Kompatibilnost Adobe CS3 vs. CS4 in verziji Mac vs. PC | |||
Zanima me, kako so kaj kompatibilni programi Adobe Photoshop med seboj in sicer verziji CS3 Design premium med Mac in PC izdajo, ter verzija CS4 Design Premium med Mac in PC. Prav tako me zanima kompatibilnost med CS3 in CS4 za obe kombinaciji, se pravi Mac - Mac, PC - PC, Mac - PC, PC - Mac... Zanima me, npr. da naredim nekaj v CS3 verziji za Maca, in hočem delo nadaljevati na CS3 na PCju ali bo stvar delovala... in obratno... Ter če nadgradim recimo na Macu na CS4, mi bo v službi sploh odprlo na CS3 na PCju? Ravno tako me zanima kako je z "uvozom" fontov... ker se je z leti nabralo kar nekaj fontov za CS3 za PCja, me zanima ali lahko iste uvozim na Mac izdajo ali moram najti nove... Malo sem zakompliciral, ampak upam da se komu svita kaj me zanima. Prosim če mi lahko odgovori nekdo iz prve roke ker nebi rad vložil cel kup denarja v nov program, ki mi potem nebi služil 100%... Hvala! |
|||
![]() |
|||
Format datoteke je isti za oba OS-a. |
|||
![]() |
|||
Glede fontov pa je tak: OpenType deluje BP na obeh platformah, če pa uporabljaš kakšne Type 1 Postscript fonte, pa rabiš konverter (pretvornik) pisav. Npr. TransType, Assy CrossFont ipd. |
|||
![]() |
|||
Če bom še kaj potreboval pa napišem;) Hvala še enkrat;) |
|||
![]() |
![]() |
![]() |
![]() ![]() ![]() |