Jabuk
Mac Pro in boot loader (Linux, OS X server)
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.03.2010 15:20:02
Mac Pro in boot loader (Linux, OS X server)
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Zanima me, če ima kdo izkušnje z boot loader-jem za Mac Pro. Nameravam kupiti Mac Pro za server na katerem bi imel Linux in OS X (Snow Leopard ali Snow Leopard Sever).

Ali je mogoče, da bi ob zagonu Mac Pro imel izbero kateri OS bo naložilo? Kateri boot loader mi priporočate?

Rad bi tudi slišal vaše mnenje glede Linux-a ali OS X na Mac Pro, katerega bi raje priporočali, da bi ga uporabljal? Imam namreč namen uporabljati Mac Pro kot server na katerem bi laufala spletna stran in SQL.

Hvala za odgovore.

Lp
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 15.03.2010 15:27:36
Kje mi priporočate nakup Mac Pro (v Sloveniji ali v tujini in v kateri trgovini) ter katero konfiguracijo.
Je morda konfiguracija Mac Pro 8-Core (2.26GHz, NVIDIA GeForce GT 120) primerna ali priporočate morda katero drugo konfiguracijo in kaj bi s tem pridobil?
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: LJ
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 15.03.2010 21:37:20
Nočem te podcenjevati, a pomoje je mac pro precej več, kot rabiš za web server in sql. ( edino če hočeš imeti obremenitev serverja pod 1% )

Glede linux vs OSX:
Provider, s katerim delam se je leta zaklinjal na linux. Lani je po sili razmer postavil en osx server, letos pa že na veliko razlaga, da bodo vsi novi stverji pri njem izključno OSX.

-----
Si že razmišljal o serverju na Miniju: http://www.apple.com/macmini/server/
Meni se zdi za 1000USD zelo dobra varianta, še posebej, ker dobiš že OSX server v ceni.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Drevo na vzhodu
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 16.03.2010 09:54:43
Pa še poraba je majhna!
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani