 5%, ali pa 1x za 100%, bo na koncu še vedno samo 1 polnilni cikel za baterijo. To je pač moje mnenje... |
Glej teorija je eno, praksa pa drugo, ukvarjem se veliko z modelarstvom, kjer imamo podobno tehnologijo LI-XX, tudi -ion; in tukaj se še kako opazi, to dofiljavanje, po pol leta...pa tudi ni do konca nafilano ; tko da...  |
Moj (ženin) 2G bo ravno čez nekaj dni star 2 leti, pa baterija brez problemov zdrži toliko kot na začetku ( do 4 dni)
lp
ko sem ga sam uporabljal cca 1 leto se je znal filati tudi vsak dan 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 14.03.2010 12:50:40 |
|
thaking je napisal/a: | mikrohard je napisal/a: | Jaz sem trdil, da jo lahko enostavno polniš in ne boš naredil nič narobe... ker če jo boš 20x dofilal po 5%, ali pa 1x za 100%, bo na koncu še vedno samo 1 polnilni cikel za baterijo. To je pač moje mnenje... |
Glej teorija je eno, praksa pa drugo, ukvarjem se veliko z modelarstvom, kjer imamo podobno tehnologijo LI-XX, tudi -ion; in tukaj se še kako opazi, to dofiljavanje, po pol leta...pa tudi ni do konca nafilano ; tko da...  |
Trosi? neumnosti!! Doma imam cca30 raznih lipo paketov baterij od 2S do 6S2P, zamenjal sem jih ?e ne?teto. Mene nih?e, razen kak?na znanstvena ?tudija, ki temelji na resnem raziskovanju, ne prepri?a da LiXX akkujem dopolnjenje ?kodi.
Dopolnjenja se ne more tretirati kot polni cikel.
Se strinjam z Mikrohardom in Blasterjem...
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 19.03.2010 16:28:59 Re: Aplikacija da se iPhone ne polne |
|
iDavid je napisal/a: | Torej iščem aplikacijo, lahko je iz Cydie ali App Storea, ki bi poskrbela za to, da se iPhone ne bi polnil, ko je priključen na računalnik. Torej da bi le prenesel fotografije na računalnik ter da bi prenesel kupljene aplikacije iz iPhona na Mac in obratno, brez polnjenja.
To me zanima, ker vem, da za baterijo ni dobro, če se jo polne prevečkrat oz. ko še ni prazna. iPodu Mini sem jo na tak način že ''uničil,'' sicer sem jo potem zamenjal, vendar kaj takega na iPhonu ni možno, vsaj kolikr jaz vem. |
Če imaš doma kak usb hub odklopi napajanje hub-a (če ga ta seveda ima), in priklopi telefon na hub... Na iPhone-u se prikaže sledeče:

|
 |
Jabi
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 30.03.2010 12:58:29 |
|
Denimo da je skodljivost izpraznitve baterije za poljuben deltaX (recimo 0.1 ali karkoli) neodvisna od polnosti baterije X (med 0 in 1). Denimo tudi, da uporaba telefona ob polni bateriji (X=1) in napajanju bateriji nic ne skoduje (ker tedaj tok najbrz ne tece skoznjo). Ce to drzi, je ob uporabi telefona bolje obenem tudi napajati, kajti tako bomo morda lahko vec casa uporabljali telefon ob polni bateriji in napajanju, torej na nacin, ki bateriji ne skoduje.
|
 |