Prenos podatkov iz PC na Iphone
|
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #1 Objavljeno 13.01.2010 14:13:16 Prenos podatkov iz PC na Iphone |
|
Pomoč,
bolj berem poste bolj sem izgubljen, zato prosim za pomoč. Imam 3gs narejen v 47 tednu leta 2009, toliko o napravi. Problem imam še vedno, da mi bluetooth ne najde pc-ja. Poleg tega pa bi rad nekaj filov iz pc-ja prenesel na iphona, tam pa imam tudi apliakcijo my documents, kje lahko ustvarjam vse vrste documentov, ws, excell, pp, itd... Kaj je sedaj najbolje, kako prenašati podatke iz ene zgoraj napisane naprave na drugo in obratno, ali inštalirati USB ključek ain kaj je potem z syn z iTunsi glede slik itd..
Prosim, če lahko nekaj osnovnih zadev, pojmov, predlaganih rešitev napiše tisti, ki to želi. Ostalim pa se opravičujem, če jih "morim" s tem vprašanjem?
hvala in lp
T.
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #2 Objavljeno 13.01.2010 14:26:15 Re: Prenos podatkov iz PC na Iphone |
|
Taican je napisal/a: | Pomoč,
bolj berem poste bolj sem izgubljen, zato prosim za pomoč. Imam 3gs narejen v 47 tednu leta 2009, toliko o napravi. Problem imam še vedno, da mi bluetooth ne najde pc-ja. Poleg tega pa bi rad nekaj filov iz pc-ja prenesel na iphona, tam pa imam tudi apliakcijo my documents, kje lahko ustvarjam vse vrste documentov, ws, excell, pp, itd... Kaj je sedaj najbolje, kako prenašati podatke iz ene zgoraj napisane naprave na drugo in obratno, ali inštalirati USB ključek ain kaj je potem z syn z iTunsi glede slik itd..
Prosim, če lahko nekaj osnovnih zadev, pojmov, predlaganih rešitev napiše tisti, ki to želi. Ostalim pa se opravičujem, če jih "morim" s tem vprašanjem?
hvala in lp
T. |
Z bluetoothom se lahko povezuješ samo z bt slušalkami, avtoinštalacijami, saj iphonov bluetooth ne omogoča pošiljanja datotek. Z pcjem pa se lahko povežeš samo z internet Tethering ki omogoča da uporabiš iphona kot internetno povezavo preko GSM omrežja na PCju. Z itunsi sihroniziraš vso glasbo , slike, filme, kontakte... Za prenašanje filov kot so word, excel pa najbolje da uporabiš kakšno izmed aplikacij ki ti omogoča povezovanje iphona preko wifija in direktno kopiranje datotek. Najdeš jih v app store (npr. ena takšna aplikacija je Air Sharing)
|
 |
Jabček
|
|
 |
|
Prispevek: #3 Objavljeno 13.01.2010 15:43:00 |
|
Jabka, hvala za razlago, kaj pa je funkcija usb ključka. Ali ko prenesem foli (ws,itdd..) ali lahko potem kaj z njem delam ali ustvarjam "prenašam" v npr. documents2 aplikacijo,
lp
T.
|
 |
Jablanator
|
|
 |
|
Prispevek: #4 Objavljeno 13.01.2010 16:28:30 |
|
za kakšen usb kluček se to gre?
drugače pa imaš iFiles, AirSharing, MobileStudio...vse te aplikacije ti omogočajo shranjevanje in odpiranje datotek na iphonu.
Če pa bi te podatke tudi rad spreminjal potem pa si boš moral naložiti kakšen quickOffice ali pa documents2go
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #5 Objavljeno 31.01.2010 23:32:55 |
|
G0ld3nB0y je napisal/a: | za kakšen usb kluček se to gre?
drugače pa imaš iFiles, AirSharing, MobileStudio...vse te aplikacije ti omogočajo shranjevanje in odpiranje datotek na iphonu.
Če pa bi te podatke tudi rad spreminjal potem pa si boš moral naložiti kakšen quickOffice ali pa documents2go |
Morda še kak nasvet za program, ki bi bil podoben iTunes, vendar bi omogočal kopiranje (predvsem SMSjev ter kontaktov) na PC (uporabljam Windows 7), s tem da mi tel. ni potrebno JB? Hvala.
|
 |
Jabuček
Kraj: Velenje |
|
 |
|
Prispevek: #6 Objavljeno 01.02.2010 10:16:35 |
|
TheAngel je napisal/a: | G0ld3nB0y je napisal/a: | za kakšen usb kluček se to gre?
Če pa bi te podatke tudi rad spreminjal potem pa si boš moral naložiti kakšen quickOffice ali pa documents2go |
Morda še kak nasvet za program, ki bi bil podoben iTunes, vendar bi omogočal kopiranje (predvsem SMSjev ter kontaktov) na PC (uporabljam Windows 7), s tem da mi tel. ni potrebno JB? Hvala. |
mislim da itunes avtomatsko backupa sms-e, maile pa lahko sinhroniziraš z gmail kontakti, ali pa z outlook, ali pa z windows kontakti
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #7 Objavljeno 03.02.2010 19:40:30 |
|
Še vseeno bi želel imeti program s katerim bi videl vse podatke na telefonu (torej vse mape, da si fizično skopiram tisto "sms.db" datoteko na disk (uporabljam Win 7).
datoteka se nahaja : /var/root/Library/SMS/sms.db (s katerim programom jo vidim, da jo lahko skopiram?)
Hvala za pomoč.
|
 |
Jabuček
Kraj: Velenje |
|
 |
|
Prispevek: #8 Objavljeno 03.02.2010 22:18:04 |
|
TheAngel je napisal/a: | Še vseeno bi želel imeti program s katerim bi videl vse podatke na telefonu (torej vse mape, da si fizično skopiram tisto "sms.db" datoteko na disk (uporabljam Win 7).
datoteka se nahaja : /var/root/Library/SMS/sms.db (s katerim programom jo vidim, da jo lahko skopiram?)
Hvala za pomoč. |
Jst osebno uporabljam program DiskAid!! 
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #9 Objavljeno 04.02.2010 09:07:13 |
|
ikces je napisal/a: |
Jst osebno uporabljam program DiskAid!!  |
Jaz tudi ... Super zadeva za hitro in enostavno prenašanje podatkov preko usb. Potem pa z ifile urejam podatke ki sem jih prinesel v iphone...
|
 |
Stevie Jabuk
|
|
 |
|
Prispevek: #10 Objavljeno 05.02.2010 15:28:29 |
|
Ta program sem tud ze sprobal, pa mi napise da nimam jailbreakanega tel. Kot kaze ga je treba JB, druge resitve ni? Hvala.
|
 |