Jabuk
Tethering 3.1.3
Jabuček

Jabuček

Kraj: Lj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 04.02.2010 10:20:16
Tethering 3.1.3
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Italijanski iPhone, updejtan, Tethering še vedno ne deluje,.... že pri 3.1.2. mi ni deloval, sedaj se pa tudi ni nič spremenilo. Dejansko sem poskusil že ogromno stvari, ampak še vedno v meniju ni opcije Tethering-a. Niti ročno ne morem nastavit, niti ipcc ne naredi nobene razlike (razen tega da MMS-i delujejo), niti ko grem na benm.at in sam skonfiguriram ipcc zadeva še vedno ne deluje,... ne samo da ne delujo, o tetheringu ni ne duha ne sluha v meniju, kot da ne obstaja.
Skratka, ne vem kaj mi je narediti, da bi mi to delovalo, tako kot mi je že nekoč (mislim da v verziji 3.2.)
Hvala
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #2   Objavljeno 04.02.2010 10:53:12
Verjetno si takoj naložil IPCC, kar ti je povozilo možnost tetheringa... pravkar testiram, če obstaja možnost naložiti IPCC in obdržati tethering. Če to ne bo delovalo, boš za tethering moral restorat telefon.

Edit: nič ne bo iz tega... naložen (nepodpisan) IPCC bo onemogočil tethering. Za tethering moraš restorat telefon in se izogibat IPCC-jev.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 04.02.2010 13:32:57
Sepravi preprosto kliknem restore, in bo zadeva rešena? Si prepričan, da IPCC fajl ne ostane v telefonu oz. v fajlu softwarea v iTunes-ih ? Hočem rečt, da če naredim restore sedaj, da se nebo šeenkrat isti IPCC naložil gor? tnx
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Medvode
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 04.02.2010 14:07:15
Predlagam obisk spodnje povezave. Vse piše...

http://tabla.mobile.si/ubbthreads.php/ubb/showflat/Number/38375#Post38375
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 04.02.2010 15:07:48
Madafaka je napisal/a:
Sepravi preprosto kliknem restore, in bo zadeva rešena? Si prepričan, da IPCC fajl ne ostane v telefonu oz. v fajlu softwarea v iTunes-ih ? Hočem rečt, da če naredim restore sedaj, da se nebo šeenkrat isti IPCC naložil gor? tnx

Če boš naredil restore (ne update) in boš nato izbral "set up as new phone" (in ne restore from backup), potem 100% ne bo ipcc-ja.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #6   Objavljeno 05.02.2010 00:48:34
Ok, sem naredil po navodilih in zdej dejansko deluje tethering.

Problem imam pa sedaj z napisom "Call forwarding active" (ki sem ga včasih odpravil z ipcc fajlom, zdej se pa ne upam, ker bo verjetno spet tethering disejblan).
Drugo je pa da logotipa operaterja ni več, ... ampak to je že sekundarnega pomena.

Skratka rad bi nekako call forwarding odpravil, glede tel. številk (zapisa) in tipkovnice pa mislim da ni problema (ali pač).
Mogoče bi se zadevo dalo rešiti tako, da bi nekdo izdelal ipcc fajl, ki ima sicer vse podatke, razen informacij potrebnih za tethering,... mogoče bi potem nastavitve od tetheringa ostale take kot so sedaj (torej delujoče).

Lp
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 05.02.2010 00:58:41
Ne gre... točno to sem že sprobaval danes (včeraj). Apple ima še vedno blokado tetheringa za neuradne IPCC-je (da lahko onemogočijo tethering pri tistih operaterjih, ki to želijo)... so pa odstranili blokado za operaterje, ki niso uradno podprti (beri: nimajo svojega carrier bundla aka. ipcc-ja). In če naložiš neuradni ipcc, se na telefon naloži carrier bundle za tvojega operaterja... s tem operater iz vidika telefona pade iz "neuradnih" med "uradne" in zato začne telefon preverjati, če so APN-ji za tethering ustrezno podpisani... in ker niso, ti tethering onemogoči. Naložiti IPCC, ki bi vseboval samo logotip in call forwarding, hkrati pa ti ne bi onemogočil tetheringa pa ne gre. Za to boš moral narediti jailbreak in direktno na telefonu spremeniti te zadeve.
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 05.02.2010 01:15:02
aha. Se pravi dejansko ni variante da se znebim tega "call forwarding" napisa, razen seveda, če potem pozabim na tethering (zaradi ipcc datoteke) ali pa če se spravim jailbrakeat telefon (kar pa nočem, saj je italijanski in dela čudovito brez vsega).
hm.... sej pravim,... tisti logotip ni problema, samo tale call forwarding bi se pa rad znebil....

tnx za vse,...lp
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 05.02.2010 01:23:16
Jup... točno tako kot si povzel...
1.) Tethering + brez jailbreaka + brez ipcc-ja --> call forwarding sporočilo
2.) Brez tetheringa + brez jailbreaka + z ipcc-jem --> brez call forwarding spročila
3.) Tethering + jailbreak + modifikacije --> brez call forwarding sporočila
Jablanator

Jablanator

Kraj: Einersdorf, AUT
Moški

Prispevek: #10   Objavljeno 05.02.2010 18:34:00
Ne vem če je temu točno tako. Meni je namreč tethering na 3.1.2 delal - restore, jailbreak, unlock, iz mitjap.homeip.net naložen prikaz kličočega, logotipi in slovenski datum, nato v itunes 8.2 naložen ipcc od mobitela. Zadeva je funkcionirala. Se sprašujete zakaj zdaj ne? To bi tudi jaz rad vedel, je pa res da sem neke bližnjice (ki so imele veze ravno s carrierji) brisal prek SSHja... Zgleda da niso bile samo bližnjice Embarassed Uglavnem DELALO je, in to z večimi 3Gji.

BTW, mitjap.homeip.net ne deluje...
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #11   Objavljeno 05.02.2010 18:45:53
Če ti je na 3.1.2 tethering delal, si 100% imal naložen patch (pa četudi si ga naložil nevedoma).
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #12   Objavljeno 05.02.2010 18:58:36
Kateri patch? Za tethering? Ne. Izgleda da je vključen v paketek Logotipi za slovenske carrierje. Zdaj sem poskusil iz Cydie naložiti patch, pa ne gre, ker noče prepisati datotek iz tega paketka. In ravno zdaj njegov server ne dela... A so to tudi .deb fajli - tale logotip paket? Mi ga lahko kdo pošlje? Aha pa še to, tethering opcijo mam ves čas (odkar sem naložil ipcc, prej je ni bilo).
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #13   Objavljeno 05.02.2010 19:17:35
Lej... dejstvo je, da je apple v OS 3.1 onemogočil tethering samo z IPCC-ji. Če si naložil od mitjaP logotipe iz cydije, se ti je samo pokazal tethering switch (ki pa ne bi deloval, če bi ga vklopil!). Če si hotel tethering uporabljati, si MORAL naložiti patch commcentra. Možno, da je mitja kasneje ta patch vključil med logotipe (ampak to samo ugibam) in posledično sploh nisi vedel, da si ga naložil.

Z OS 3.1.3 je apple ponovno omogočil tethering za nepodprte operaterje, ampak ga še vedno onemogoča z uporabo neuradnih IPCC-jev. Torej... na 3.1.3 lahko uporabljaš tethering, če ne naložiš IPCC-ja. Če boš naložil IPCC, boš sicer še imel switch za tethering... ampak ko ga boš vklopil, ne bo delal. Če imaš jailbreakan telefon (trenutno samo 3G-ji), si lahko ponovno patchaš commcenter in ti bo tethering deloval tudi z neuradnimi IPCC-ji.

In to kar sem tukaj napisal so dejstva in ne ugibanja (razen tisto s paketom od MitjaP).
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #14   Objavljeno 05.02.2010 19:49:45
mikrohard je napisal/a:
Lej... dejstvo je, da je apple v OS 3.1 onemogočil tethering samo z IPCC-ji. Če si naložil od mitjaP logotipe iz cydije, se ti je samo pokazal tethering switch (ki pa ne bi deloval, če bi ga vklopil!). Če si hotel tethering uporabljati, si MORAL naložiti patch commcentra. Možno, da je mitja kasneje ta patch vključil med logotipe (ampak to samo ugibam) in posledično sploh nisi vedel, da si ga naložil.

Vključen je v Logotipe (sem zdaj bolje pogledal - piše). Anyway, zdaj sem ga odstranil, da sem lahko naložil Tethering za 3G 3.1.2 iz Cydie (iz sinful repa). Še vedno ne dela. Katerega naj uporabim? Še najraje bi uporabil paket z logoti sam ga kot rečen ne morem dobit.
iPhone Developer

iPhone Developer

Ni navedeno

Prispevek: #15   Objavljeno 05.02.2010 20:33:33
Priporočam to metodo (skupaj s pravo ipcc datoteko):
http://mojapple.net/Vodi%C4%8Di/tabid/94/articleType/ArticleView/articleId/1/Kako-omogociti-tethering-na-iPhonu-3G-3GS.aspx
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #16   Objavljeno 06.02.2010 00:22:03
Sem zrihtal po navodilih in prišel do te zanimivosti (z Applom je itak lajf do konca zanimiv):

--> na win7 ne dela
--> na virtualnem snow leopardu (vmware) dela brezhibno

Edino, kar mi pade na pamet je, da bom moral nadgradit iTunes in s tem seveda še mobile driver (zdaj 8.2), ker na leopardu je že verzija 9. Ampak je pa spet čudno, ker je prej delalo... Izogibal sem se pa iTunes 9ki predvsem zaradi tega, ker iPhone Browser potem ne dela - je le hitrejši prenos kot preko wireless sshja. Bom še to poskusil...

Hvala za pomoč.
Jablanator

Jablanator

Moški

Prispevek: #17   Objavljeno 06.02.2010 22:43:50
Ok, vse Applove zadeve nadgradil na najnovejšo verzijo - ne dela. Nato vse odstranil (edino v registru se mi ni dalo brisat) in naložil vse skupaj še enkrat - ne dela. Na desktopu z iTunes 8.2 in win7 (isti sistem torej in apple stuff) zadeva (še vedno) dela. Kot rečeno na virtualnem snow leopardu tudi dela. Ima kdo še kakšno idejo, kaj bi ga lahko onemogočalo? Mogoče je RES treba tudi vse iz registra zbrisat ko se odstranjuje Applovo programovje?

Na koncu bom še formatiral... Very Happy Do zdaj se je vedno japka prej predala

Cool

Hvala za...karkoli, če se komu kaj posveti.
Jablanator

Jablanator

Kraj: iMb & iLj
Moški

Prispevek: #18   Objavljeno 30.05.2010 19:41:32
Da ne odpiram nove teme, bom kar tukaj vprašal. Rad bi si usposobil internet tethering na iPhone 3GS 3.1.3fw Spirit JB.
Imam naložene slovenske popravke in logotipe, patcha na cydii ne gre namestit (samo za 3.1.2).
Naj naložim še IPCC iz http://gps.jernej.org/ipcc.php ? Moram prej kaj odstraniti iz cydie?
Jablanator

Jablanator

Ni navedeno

Prispevek: #19   Objavljeno 15.06.2010 21:47:32
Samo naloži IPCC datoteko za 3.1.3 in se bo tethering pojavil v iPhone nastavitvah. S tvoje strani ga je potem potrebno samo vklopiti.
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani