Jabuk
iPod classic ???
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 27.01.2010 10:18:00
iPod classic ???
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni. Po nekaj letih slinjenja sem se odločil da si tudi jaz kupim prenosni mp3 predvajalnik. Ikona na tem področju je nekako iPod. Veliko sem razmišljal, pa sem nekako prišel do sklepa da so vsi ostali iPodi zgolj igračke in da je edini ki pride v poštev zame iPod classic (lepša polovica ima 32GB toucha, saj ne da je slab ampak je že zdavnaj izgubil nekdanji pomen iPoda). Classic tudi zato ker imam nekje 100GB glasbe in se mi ne da izbirat vsakič katere albume želim prenest na iPod - naj bo vse pa je mir. Rolling Eyes

Imam pa nekaj vprašanj. Glede na to da imam vse albume točno posortirane že po Coverju prepoznam album, zato me tudi zanima če omogoča classic brskanje "Cover Flow" in kako hitro nalaga te slike? Ker če je precej laga je to kar neugodno.
Ali je classic kaj bolj občutljiv na tresljaje glede na to da ima disk? Kakšna okvirno je življenska doba teh naprav (pomembno tudi za baterijo)? Kupujem vsaj za 2 leti zato sem se tudi odločil da vzamem iPod-a.
Ali še kje prodajajo tiste "penice" za na slušalke? Ker tista plastika kokr sem probal mi ne paše ravno čist dobro v uho.
Ali je zaslon dovolj velik da se da hitro navigirat preko albumov? In še kar me zanima kako je s programsko opremo? Na internetu sem bral da imajo nekateri težave z zmrzovanjem pri sinhroniziranju večjih zbirk (80+GB), zanima me tudi kako je zanesljiv pri predvajanju, se zgodi da bi kdaj preprosto zmrznil? Hvala.
Jabuček

Jabuček

Kraj: Koritnice/Ljubljana
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 27.01.2010 10:49:57
Živjo.
Jaz imam classica 120GB že....odkar so prišli v Slovenijo.
iPod ima funkcijo CowerFlow (saj imajo vsi iPodi?) in zaslon je dovolj velik tudi za hiter pregled kakih slikic. Amm...glede baterije...jaz sem ga kar veliko uporabljal kot mp3 player in za prenos podatkov in baterija drži kot prvi dan. Aja glede lagga....če na hitro prescrollaš veliko cowerjev ti malenkost zalaga in ne pokaže takoj slikice ampak ni moteče.
Veilko sreče pri nakupu in naj ti pošteno služiWink

LP, Domen

Editi: slovnične napake

Nazadnje urejal/a strle Sre 27. Jan 2010 16:01; skupaj popravljeno 1 krat
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Celje
Moški

Prispevek: #3   Objavljeno 27.01.2010 13:15:59
Lahko ti povem za svojega 80GB.

Baterija je res dobra. Drži neverjetno dolgo - odvisno seveda od uporabe.
Disk se vključi le na trenutke, da prenese podatke v notranji ram, nato se spet ugasne.
Zaradi tega je tudi malce zamika kadar po dolgem času zamenjaš skladbo ali pa loadaš playliste recimo.
Cover Flow ni idealen je pa dokaj hiter. Ga pa ne uporabljam.
Kvaliteta zvoka je baje boljša kot pri Nanotih.
Slušalke pa raje kupi druge, če ti te ne odgovarjajo.
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #4   Objavljeno 27.01.2010 14:14:16
Classici dobro delajo. Imam še classica 20gb z barvnim ekranom, če se prav spomnim 4G. Imam g v avtu in se še zmeri dobro obnese. Nima coverflowa, ampak ga niti ne bi uporabljal. Verjem, hitrej prides do glasbe prek seznama.
Oglasil sem se predvsem zaradi življenjske dobe. Zdj bo nekje 4-5 let odkar ga imam in dela ko urca Smile
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #5   Objavljeno 27.01.2010 16:10:57
Kako je pa s kvaliteto tiste plastike ki obdaja zaslon? Domnevno se rada spraska, meni pa tudi ni interes da bom classica okol prenašal v škrnicelčku. Škoda ker ni steklo tako kot pri touchu.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: MS
Moški

Prispevek: #6   Objavljeno 27.01.2010 16:31:37
AC/DC je napisal/a:
Kako je pa s kvaliteto tiste plastike ki obdaja zaslon? Domnevno se rada spraska, meni pa tudi ni interes da bom classica okol prenašal v škrnicelčku. Škoda ker ni steklo tako kot pri touchu.

Alu iPod Classic ima pravtako steklo.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #7   Objavljeno 27.01.2010 17:00:29
Sijajno. Potem sem pa že v trgovini. Smile
Jabuček

Jabuček

Ni navedeno

Prispevek: #8   Objavljeno 30.01.2010 12:34:09
Classica 80 gb imam že dve leti in pol, pa še vedno dela kot prvi dan.
Jabček

Jabček

Ni navedeno

Prispevek: #9   Objavljeno 01.02.2010 19:31:55
Imam še eno vprašanje in sicer v zvezi z iPod touchem. Zanima me ali touch podpira omrežje na faksu FRI? Konkretno se gre eduroam ali nekaj takega. Danes sem razmišljal in to bi bilo edino kar bi utegnilo me spravit v dvom ali classic ali touch (ker nimam prenosnika, pa kdaj prav pride kej skočt na net k maš čas pa ni nč za delat). Smile
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Ni navedeno

Prispevek: #10   Objavljeno 01.02.2010 20:16:16
Ipod touch podpira eduroam...!Smile
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani