Jabuk
Problem z kreiranjem novega email accounta
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Kranj
Ni navedeno

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 22.01.2010 13:39:19
Problem z kreiranjem novega email accounta
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Čaw!
Jest sm že čist ubupan...
Že kšn tedn se dobesedno jeb.., da bi si naštimov new email account na EMAIL (programu), a mi preprosto ne gre. Sej z ostalimi account mi je šlo brez problemov, ampak zdej si morm kreirat account za Microsoft Outlook Web Accsess, pa mi NE GRE!!!!
A se je še kdo tko s tem namatrov k jest al sm samo jest tak teleban da ne znam tega narest??!?
Trenutno sm že vse probov a mi ne gre in bi bil vsakega nasveta FUL FUL FUL vesel.

lp
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 22.01.2010 14:00:46
Kaj bi ti ... na mail.app bi rad "naštimal" Outlook Web Mail ????

OK, jaz imam to v službi (dostop do maila na Web Outlook-u) ... če se ne motim, je ta Web Outlook vezan na Exchange server kjer imaš mail ... torej, če imaš dovoljenje admina, si na mail.app nastavi "parametre" accounta, iz katerega "Web Outlook napaja".

Na kratko: Web Outlook je v bistvu le spletna stran ... če bi rad ta account imel na mail.app vpišeš pa potrebne serverske nastavitve (Web Outlook nima tu nič zraven), ki so za poštni server za ta email račun ... če ni v ozadju še kakšne "VPN request".

... pa a nisem ravno na to odgovoril .... ?????
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Ljubljana - Golo
Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 25.01.2010 09:11:12
Prek Mail app ne boš mogu met Outlook Web Accessa...zadevo lahko uporabljaš le preko WEB Browserja, ActiveSynca, MailForExchange-a ali pa BlackBerry-ja. Edina varianta je, da ti odprejo POP ali IMAP. Seveda pa je to varnostna luknja v FW-u.
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Kamnik
Moški

Prispevek: #4   Objavljeno 25.01.2010 10:03:29
scratintosh je napisal/a:
Prek Mail app ne boš mogu met Outlook Web Accessa...zadevo lahko uporabljaš le preko WEB Browserja, ActiveSynca, MailForExchange-a ali pa BlackBerry-ja. Edina varianta je, da ti odprejo POP ali IMAP. Seveda pa je to varnostna luknja v FW-u.

V bistvu, če ima pošto na Web Outlook-u že obstaja nek POP ali IMAP, ampak tako kot si rekel ... verjetno je vprašanje varnosti oz. varnostne politike podjetja.

No, jaz imam maile na laptopu (Outlook) ampak ga lahko s strežnikom povežem le ob pomoči VPN-a ... drugače pa lahko do pošte dostopam tudi preko Web Outlook-a (kakšni javni računalniki, iPhone (ga varnostna politika podjetja ne podpira, tudi če on podpira Exchange???!!!) ipd...).
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani