[Mac Pro] Glasen CD-pogon | |||
CD-pogoni nasplošno so glasnejši, a v zadnjih dvajsetih minutah opažam povišan ton tistega v mojem Mac Pro Early 2009 8GHz z enim zapolnjenim mestom za pogone. Ko se vstavi plošček, je dobro, da je pogon glasen - tako se vrti. A v mojem primeru je šlo za dva TDK 700MB CD-ja izpred petih ali šestih let, najbrž zapisanih v Windows okolju, ki nimata vidnih prask. Po uspešnem "mountanju" je prvega Finder odprl in prikazal imenike, od katerih sta delovala samo dva. Ko sem poskušal vstopiti v tretjega, je začela zadeva strašno škrtati in celo preko Quick Look-a se ni dalo nič videti - gre namreč za CD-je z velikimi (25,6MB vsaka) fotografijami ... Drugi primerek ni deloval niti od začetka. Ko pozkušam CD-ja odstraniti iz pogona, sistem ob pritisku tipke "Eject" na tipkovnici izpiše sporočilo, da sta še vedno v uporabi in ju ne more "izvržti". Ven sta šla tako, da sem računalnik postavil v spanje ter ob zbujanju držal že omenjeno tipko. Take težave prej nisem zaznaval; pogon je doloval normalno in presenetljivo hitro, tudi zapisovanje DVD-jev je potekalo odlično. Zdaj poskušam še z nekaj drugimi CD-ji, ki na presenečnje, gledajo na red in pravila. Močno sumim, da sta kriva CD-ja ... in tudi tako upam. Čeprav, ponavljam, nimata vidnih znakov poškodb ali prask. Kaj je za storiti? Hvala! LP, BIG_Yack |
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
|||
|
|||
![]() |
![]() |
![]() |