Nakup iPhonea
|
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 07.03.2010 18:39:18 Nakup iPhonea |
|
torej razmišljam o nakupu novega mobilnika ker mi nokia 5800 vsak dan požre več živcev in glede na to, da mi je že akr nekaj časa umrl iPod classic, ki ga zelo pogrešam, se mi je zdel iPhone odlična ideja.
Prosil bi vas za par argumentov zakaj iPhone in zakaj ne ter na kaj je treba paziti pri nakupu (garancija, odklenjenost ipd.) ter kako je z update, apliakcijami in v čem je keč jailbraikanja?
skratka o zadevi ne vem prav veliko in bi bil vesel vsakršne pomoči
|
 |
Stevie Jabuk
Kraj: Skyfall |
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 07.03.2010 19:09:14 |
|
Ja najbolje je da kupiš tovarniško odklenjenega oz. Italijanskega, v tem primeru ti ga sploh ni treba jailbreakat, unlockat itd. Notri daš sim in odlično deluje in lahko ga mirne volje updataš.
Na forumu še malo uporabi search za več info.
Torej predlagam ti ta malce pogledaš kdo tu prodaja italijanske iphone ali pa se sam napotiš v italijo.
Lp
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 07.03.2010 23:06:33 |
|
hvala bom še sam malo prečekiral (:
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 08.03.2010 07:51:08 |
|
Mislim, da glede na število prodanih... argumenti niso potrebni.
Jaz imam "še" 3G in doma v škatli Nokio N97 ... a sem omenil, da je Nokia doma v škatli?
Kupi pa italijanskega odklenjenega ... si boš prihranil marsikateri živec in post in ...
Nekaj pa moraš paziti ... ko boš enkrat na iPhonu ni poti nazaj! Noben telefon ti ne bo več odgovarjal  in potem boš razmišljal še o Apple računalniku ...
No, jaz sem izbral drugo pot; najprej sem nabavil iMac-a in ko sem ugotovil, kako super so Apple zadeve, sem nabavil iPhone (so ravno ven prišli 3G) in potem MacMinija za hči in sedaj imam že MBP-ja ... sploh si ne predstavljam, da bi privat nabavil kaj na Win$ih...
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 08.03.2010 14:10:06 |
|
faganel je napisal/a: | Mislim, da glede na število prodanih... argumenti niso potrebni.
Jaz imam "še" 3G in doma v škatli Nokio N97 ... a sem omenil, da je Nokia doma v škatli?
Kupi pa italijanskega odklenjenega ... si boš prihranil marsikateri živec in post in ...
Nekaj pa moraš paziti ... ko boš enkrat na iPhonu ni poti nazaj! Noben telefon ti ne bo več odgovarjal in potem boš razmišljal še o Apple računalniku ...
No, jaz sem izbral drugo pot; najprej sem nabavil iMac-a in ko sem ugotovil, kako super so Apple zadeve, sem nabavil iPhone (so ravno ven prišli 3G) in potem MacMinija za hči in sedaj imam že MBP-ja ... sploh si ne predstavljam, da bi privat nabavil kaj na Win$ih... |
tole z zasvojenostjo do appla maš pa res prav. Jst mam ipod touch 1g, ker se mi zdi ful kul use(in ga tudi veliko uporabljam) sem si zaželel tak telefon. Lansko poletje nažalost nisem imel sreče ko sem se napotil v italijo po iphone jih je ravno zmanjkalo, poleg vsega sem ga hotel še na firmo. Po dolgem času čakanja sem se odločil da počakam na prihajajočo verzijo. V tem času pa me je že prijelo da bi na PC naložil os X -> za mac-a pač ni denarja. XD
|
 |
Stevie Jobs
Kraj: Kamnik |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 08.03.2010 14:21:35 |
|
iPredator je napisal/a: | faganel je napisal/a: | Mislim, da glede na število prodanih... argumenti niso potrebni.
Nekaj pa moraš paziti ... ko boš enkrat na iPhonu ni poti nazaj! Noben telefon ti ne bo več odgovarjal in potem boš razmišljal še o Apple računalniku ...
No, jaz sem izbral drugo pot; najprej sem nabavil iMac-a in ko sem ugotovil, kako super so Apple zadeve, sem nabavil iPhone (so ravno ven prišli 3G) in potem MacMinija za hči in sedaj imam že MBP-ja ... sploh si ne predstavljam, da bi privat nabavil kaj na Win$ih... |
tole z zasvojenostjo do appla maš pa res prav. Jst mam ipod touch 1g, ker se mi zdi ful kul use(in ga tudi veliko uporabljam) sem si zaželel tak telefon. Lansko poletje nažalost nisem imel sreče ko sem se napotil v italijo po iphone jih je ravno zmanjkalo, poleg vsega sem ga hotel še na firmo. Po dolgem času čakanja sem se odločil da počakam na prihajajočo verzijo. V tem času pa me je že prijelo da bi na PC naložil os X -> za mac-a pač ni denarja. XD |
Jaz to gledam drugače; kupiš ekvivalenten PC (500€) + Monitor (300€) + Win$e (200€) + AntiVirus (50€/leto) = 1050€ ... precej blizu iMac-u (cene sem kar približno ustrelil).
Če monitor že imaš ... kupiš MacMini-ja ... popolnoma super zadeva 1000% tiha (sedaj mi OSX server na njemu laufa) in ga sploh ne slišim. Pa Win$ov ni potrebno kupovat in seveda AntiVirus odpade.
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 08.03.2010 15:38:31 |
|
faganel je napisal/a: | Mislim, da glede na število prodanih... argumenti niso potrebni.
grand total 3500eu+
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 08.03.2010 18:03:12 |
|
najlepša hvala (: še eno vprašanje...kaj se bol splača kupir preko nekoga iz bolhe ali se vseeno bolj splača kar osebno v italijo šibat? ziher je ziher? koliko pa pride tam sploh čisto nov?
drugače mi deluje res super telefonček ker zadnji dve nokii sta me pošteno razočarali. zdaj edina druga opcija bi biu kakšen nexus one ali pa HTC (:
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 08.03.2010 18:16:00 |
|
hxchewie je napisal/a: | najlepša hvala (: še eno vprašanje...kaj se bol splača kupir preko nekoga iz bolhe ali se vseeno bolj splača kar osebno v italijo šibat? ziher je ziher? koliko pa pride tam sploh čisto nov?
drugače mi deluje res super telefonček ker zadnji dve nokii sta me pošteno razočarali. zdaj edina druga opcija bi biu kakšen nexus one ali pa HTC (: |
Ja tkole je za italijo:
3gs 16 gb = 620€
3gs 32 gb = 720€
3g 8 gb = nevem tam nekje 500€
Ni ti treba v italijo, predlagam ti TOLE, maš lepo obrazloženo v oglasu samem, garancija in vse pa še cene so enake kot v italiji. Moram reči da ga bi tudi sam kupil pri njem oz. ga bom če bo imel tako ponudbo za prihajajočo generacijo.
LP
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 08.03.2010 18:24:46 |
|
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #11 Objavljeno 08.03.2010 18:46:23 |
|
če že bi nabavil 32 gb samo hja 720€ je kar velika investicija... po drugi strani razmišljam če bi počakal da pridejo ven 4g samo vprašanje koliko se to spet splača =|
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #12 Objavljeno 08.03.2010 18:58:08 |
|
hxchewie je napisal/a: | če že bi nabavil 32 gb samo hja 720€ je kar velika investicija... po drugi strani razmišljam če bi počakal da pridejo ven 4g samo vprašanje koliko se to spet splača =| |
Jaz imam za pordat enega 3GS-a 16GB črne barve. je pa italjanski. Kupljen na tušu. Ima slo navodila in slo garancijo. Popolnoma nov!
Prodam ga za ceno, kot je v italiji. Torej 620€. za ta denar se ti ne splača it v italijo. Pa še slo garancijo imaš in vse! Seveda telefon ni tovarniško zaklenjen in ga lahko posodabljaš kadarkoli.
Če te za nima, me kontaktiraj zasebno.
|
 |
Jabuček
|
|
 |
|
Prispevek: #13 Objavljeno 08.03.2010 22:16:44 |
|
ajej če bi biu 32 gb potem bi se verjetno kar odločil, 16gb ni šans glede na moje prejšnje ptorebe (:
|
 |
Stevie Jabuk
|
 |
|
Prispevek: #14 Objavljeno 08.03.2010 22:20:41 |
|
agerg je napisal/a: | hxchewie je napisal/a: | če že bi nabavil 32 gb samo hja 720€ je kar velika investicija... po drugi strani razmišljam če bi počakal da pridejo ven 4g samo vprašanje koliko se to spet splača =| |
Jaz imam za pordat enega 3GS-a 16GB črne barve. je pa italjanski. Kupljen na tušu. Ima slo navodila in slo garancijo. Popolnoma nov!
Prodam ga za ceno, kot je v italiji. Torej 620€. za ta denar se ti ne splača it v italijo. Pa še slo garancijo imaš in vse! Seveda telefon ni tovarniško zaklenjen in ga lahko posodabljaš kadarkoli.
Če te za nima, me kontaktiraj zasebno. |
In kje ti ga v slo (uspešno) servisirajo? Čist tko me zanima.
Lp
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #15 Objavljeno 08.03.2010 22:48:43 |
|
iPredator je napisal/a: | agerg je napisal/a: | hxchewie je napisal/a: | če že bi nabavil 32 gb samo hja 720€ je kar velika investicija... po drugi strani razmišljam če bi počakal da pridejo ven 4g samo vprašanje koliko se to spet splača =| |
Če te za nima, me kontaktiraj zasebno. |
In kje ti ga v slo (uspešno) servisirajo? Čist tko me zanima.
Lp |
Hm....a moram pogledat na garancijo?
Če pri tušu dobiš zraven garancijo mi je čisto vseeno kdo to servisira (podjetje, katerega imajo za serviserja). Važno da ga ni treba kam v tujino vozit. Ker to zna pridt kar strošek. Pelješ se vsaj 2x gor in nazaj. Je pa res da je odvisno od kje si.
|
 |
Jabuček
Kraj: Lesce-Vrhnika |
|
 |
|
Prispevek: #16 Objavljeno 16.03.2010 00:20:47 |
|
Namen imam kupiti 3GS, preko oglasa katerega je predhodnik posredoval(model, kateri prodaja italjanske po org. ceni) zanima me samo zadeva glede tednov, trenutno bom pač težko dobil iphona pred 42.tednom, kako je sedaj s tem, je prav tako vredu tudi ob kasnejši izdelavi?
|
 |
Stevie Jobs
|
|
 |
|
Prispevek: #17 Objavljeno 16.03.2010 01:08:53 |
|
seveda, tudi ce je kasnejsi datum izdelave ni nobenih bojazni da kaj nebi delovalo. Edino jailbreak-a trenutno se ni mozno narest, ce bi ga zarvno hotel.
Drugace pa lahko brez tezav upadetas telefon.
Likalnik je napisal/a: | Namen imam kupiti 3GS, preko oglasa katerega je predhodnik posredoval(model, kateri prodaja italjanske po org. ceni) zanima me samo zadeva glede tednov, trenutno bom pač težko dobil iphona pred 42.tednom, kako je sedaj s tem, je prav tako vredu tudi ob kasnejši izdelavi? |
|
 |
Jablanator
Kraj: Ljubljana |
|
 |
|
Prispevek: #18 Objavljeno 16.03.2010 01:26:51 |
|
Jaz osebno se raje peljem do Milana pa nazaj kot pa da bi dovolil da se katero koli slovensko podjetje dotakne iphone-a ponovno. Vem iz lasnih izkusenj. Aja pa v Milanu ker je pravi Apple store ti ga kar zamenjajo ob kakrsnikoli tehtnejsi napaki, ne pa kot pri nas ki kar nekaj odpirajo itd,..
|
 |