Jabuk
Macbook pro in Windows 7
Jabi

Jabi

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 03.04.2010 09:44:13
Macbook pro in Windows 7
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

Sem nova na tem forumu in imam manjso tezavo, zato se zelim posvetovati z vami.

Skratka pred dvema letoma sem dobila Macbooka. Dokaj dobro sem se naucila delati v Mac OS, vendar mi ne odgovarjaja Office za Maca. Ogromno delam v Excelu in mi razlicica za maca res ni in ni vsec.
Prav tako uporabljam program za risanje bark in program za spremljanje letal, ki pa v tem okolju ne delujeta.
Zato sem stvar resila z Vmware fusion. Pa ni tako kul ... (saj vsi veste prednosti in slabosti tega)

Prejsnji viken so mi vdrli v avto in ukradli prenosnik. Nujno potrebujem novega in z Applom sem zelo zelo zadovoljna. Racunalnik je preprost, super deluje, baterija ni za prehvalit...
Vendar pa me opracijski sistem ne preprica. (to se vam najbrz zdi bogoskrunsko... Wink)
Sedaj kolebam med navadnim prenosnikom z Winsi, ter Macbook Pro.
Imate kaksne izkusnje z windowsi na Macu? Ali se to sploh solaca narest? In kaj mi vi predlagate!

Hvala vsem in en lep pozdrav ter veliko prihov Wink

A
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 03.04.2010 09:54:01
Mac OS + Boot Camp z Windows 7 gor. Ob zagonu pa te praša kaj želiš zagnati.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 03.04.2010 09:57:45
Če ti OS ni všeč je brez zveze kupit Applove računalnik.

Dobiš zelo solidne mašine od konkurence, recimo novi Sony Vaioti so oblikovno zelo všečni, pa tudi imajo že npr. Core i3 ali hitrejše procesorje.

Poglej še Asus, Lenovoje itn. Tudi Medion (prodaja se v Hoferjevih trgovinah) ni slab.

Skratka, Mac se kupi v prvi vrsti zaradi MacOS X oper. sistema. Seveda lahko na njem poganjaš druge sisteme, ampak kaj je potem smisel dati toliko denarja za računalnik?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 03.04.2010 10:33:13
Če misliš primarno uporabljat windows 7 potem je MacBook Pro brezveze jemat. Boljše potem kaki Lenovo ThinkPad ali pa Sony Vaio. Toshiba oblikovno ravno nima nekih lepih modelov HP pa kakor komu. Določene ProBook serije (višnjevo rdeč) mi je všeč (ima kolega in mu tudi dobro deluje z windows 7).

Je pa tudi res, da napram tvojemu staremu MacBooku bi sedajšnjii modeli MacBook Pro delovali z VMware precej precej boljše. Sam sem poganjal na MacBook Pro 2,5 GHz s 4GB 667 rama windows 7 pro x68 preko VMWare Fusion 3 s Visual Studio 2008, ko je bilo nujno in se je dalo preživeti. Za Office 2007 pa je delovalo super tako, da nisem imel potreb po Boot Campu.

Vse je seveda odvisno od denarja, ki ga boš vložila v prenosnik. Glede na to, da ti sam OS X ni preveč všeč bi vseeno raje na tvojem mestu gledal v smer Sony Vaio ali pa robustnega ThinkPada T500 npr.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani