Jabuk
[Mac Pro] Glasen CD-pogon
Stevie Jabuk

Stevie Jabuk

Kraj: Velika Nedelja
Moški

Poglej uporabnikov profil
Prispevek: #1   Objavljeno 15.01.2010 20:21:34
[Mac Pro] Glasen CD-pogon
Odgovori s citatom Dodaj uporabnika na seznam ignoriranih
Pozdravljeni!

CD-pogoni nasplošno so glasnejši, a v zadnjih dvajsetih minutah opažam povišan ton tistega v mojem Mac Pro Early 2009 8GHz z enim zapolnjenim mestom za pogone.
Ko se vstavi plošček, je dobro, da je pogon glasen - tako se vrti. A v mojem primeru je šlo za dva TDK 700MB CD-ja izpred petih ali šestih let, najbrž zapisanih v Windows okolju, ki nimata vidnih prask. Po uspešnem "mountanju" je prvega Finder odprl in prikazal imenike, od katerih sta delovala samo dva. Ko sem poskušal vstopiti v tretjega, je začela zadeva strašno škrtati in celo preko Quick Look-a se ni dalo nič videti - gre namreč za CD-je z velikimi (25,6MB vsaka) fotografijami ... Drugi primerek ni deloval niti od začetka.
Ko pozkušam CD-ja odstraniti iz pogona, sistem ob pritisku tipke "Eject" na tipkovnici izpiše sporočilo, da sta še vedno v uporabi in ju ne more "izvržti". Ven sta šla tako, da sem računalnik postavil v spanje ter ob zbujanju držal že omenjeno tipko.
Take težave prej nisem zaznaval; pogon je doloval normalno in presenetljivo hitro, tudi zapisovanje DVD-jev je potekalo odlično. Zdaj poskušam še z nekaj drugimi CD-ji, ki na presenečnje, gledajo na red in pravila.
Močno sumim, da sta kriva CD-ja ... in tudi tako upam. Čeprav, ponavljam, nimata vidnih znakov poškodb ali prask.

Kaj je za storiti?

Hvala!

LP,
BIG_Yack
Stevie Jobs

Stevie Jobs

Kraj: Maribor
Moški

Prispevek: #2   Objavljeno 15.01.2010 21:59:23
5 6 let za cd je dosti , tud če nista poškodovana , vsebina se po nekaj letih nekako zbriše , pokvari , al kak bi ti povedal , nekako manjka zapis
Jabužiček helper

Jabužiček helper

Ni navedeno

Prispevek: #3   Objavljeno 16.01.2010 00:15:26
Tudi sam imam podoben problem, krivec je zagotovo CD/DVD, kot je že bilo zgoraj rečeno.. cd-ji imajo omejeno življensko dobo...
Ne moreš dodajati novih tem
Ne moreš odgovarjati na teme
Ne moreš urejati svojih prispevkov
Ne moreš brisati svojih prispevkov
Ne moreš glasovati v anketi
Pokaži sporočila:
Pojdi na:
Jabuk.si Vsa vsebina spletne strani je last Jabuk.si in njegovih članov. © 2004 - 2020 Jabuk.si Kontakt Kontakt   Domov Domov   Na vrh strani Na vrh strani